Premiére Nutello, jsi klaun, volaly děti!

Dlouho jsme neslyšeli nic od našeho premiéra. Byla to škoda, protože Petr Fiala v sobě konečně objevil netušené možnosti. Jako premiérovi se mu nepříliš vedlo.

Zdá se, že si to uvědomil a po konzultacích s poradci se vrhnul do oblasti, kde začal excelovat od samotného počátku. Možná před pár měsíci netušil, že může jako komik dosáhnout takových úspěchů, ale pozitivní ohlas veřejnosti ho snad přesvědčí, že by se měl věnovat oboru, ve kterém nemá konkurenci.

"To není jednoduchý proces, to nakupování. Není. To je proces, bych řekl, v kterým se ne každý vyzná a do kterýho mohou vstoupit nepřátelé a vypadají přitom jako přátelé, určitou dobu," vzpomněl si asi premiér na nejlepšího komika doby socialistické.

Když jsem záznam influencera Nutella viděla poprvé, pořád jsem si říkala, že to je nějaká parodie. Pořád jsem čekala, kdy se objeví Jablonský a všemu se budu moci jen smát. Ničeho takového jsem se nedočkala.

Vysvětlení jsou jen dvě. Buď je premiér ještě prostější hlupáček, než jsme si mysleli. Nebo to je naopak dobře připravená varianta, jak jej před volbami do Europarlamentu stáhnout, vyměnit a hodit na něj vinu za celou tu ekonomickou devastaci republiky. Mezitím budou moci voliči obdivovat jeho nástupce.

To vše ovšem jen do okamžiku, než zjistí, že za prohnilou fasádou se skrývá stejná prázdnota...

Zástupci vlády v ČEZ mohli už dávno prosadit, že přes Lipskou burzu, která následně k nám prodává elektřinu za násobně vyšší cenu, půjde elektřina jen v objemu u nás nespotřebované elektřiny. I to by mohlo mít vliv na drahotu v českých zemích.

To by ovšem v čele vlády nesměl stát klaun Nutello...

Petra Salingerová

Recesistický komentář na motivy zlidovělé "hlášky"

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petra Salingerová | středa 8.11.2023 10:26 | karma článku: 39,84 | přečteno: 1513x