Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pjekně skurvená práce - napodruhé s obrázky

Pjekně skurvená práce? Ano! Nejen podle přiložených obrázků to může mnohý dokladovat - Vážení spoluobčané.   

Komu se tu uleviloSámek Písek          Je opravdu hodně lidí kterým nemohu věřit ani po volbách, když mne přivedli k jistotě že  kdokoliv stejně naštvaný, tedy i já sám Vám po zvolení mohu splnit vše, co oni neuměli.

Týká se mne vše o čem mluvím a píšu podle rčení: „Člověku lze ublížit držkou, tužkou i puškou“ a už z této lidové pravdy mé přesvědčení o možnostech zjednání nápravy vychází.

Že každý máme nějaký problém a ten se snažíme řešit podle vlastních možností a znalostí je zcela přirozené. Ti co jen pomlouvají, anebo oprávněné stěžovatele likvidují, musí z úřadů.

Je důležité, když žadatel se o svá práva hlásí písemně, aby to mohl opakovaně i dokladovat.

Když po čase zjistí že v úřadech se jeho snahy o nápravu likvidují především ústně – drby, pak po dalším a dalším opět neřešeném sdělení má i chuť střílet a to je špatné pro obě strany. Kdo jste tuto situaci neprožil tváří v tvář Bezbřehostí Sobeckého Ega (BSE) postiženým i vysokým úředníkům, těžko porozumíte mému dalšímu, na místě zformulovanému poznání: „Nemyslete si že mne donutíte udělat ze sebe Jůzu (postřílel policisty v Protivíně). Nejde o to že v případě starosti o děti by pro mnohého nebyl problém „to“ už také zmáčknout. Jenže v tomto rozsahu je to už i technický problém, protože  nejsem troškař. Nespokojím se jen s postihem jednotlivců, když ani vy pane (hejtmane) nechápete, že pro tolik pitomců přes které jsem se k vám dostával, by ani Jůza nevystihl okamžik, kdy by všichni byli v zákrytu seřazení, v tento jeden okamžik a na jednom místě, alespoň do čtyř směrů.

V tuto chvíli co píšu, běží pořad Občanské judo o starostovi který také nezná zákony a tak jak rozhodl, odpapouškovaly stejné nesmysly nadřízené orgány a podle uložené pokuty i soudy.

Rozumět něčemu, natož starostem obyčejných lidí je pro mnohé úředníky stále odporné.

Opsat nesmysl jednou větou u stolu „nahoře“ a podpořit hlupáka „dole“, nikomu není hloupé. Máte problém? Nikdo tomu ani nemusí, když nechce, rozumět a napíše: „Jedině soud … atd„.

I jelimánek ví že nemůže být nucen nést odpovědnost za chyby a nesprávná rozhodnutí úřadů.

Hloupost umožňuje úřadu udělat i z jelimánka rebela, když dostane pokutu a tu odmítne platit. Úřední hloupost umožňuje neposuzovat příčinu, ale za nezaplacení pokuty připouští i exekuci.

Narůstají-li pohledávky před exekucí a exekucí samou, musí stejně narůstat suma odškodnění i v případě nesprávného úředního rozhodnutí a z toho vzniklé neoprávněné exekuce.

Před očima mnohých z nás a za asistence televize, se tak odvíjejí příběhy „par excellence“ otravující život, hazardující s existencí, zdravím a nakonec i majetkem „vyhlédnutých“ obětí.

I hazard má pravidla a všichni platí stejně. Jen skořápkáře smí potírat soudy protože podvádí?

Nyní při kontrole článku slyším větu z úst Ivana Langera hájícího nesmysly náhubkového zákona: „Jedině soud může rozhodnout o právu na zveřejnění informace“.

Jestli jen pan premiér smí udělit štulec i za fotografování Nicolase, pak i já musím do politiky, prosazovat zavedení institutu kontroly poslanců, zákonem o české uličce nejen v parlamentu.

Při vědomí všeho co se u nás napřed vykecá než je prověřeno a posouzeno, stačí uzavřít tuto úvahu konstatováním k článku z Lidových novin 11.5. Soudy nadržují exekutorům…, Kvůli pohodlnosti - (tučně) soudů, připadá exekutorům daleko vyšší odměna“.

Lze si odpověděl upraveným rčením: „I laik se diví, proč odborník mlčí?.“ To spolupracují?

