Prosinec zřejmě mnoho sněhu nepřinese

Prosinec zřejmě mnoho sněhu nepřinese, hlásily nám agentury ještě před měsícem. Dnes je vše jinak. Je těžké býti prorokem, obzvláště, když se jedná o počasí, že...
Předpověď počasí na prosinec 2023

Uplynulo jen pár týdnů a vše je jinak. Největších paradoxů si můžeme všimnout právě ve dnech, kdy se "světoví" politici sjíždějí na Fórum o boji proti globálnímu oteplování v Dubaji. Ti, kteří už tam přijeli v pátek, jakopremiér Fiala, si možná ničeho nevšimnou, protože teploty v Dubaji nyní dosahují příjemných 26°C. Premiér si tak odpočine od náročných dní, kdy se musel schovávat ve vepříně na Moravě, místo toho, aby jako chlap popojel o kousek dál a třeba v Kroměříži navštívil stávkující nemocniční personál.

 

Největším paradoxem ovšem bude, až si premiér bude chtít zajít na přednášku bavorských klimaspecialistů a dozví se, že klimaspecialisti nepřijedou, protože jejich letadla, která je měla přivézt na konferenci o globálním oteplování, zamrzla na mnichovském letišti.

 

Mnichovské letiště - prosinec 2023

No a nejkrásnějším paradoxem je, že jeden z hlavních německých expertů na globální oteplování musel zrušit své hannoverské vystoupení o klimatických změnách, které nazval podle Vivaldiho "Čtvero ročních období".

Jak jinak, než kvůli sněhu a mrazu... celou přednášku přesouvá na měsíc květen.

 

Tak to dopadá, když si politici opět myslí, že "poručí větru, dešti..."

 

Petra Salingerová

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petra Salingerová | úterý 5.12.2023 10:11 | karma článku: 29,22 | přečteno: 555x