Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kličkování mezi faux pas aneb kabelka jako likvidátor důkazů

Někteří muži nechápou, proč my ženy taháme ohromné kabelky. U mě je odpověď jednoduchá – můj život je plný náhod a já chci být věrna heslu „vždy připravena“. Naposledy (tj. dnes) jsem byla vděčná, že si do kabelky můžu odložit boty.

Nebojte se – jsem normální. Jen se mi podařilo ráno mírně zaspat a tak jsem do bot na podpatku hupsla bosa. V práci to bylo dobré, protože jsem si na nohy nazula pantofle. Jenže po práci jsem musela vyřídit a zařídit pár věcí po městě a moje nohy to odnesly puchýři. Když jsem měla všechna jednání za sebou, nemohla jsem už v botách přežít a tak jsem je elegantně zauklidila do kabelky. Mám pocit, že si mé bosonohosti dokonce ani nikdo nevšiml, přestože jsem tak jela z Václaváku až za Anděl.

Minulý týden se mi do kabelky musely kromě bot vejít ještě punčocháče s kalhotkami. Ne, nejsem úchylná na boty. Jen mám smůlu. Bydlím na extrémně protivném kopci, který v botách na podpatku nejde sejít, pokud s sebou nemám oporu v podobě statného bodyguarda, který mne spíš snese než že by mi pomáhal ten krpál scupitat samotné. Protože jsem se nesmířila s tím, že už nikdy nevytáhnu boty na podpatcích, které umí tak dokonale odmazat pár kil tuku, jež zdobí mou kostru, tak jsem se naučila nosit v kabelce boty na placaté podrážce. Jen takové nazouváky, co zaberou minimum místa v kabelce, když je tam odhodím hned po sejití sešupu od mého bydliště. No a v onen nešťastný den jsem si k letním šatům oblékla punčochové kalhoty místo punčoch jako takových. Ještě než jsem došla na zastávku, tak jsem měla rozkrok téměř u kolen, tedy tam, kde byl i lem mých šatů. To jsem vyřešila zaplutím za boudičku zastávky, vytažením punčochových kalhot a zastrčením jejich lemu za kalhotky. To jsem si pomohla. Už za Andělem jsem měla u kolen nejen punčochy, ale i své spodní prádlo. Situaci jsem vyřešila radikální likvidací punčoch. Jenže pak bylo vidět, že se mi na bocích vlivem těsnějšího spodního prádla dělají nevzhledné bochánky. No co? Tak šlo dolů i ono... Děj se vůle boží. Tímto vzdávám díky bohům za to, že mi umožnili přežít ten den bez mých obvyklých pádů a karambolů, takže jsem neděsila nebohé svědectvo svým holým pozadím.

Kromě takových sezónních věcí, co si nastrkám do kabelky mám některé věci i ve stálém inventáři. Například teleskopák, vystřelovací nůž a paralyzér. Někdy se tam objeví nožů i víc – je to moje slabost. Nejvíc jsem se díky tomuto malému arzenálu zapotila ve chvíli, kdy jsem stála v soudní hale (zrovna jsem se rozváděla) a měla jsem projít bránou na detekci nebezpečných předmětů, které by snad někdo chtěl vnést do budovy, kde sídlí Spravedlnost. Díky za nedůslednou kontrolu justiční stráže, které stačilo, že jsem jim otevřela kapsičku s hygienickými potřebami a náhradním spodním prádlem namotaném na zubním kartáčku ještě v původním obalu (neptejte se mne, jak se tam dostal – sama netuším). Jinak předpokládám, že bych měla hodně, hodně nepříjemností a vysvětlování...

V kabelce mi průběžně mizí a zase se objevují nej(h)různější předměty, které nejspíš prochází stejnou časoprostorovou dírou, v níž mizí ponožky z pračky. Ty se ovšem už nikdy nezjeví. Na rozdíl od nich kabelka všechno zase poctivě vrátí – někdy za den, jindy za měsíc, každopádně je to ale v tu nejnevhodnější chvíli. A tak když se mi podaří vytahnout z kabelky věc, o které jsem přesvědčená, že by tam rozhodně být neměla, vzpomenu si na holčinu z metra v jejíž kůži bych nechtěla být ani za mák.

Seděla v metru na sedačce, nijak nápadná ani vzhledem ani oblečením. Jen na klíně měla ohromnou kabelku v které usilovně štrachala. Co čert nechtěl, kabelka se převážila a spadla jí z klína, takže se po metru rozutíkaly rtěnky, propisky a.... vibrátor. Zářivě červený, nepřehlédnutelných rozměrů. Ženy zareagovaly solidárně a cudně odvrátily oči. Muži nasadili úsměv od ucha k uchu a laškovně na ni pomrkávali, když se zoufale snažila ulovit vibrátor výsměšně se kutálející celou dlouhou uličkou mezi sedadly ve vagónu metra. Dostihla ho přesně když jsme dorazili do stanice a řeknu vám, že takový úprk co předvedla by zahanbil kdejakého atleta.

