Nazývat demonstrující lůzou je móda, nic víc!

Malé zamyšlení nad některými reakcemi k celosvětové demonstraci proti "systému peněz".

Kteří lidé by mohli včerejší demonstranty nazývat lůzou a dalšími hanlivými jmény? Možná ti, kterých se to týká. Finančníci, bankéři, politici, jednatelé a ředitelé nadnárodních firem, kdo ví kdo všechno ještě. Zkrátka ti, kteří mají tolik peněz, že nejsou jejich "otroky". Dalo by se to pochopit. Měli by k tomu důvod. Myslím si ale, že takoví lidé nesedí doma u internetu a už vůbec nemají za potřebí hanlivě komentovat články v diskuzích pod nimi.

Na včerejší demonstrující nadaváli obyčejní lidé. Úplně obyčejní, jako jsem já a vy. Velmi často se v diskuzích vyskytovalo slovo "lůza". Dále "socani", "marxisti, ubrečené stádo, soudruzi" a taky "komouši". Zahlédl jsem i "svině". Spousta diskutérů se snažila demonstraci znevážit neobjektivními informacemi o počtech zúčastněných a mnohými dalšími, řekl bych - až výmysly. Vzduchem létalo i několik rádoby vtipů. Mnozí na oko žádali zásah těžkooděnců.

Ptáte se proč? Já znám odpověď!

Jen tak. Je to prostě móda. Je to moderní a je to in. Když nazvete demonstrujícího komoušem, je to jako kdyby jste si koupili šusťákové kalhoty s fajfkou. Máte na chvilku pocit, že na to máte. Nebo předraženou mikinu s třemi pruhy addidas. Je z vás prostě frajer! Ale nic víc.

S několika z demonstrujících jsem pomocí internetu prohodil pár (psaných) slov. A jedno vím jistě: Tyto hanlivé a urážlivé reakce lidí, honosícím se jediným svalem zvaným "anonym", je nerozhodí. V žádném případě se jimi nenechají zastrašit. Spíše naopak - zarputileji půjdou za svým cílem - za svobodou. Za skutečnou svobodou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Richard Horák | neděle 16.10.2011 20:11 | karma článku: 28,72 | přečteno: 1874x