Od řady problémů lze prostě utéci, ale ohrožení „mláďat“ je i ve zvířecí říši vždy velký risk.
Nutně tak potkáváme lidi o jejichž sociálním cítění si můžeme udělat velmi jasný obrázek.

Lze tu najít obraz ničemnosti sociálních pracovníků a jimi i zblblého klinického psychologa?

Pak je to už věcí každého, zdali s nimi vůbec naváže a jaký pak s nimi ještě udržuje kontakt.

Skutečnou tragedií je, když s takovými velikány ducha a moci musíme úředně jednat o svých právech respektive i nárocích, ale oni už s jejich schopností k empatii – vcítění, vzbudí dřív ostražitou nedůvěru a mnohdy už gesty – řečí těla signalizují, že myslí na něco úplně jiného.

Co si asi pamatovala pracovnice oddělení stížností které padala víčka, nebo slyšel pracovník který si podpírá dlaní boltec ucha ale i vedoucí, který si dělá na korektuře knížky k vydání?

Nepřehlédl jsem ty důkazy nezájmu o nápravu a že jsem nedělal nic, uviděl jsem i jinde totéž.    

Chodili mnozí z vás tak jako já  znovu a znovu v posledním volebním období opět od čerta k ďáblu, aby se nyní dozvídali novinku z úst těch kteří slibovali opět jen pravdu a lásku, že situace je těžká? Je věcí každého, pokud si od těch samých nechá vykládat, že oni to změní.

Je zlobovanost úřadů, potažmo i vlády také opravdu vysoká jak osvědčil i pan prezident?

Nejen z dopisu mluvčího prezidenta plyne, proč na obyčejné lidi nemusí mít čas úředníci, ani jim nadřízení uspěchaní a lidská trápení neuznávající zastupitelé a nakonec i sám prezident. Krásná věta z dopisu Kanceláře prezidenta snad nenechá nikoho z hledajících na pochybách:

„Pan prezident nemůže zasahovat do rozhodnutí demokraticky zvolených zastupitelů“.

Neodpustil jsem si poznámku a v odpovědi zmínil, že nedemokraticky (proti liteře zákona) jednajícími zastupiteli by potom nemohl být demokraticky zvoleným ani sám pan prezident.

Co následovalo a bylo i v novinách, potvrdilo všechny mé předešlé úvahy.  

Dnešní staronoví kandidáti si ten čas na obyčejné lidi najednou zase rádi udělají, protože potřebují pomoci nechat se povysadit opět výše ke korýtkům.

Kdo nemá problém a málo si všímá příčin svých neúspěchů a navíc raději  rychle zapomíná, nepochopí kdo konkrétně a proč je tolik vstřícný vždy, ale až na předvolebních mítincích.

I nyní jako předtím opakovaně slibují – „podíváme se na to“ – ale já už stěží uvěřím, protože času do voleb mají málo a co dělali po volbách jsem od odchodu Paroubka zažíval už dvakrát.

Proč do stejné řeky dvakrát nevstupují ani soudy i když právě soudy by mohly, ale jenže když nechtějí, nikdo je také nedonutí a v tom je ten problém?

Je to proto, že vstup do každé řeky nese sebou i napodruhé riziko spatření vlastního obrazu?

Jak moc takovým chutná moc, si už uvědomují i tito neustále vyprázdnění politici, přestože byli a nepochybuji že zůstanou i jinak dál necitliví ke všemu co se jich bezprostředně netýká. Pokud nový pan ministr financí Janota seškrtá všechny peníze za neobsazené funkce ve státní správě, stále zbude dost prostředků za ty o kterých já míním tvrdit, že do úřadů určitě nepatří.

Nyní když už všichni cítí že jim začíná táhnout na účelově stále odkrytá záda tam, kde prý už i záda ztrácejí své poctivé jméno, se obracejí k nám a zkouší k nám nastavit už tu „lepší“ tvář.

Je-li hloupostí neříci o konkrétních lidech veřejně jak ve „starém“ režimu do voleb snaživě posluhovali a nepochopitelně přihlíželi nepotírané neznalosti zákona, pak ani nové volby a z nich vzešlá nová vláda nic nezmění. Navíc každý vidí jak právě takoví se derou do funkcí.

