Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kam se poděla má krásná žena? sedmá část

Má žena vypadá jako papiňák před výbuchem. Její výraz hovoří za vše. Pár minut mě zabijí pohledem, a když zjistí, že se jí to nedaří, začne předstírat, že neexistuji. Mám chuť do něčeho praštit.

Beze slova jsme dojeli před dům. Zaplatil jsem za odvoz, poděkoval a popřál hezký zbytek směny, když v tom mě přerušila obrovská rána od dveří, kterými práskla Natálie. Omluvil jsem se a rázným krokem došel ke vchodovým dveřím, kde stála obří bublina. Cítil jsem, jak celý rudnu, tepe mi na spáncích, srdce buší silněji a vztek zachvacuje moji mysl. Chtěl jsem křičet. Tvářila se totiž stejně blbě jako Olívie.  Ne, tvářila se o dost hůř.

Bylo to myslím poprvé, kdy hned potom, co se za námi zabouchli dveře od bytu, jsme se začali hádat. Nevím, kdo to spustil. Křičeli jsme na sebe jak smyslů zbavený. Byl to ten typ hádky, který nemá ani začátek, prostředek a už vůbec ne konec. Chybí v ní jakékoliv mantinely a rozhodně v ní nenajdete žádný cíl. Je to jen smršť výčitek, urážek, křiku, pláče a marnosti. Celé to bylo zbytečné a nikam to nevedlo. Naprosté absurdum bez obsahu. Trvalo cca dvě hodiny, než mi ruply nervy a praštil jsem do dveří.

V tu chvíli konečně přestala křičet a v němém úžasu na mě skrz slzy hleděla. Nepoznával jsem ji. Beze slova jsem odešel. Už jsem nesnesl ty její výčitky, ty pohledy, ten řev a pláč. Bylo mi zle, takže nejbližší křoví poznalo obsah mého hladového žaludku. Chodil jsem několik hodin, mám pocit, že jsem prošel celou Prahu. Neměl jsem žádný cíl, žádný směr, v hlavě se mi nehonilo nic. Byl jsem beztvarý a prázdný. Žádná emoce. Svou existenci jsem si začal znovu uvědomovat až ve chvíli, kdy mě začali neskutečně bolet nohy a můj žaludek se dožadoval jídla.

Bylo osm ráno, byl jsem vyčerpaný, hladový, v obleku a na nohou ty nejhorší možné boty na túru. Přísahám, že nevím, kde jsem všude byl, ale došel jsem na místo vzdálené jen několik zastávek tramvají od domu mých rodičů. Nemohl jsem jít za Natálií, ale myslel jsem na ni a na Jima, zda se o něj postarala. Přemýšlel jsem, co řeknu rodičům, protože jsem je nechtěl nijak znepokojovat, chtěl jsem si jen odpočinout.  Nicméně to, že u nich zazvoním ve stavu, v kterém jsem a v hodinu, která je při nejmenším nezvyklá, jim dojde, že něco není v pořádku. V duchu mi jen běhalo – mamánek a sketa. Vzdal jsem to a prostě zazvonil.

Maminka nezklamala a hroutila se, ještě než jsem stačil říct ahoj. Při její divadelní inscenaci mě usadila na gauč, uvařila mi horký kakao, pohladila mě po hlavě a já měl na chvilku pocit, že mi je osm a že je vše v pořádku. Ani nevím jak, ale během vteřiny jsem tvrdě usnul. Probudila mě až s tím, že je oběd na stole.

Tíha té situace na mě začala doléhat hned ve chvíli, kdy jsem uviděl rodiče u stolu a mě došlo, že mi už není osm, dokonce ani dvacet, ale že jsem chlap, co před problémy utekl k rodičům. Celou dobu panovalo naprosté ticho a já věděl, že hned jak dojím, začne mamka pokládat dotazy, na které ji nejsem schopen odpovědět k její spokojenosti. Tak jsem jedl, přidával si a doufal, že prasknu, abych se vyhnul těm otázkám a pohledům. Když už jsem si chtěl přidat asi po 120, mamka se na mě podívala tím svým maminkovským utrápeným výrazem a já začal mluvit. Snažil jsem se vyhnout detailům, omluvil se, že jsem je zbytečně vyděsil, že jsem jen potřeboval krátký azyl. Táta nemluvil, vlastně se na mě ani nedíval. Mamka pomalu řešila můj rozvod a nenechala si vymluvit, že ta situace není tak vážná, abych se hned rozváděl a vracel se k nim.

Představa, jak opět zabírám na nějaký čas svůj dětský pokojík, mi přišla zoufalejší než žít pod mostem. Navíc jsem nechtěl o Natálii přijít, měl jsem jasnou vidinu toho, že to bude dobrý, že máme jen krizi. Táta se na mě podíval a řekl, že mi musí ukázat něco na balkóně. Odvedl mě od těch konspiračních teorií mé mámy a řekl mi něco v tom smyslu, že manželství je nikdy nekončící dřina. Táta toho za celý svůj život moc nenamluvil, byl to spíš muž činu a tak nám nalil burbon.

Seděli jsme vedle sebe, dívali se na stromy, kouřili a vychutnávali si skvělý pití. Je skutečně dokonalý vedle někoho sedět mlčky a nepřipadat si hloupě. Nebyl jsem rozhodnutý, co mám dělat, ale bylo mi tak nějak dobře. Když v tom se mi rozezvonil telefon, volala mi Natálie a já to nechtěl ani zvednout, abych tenhle okamžik nepokazil. Nakonec jsem ten hovor přijal….

Autor: Richard Filip | úterý 24.11.2015 15:30 | karma článku: 18,66 | přečteno: 1580x
  • Další články autora

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? 12.část. Konec

Seděli jsme tiše a dívali se na fotky z dob, kdy jsem si myslel, že jsme šťastní. Byl jsem bláhový a naivně si myslel, že to tak bude navždy.

31.12.2015 v 14:24 | Karma: 20,94 | Přečteno: 1144x | Diskuse| Ostatní

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? 11. část

Absudrní hysterický výstup. Tak by se dalo shrnout to, co se u nás doma dělo. Spousta výčitek, obviňovaní, slz a křiku. Totální kosmír... Nic nedávalo smysl.

18.12.2015 v 16:00 | Karma: 17,29 | Přečteno: 1384x | Diskuse| Ostatní

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? desátá část

Po několika dnech Natálii pustili domu do domácího ošetřování. Byl jsem moc rád, i když měla stále výkyvy nálad, měl jsem pocit, že se mi vrací zpět má žena.

8.12.2015 v 15:57 | Karma: 16,35 | Přečteno: 1469x | Diskuse| Ostatní

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? devátá část

Chvíli se na mě dívala a pak řekla „omlouvám se, tohle jsem nechtěla“ a rozplakala se. Tyhle situace neumím řešit, takže jsem jí podal ubrousek, ale nevěděl jsem, co ji říct nebo udělat.

30.11.2015 v 15:00 | Karma: 16,55 | Přečteno: 1273x | Diskuse| Ostatní

Richard Filip

Kam se poděla má krásná žena? osmá část

Natálie velmi špatně hovořila, drmolila, nerozuměl jsem ji skoro nic a tak jsem řekl, že jedu okamžitě domu. Byl jsem vyděšený a nevěděl jsem, co dělat či co říct.

26.11.2015 v 15:00 | Karma: 24,63 | Přečteno: 5605x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Meda a Jan Mládkovi. Milovníky umění i zvířat připomíná zámecká výstava

4. května 2024

Premium Dáma z Kampy, mecenáška, kurátorka, nakladatelka, sběratelka, ale také vegetariánka a milovnice...

Požár vyhnal z domu v Mostě dvě desítky lidí, někteří museli po žebříku

4. května 2024  16:35

Nejméně 20 lidí muselo odpoledne opustit čtyřpodlažní dům na třídě Budovatelů v Mostě kvůli požáru...

Po Kallasové přišla řada na Zelenského, Rusko na něj vydalo zatykač

4. května 2024  16:30

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a...

Inzerát na nového ministra pro vědu a výzkum si utahuje z tápající TOP 09

4. května 2024  16:15

Z potíží vládní TOP 09 při výměně ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové si...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1922x
Jsem muž, který by rád vyprávěl příběh svého manželství, aby jej ještě naposledy zkusil zachránit. Doufám, že má žena sama sebe uvidí mýma očima a společně se se vším popereme stejně jako dřív.

Seznam rubrik