Tak tedy zpátky ke kabelce. Proč nosím velkou kabelku? Protože při počtu nehod a náhod, které mne potkávají je čirá sebevražda nemít s sebou zavazadlo, kam se dají uschovat kompromitující předměty. A co vy ostatní? Kam schováváte důkazy svých zločinů a přečinů vůči etice vy?

Autor: Sarah Imrichová | úterý 24.5.2011 10:18 | karma článku: 13,62 | přečteno: 1227x
  • Další články autora

Sarah Imrichová

Zakázaná slova na mateřské

Řekl vám někdy někdo, že na mateřské existují „zakázaná slova“? Ne? Nic si z toho nedělejte, já na to taky přišla až v praxi...

19.4.2013 v 8:32 | Karma: 23,73 | Přečteno: 1116x | Diskuse| Ostatní

Sarah Imrichová

Máte děti? A návod?

Miminko mi kupodivu nepřinesl čáp, ani vrána a dokonce jsem si ho ani nevypěstovala na zelném záhoně. Vyrostlo mi v bříšku a to nijak za krátko. Trvalo to celých devět měsíců. Všimli jste si někdy, jak se používá opis „devět měsíců“ místo toho, aby se natvrdo přiznalo, že to trvá třičtvrtě roku?

13.9.2012 v 23:38 | Karma: 19,28 | Přečteno: 1509x | Diskuse| Ostatní

Sarah Imrichová

(Novo)roční bilance

Žiju v neustálém shonu a tak se často dostanu k sezónním věcem, až když už je po sezóně. Začal únor a já pomalu zhodnocuji uplynulý rok, a protože jsem důkladná, tak hodnotím i roky předtím. Většina lidí bilancuje svůj život kolem přelomu roku, ale jak už jsem se zmínila – někdy zkrátka nestíhám. Takže zůstává otázka – co už mám za sebou?

4.2.2012 v 5:18 | Karma: 5,85 | Přečteno: 469x | Diskuse| Ostatní

Sarah Imrichová

Nezdravé, kalorické... ale SAKRA DOBRÉ! :o)

Tak jo, přiznám se. Byla jsem to já. Ale fakt jsem nechtěla... Když on tam tak ležel, vyzývavý a zralý akorát k nakousnutí...

10.12.2011 v 21:56 | Karma: 14,52 | Přečteno: 1454x | Diskuse| Ostatní

Sarah Imrichová

Vánoční šílenství? Pche...mě se přeci netýká!

Blíží se Vánoce... Potvory. Nevím, jak je to u vás, ale mne vždycky strašně překvapí. Posledních pět let si říkám, že nebudu obětí komerčního nátlaku a na Vánoce se vykašlu. Maximálně svým blízkým pořídím nějakou maličkost pro radost. Rozhodně to nebude o penězích.

10.12.2011 v 15:49 | Karma: 9,28 | Přečteno: 827x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny

3. června 2024  17:52,  aktualizováno  20:53

Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik...

Šofér kamionu mohl do aut na D1 najet úmyslně. Pak znovu boural v kradeném voze

5. června 2024  8:26,  aktualizováno  15:10

Nehoda desítky aut omezila dnes ve směru na Prahu dopravu na 196. kilometru dálnice D1 v Brně....

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Sečteno, Češi mají nové europoslance. Výsledky ale budou až v neděli večer

8. června 2024  6:52,  aktualizováno  20:46

Sledujeme online Hlasování v českých volbách do Evropského parlamentu, které byly v pořadí páté, skončilo v sobotu...

Na rakovinu přijdou dřív, než propukne. Vědci testují novou metodu i léčbu

8. června 2024

Premium Vzniku rakoviny by mohlo být možné zabránit ještě předtím, než se zhoubné buňky začnou tvořit....

Servis gripenů bude stát miliardy. Před příletem F-35 musí na dvě generálky

8. června 2024

Česká republika má ze Švédska v pronájmu čtrnáct stíhacích letounů JAS-39 Gripen. Stávající smlouva...

Díky této chůvičce už nikdy s miminkem neprobdíte noc!
Díky této chůvičce už nikdy s miminkem neprobdíte noc!

Rodiče budou jistě souhlasit, že vybrat tu správnou dětskou chůvičku je občas dost fuška. Abychom vám pomohli s rozhodnutím, naše dvě redaktorky...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1355x
Naštěstí jsem natolik normální člověk, abych byla schopná dělat šílené věci :)

Seznam rubrik