Ti lidé totiž budou s kýmkoliv dál krýt všechno to, čím se o své nové funkce zasloužili.

Není pravdou že jedině: „Soud může rozhodnout o našich oprávněných nárocích….“, ale jsou to právě volby, které dávají důvěru lidem nezdiskreditovaným aférami, lidem kteří mohou garantovat že takové mezi sebou nestrpí, lidem kteří i pod zvednutou rukou cítí s těmi, kteří je zvolili. Potom se ani soudci nebudou pod tlakem politiků a nejen jich bát o existenci.

Poslanec odvolávající se jen na svůj vlastní rozum je jak batole, které teprve začalo chodit.

Nyní když se „bojuje“ proti extremizmu a stále nevadí opakování stejných slibů o pravdě a lásce z úst těch, kteří nevyužili svěřené právo a neprokazovali tuto skutečnost v praxi, mohlo by stačit přečíst si opět nadpis, dívat se jen na obrázky a srovnávat s vlastní bohatou realitou.

Mnohý pak lépe pochopí, proč trpí důsledky něčí neschopnosti a nezájmu řešit problémy včas. Článek uvolňuji znovu pro úplné zveřejnění a potřebu umět komentovat i vkládat fotografie.

Očekávám, že se může kdokoliv cítit osočen a pro takový případ mu ukážu i ony písemnosti.

 kspd.samek@seznam.cz

Autor: Jiří Sámek | úterý 26.5.2009 10:58 | karma článku: 6,84 | přečteno: 602x
  • Další články autora

Jiří Sámek

Tak já ti už zase mávám ty,ty,ty... ničemníku úředníku-politiku.

Že na šibaly platí jedině šibačka, jsem pochopil už v roce 2006 díky jednomu z nich a pro změnu na postu premiéra mi bylo určeno to také zkusit dokázat. Stalo se a s povrchností v tisku běžnou pak byli čtenáři informováni o bezprecedentním napadení váženého občana. Občana váženého samým prezidentem a lidmi kolem něho kteří mu takto radí - jak se později ukázalo.

15.6.2011 v 21:19 | Karma: 7,87 | Přečteno: 992x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako politické homeopatikum.

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako homeopatikum, k potírání BSE ve správě věcí veřejných. „Musíte věřit všemu a zároveň nevěřit ničemu“ „ a vůbec to nejdůležitější na tom je to - v žádném případě to nesmíte poplést“. Ocenění hloubky této myšlenky ing.Jiřího Janči, když podstatu získávání svých zkušeností v léčitelské praxi popsal takto, nemusí každý pochopit napoprvé.

28.4.2011 v 11:06 | Karma: 7,12 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Rozpčtovou neodpovědností, egoismem execírek exekucemi k exitusům?

Přesněji vyjádřeno: S vládami rozpočtové neodpovědnosti, absencí lidské empatie, přemírou egoismu execírek exekucemi, také POVL - Politicky i Odborně Vyšinutí Lumpenaparátníci sobě přivodí exitus.

10.4.2011 v 8:16 | Karma: 12,40 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Sazce chybí 100 milionů a stát nemá ani na úvěr dvě a půl miliady?

Stát ochotně vynakládá na volby vždy nenávratně okolo miliardy korun, ale 2,5 miliardy na získání vlivu v účelově vytunelovaném podniku SAZKA nemá?

16.3.2011 v 11:20 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Jeden kozel zahradníkem už nestačí? - Budou tedy dva?

Nepředjímám tímto zlomyslně špatné následky podle mne nesprávné realizace výsledků voleb a nemíním tím snad čtenáře ani vybízet k navozování pocitu vždy zhrzených představ.

2.6.2010 v 23:00 | Karma: 6,27 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Kvůli konci uhlí krize nenastane. Jozef Síkela o jaderném tendru i dalším postupu

17. června 2024

Premium Česko nejspíše do roku 2027 přestane být čistým vývozcem elektřiny, protože jí víc bude...

Charkov jako strategické eso. Už je zřejmé, proč ho Putin tolik chce dobýt

17. června 2024

Premium Ruská armáda nepřestává bombardovat Charkov, čímž ukazuje, že o něj má pořád velký zájem. Vojensky...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel v 13.23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  21:42

Při páteční nehodě autobusu na severu Islandu se zranilo dvanáct lidí, z toho pět skončilo na...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik