Další Nečasův přešlap - vyhozených 20 miliónů

Premiér Nečas nakládá s penězi daňových poplatníků v rozporu s jejich zájmy a názory. Dvacet miliónů korun chce vyhodit za mediální propagaci mrtvého II. pilíře, zmanipulovat pár tisíc lidí, aby pod tíhou vládních polopravd a lží podlehli tlaku a vstoupili do nesmyslného systému. 

Propagace nepovedených vládních lobbistických experimentů ze státního rozpočtu je podle mého názoru porušení povinností při správě cizího majetku. Jak si může vláda dovolit vydat peníze daňových poplatníků na propagaci něčeho, co daňoví poplatníci většinově rozhodně odmítají?

Za peníze vybrané na daních chce zmírnit svůj debakl v nejdůležitějším úkolu, který tato vláda měla a ve kterém absolutně selhala. Navíc se jedná o jednoznačnou podporu soukromých penzijních společností, kterým tato kampaň uspoří milióny za jejich vlastní reklamu.

Uvolní vláda 20 miliónů i na vysvětlení důvodů, proč do II. pilíře nevstoupit? Těch důvodů je hodně, jak jsem psal v článku "Vstupem do II. pilíře přijdete až o 20% státního důchodu.".

Premiér Nečas by pro důchodový systém udělal rozhodně více, pokud by těch 20 miliónů věnoval na rozšíření kapacity alespoň několika mateřských škol. Pro zajištění budoucích důchodů potřebujeme zlepšit podmínky pro výchovu dětí jako budoucích živitelů důchodců a ne cpát peníze do černé díry finančního trhu.

Autor: Pavel Rusý | úterý 16.4.2013 15:26 | karma článku: 35,85 | přečteno: 1794x
  • Další články autora

Pavel Rusý

Vánoce malého Járy v soukolí soudů

30.12.2015 v 10:00 | Karma: 21,46

Pavel Rusý

Jak vypočítat výživné na dítě

19.11.2013 v 20:22 | Karma: 18,15