Labyrint - Zápis 57: Ma chérie

Lidské monstrum se proti nim vyřítilo silou přírodního živlu. Líté nepříčetné oči. Ústa ve šklebu, tesáky zabroušené do špiček. Na prašnou zem dopadly sliny a obalily se drobnými zrnky špíny. Světlo se zalesklo na ostří řeznické sekery.

--- tento díl obsahuje explicitní popis násilí. Pokud vás to pohoršuje, raději ho přeskočte --- 

Rita se zapřela. Rozmáchla se palcátem. Vykřikla a zaútočila!

Zaútočila by... Jacquelína narazila do desky s razancí rozjeté lokomotivy. Masivní předloktí odpálilo dlaň svírající palcát s tvrdostí kolejnice. Energie srážky odmrštila Ritu na stěnu. Podlomily se jí nohy. Kurýr zazvonil o zem. Žena se pozadu hrabala pryč. Jacquelína se nad ní rozkročila.  Rozcuchaný krvežíznivý démon. Pozvedla ruku se sekerou.

„Proč?“ sípala Rita. „Co nám chceš?!“

Wůdy strhl z ramenou tubus, aby rozepnul obal. Horečnatě hmatal po zipu, přeskakoval mu hlas: „Až řeknu Karel Gott, zavřete oči!“

Žena-monstrum švihla zbraní po Ritě. Ta zaječela a uhnula. Sunula se pryč, roztřesená hrůzou. Vedle ucha jí znovu křísla sekera. Zasypala ji smršť úderů, zvládla před sebe jen nastavit dřevo a křičet. Kolem uší jí odletovaly třísky. Jacquelnína byla bez sebe. Z očí jí zářilo šílenství. Chtivost. Rty pokryla pěna. Další úder sekery rozštípl jedno z prken. Rita řvala bolestí. Několik dní staré zranění ruky se hlásilo o slovo. Opírala desku už jen o předloktí. Dřevo klouzalo na stranu. Další švih sekery jí rozpoltí hlavu. Mozek jako přezrálý meloun pukne a vyšplíchne na kameny. Rita křičela děsem.

Náhle sebou Jacquelína trhla, zarazila se v půli pohybu. Prudce se otočila. Stála za ní Valentýna s očima rozšířenýma šokem. V útlé ruce držela krvavou dýku, kterou před okamžikem bodla obryni mezi lopatky.

„Doprčic,“ zašeptala.

Jacquelína vydala nelidský zvuk. Ohnala se a zasáhla Valentýnu do čelisti. Dívka odlétla na stěnu. Stěží si rukama přikryla obličej, když do ní narazila hlavou. Schoulila se na zem. Obryně k ní vykročila. Jednou rukou ji zvedla za vlasy. Napřáhla sekeru.

Rita skočila v poslední chvíli. Pověsila se na zápěstí držící sekeru. Jacquelína zaryčela jako nosorožec. Švihla paží zpět a zasáhla Ritu tupou stranou sekery do ramene. Rita se pustila a upadla.

„Karneváááál,“ zařval Wůdy.

Jacquelína se na muže podívala. Vousáč proti ní klečel. Na rameni držel podivnou věc připomínající bazuku. Na bližším konci se rozšiřovala, byly v ní zasazeny tři lesklé hlavice po sedmi skleněných čočkách. Wůdy křečovitě zavřel oči a stiskl spoušť. Chodbu zalila záře šesti tisíc lumenů ze tří spojených LED světel TitanTurbo od americké společnosti Lamina Ceramics Inc. z New Jersey.

Bílá záře Ritu oslepila i přes stisknutá víčka. Přes prsty vytírající krev. Světlo vybuchlo v mozku. Vymazalo vše. Bodalo a trýznilo. Po pouhých dvou sekundách se vrátila tma. Zavládlo ticho. A potom - ohlušující vzteklý řev.

Rita se probrala akorát včas, aby unikla zuřivému výpadu sekery, která vykřísla jiskry o skálu. Jacquelína se jako golem z masa provalila kolem a narazila do stěny. Dílem štěstí se Rita překulila na dosah palcátu. Nevnímala bolest. Nevnímala tupé bušení ve spáncích. Nevnímala nic, kromě oslepené Jacquelíny a zklamaného ochromujícího řevu. Stala se zvířetem.

„Expres kurýr na smrt!“ vykřikla divoce a vrhla se na monstrum. Málem ji to stálo život. Lidožroutka podle hlasu naslepo švihla sekerou. Rita se v poslední chvíli sehnula. Ostří jí pohladilo vlasy. Využila snížení těžiště a plnou silou lidožroutce rozdrtila lýtko. Jacquelína podklesla.

Rita řvala vztekem. Zapomněla na bolest. Nepříčetná. Přetočila se a s výskokem zasáhla palcátem hlavu. Sprška skropila svět.

Fatality! burácel kovový hlas Expres kurýra. 

Tělo Jacquelíny se zachvělo, její obličej zmizel v krvi. Rita křičela a útočila. Znovu a znovu. I potom, co se tělo zhroutilo na zem. Palcát dopadal jako Boží pěst, dokud Rita neochabla s tváří pokrytou teplými kapkami. Zvedla zbraň nad hlavu a vyrazila zvířecí výkřik triumfu!
Ztěžka oddechovala. Tunelem proudil chladný vzduch. Ze stropu kapala voda. Pomalu si uvědomovala, co se vlastně stalo. Vztek odcházel a zanechával po sobě smrtelnou slabost.

Lítost.

Děs.

Valentýna se vrávoravě postavila. Po čele jí stékala krev. Oči měla jen pro vzlykající Ritu. „Ritičko, žiješ?“

„To není moje krev,“ odtušila žena a uhnula pohledem. Jednou rukou se opřela o stěnu a začala naprázdno dávit.

Ma chérie, má lásko!“ Ze tmy vyklopýtal drobný mužík. Křečovitě svíral brokovnici. Kráčel trhaně a nelidsky jak kráčívají nemrtví v šestákových hororech. Byl i stejně bledý. Patka mu klouzala do očí. „Co jste to... Co jste to udělali?! Zrádci! Vrazi!“ Semknuté rty. Hlaveň brokovnice se zvedla.

Náhle se Gustavovi kolem krku sevřely železné náramky. Čísi bota zasáhla hlaveň pušky a odchýlila ji proti stropu. Třeskl ohlušující výstřel a okolí zasypala sprška kamení. Náramky trhly a mužík se zřítil k zemi. Kořínek svíral Gustavův krk mezi spoutanýma rukama. Drtil jeho hrtan. Zápěstí měl zarudlá, na mnoha místech nesla stopy krysích zubů a zaschlé Zdenalovy krve. Modřiny od řemenů. Stařecká tvář byla stažená vypjetím. Žíly vystouplé na vrásčitém krku. Držel z posledních sil. Pevně, dokud se nohy nepřestaly škubat.

Zadýchaný Kořínek prohledal mrtvého kanibala. Našel klíč k želízkům a osvobodil se. Košili měl propocenou, stoupala z něj pára. Brýle se mu mžily.

„Je mi to líto,“ zašeptal a otřel si třesoucí se rukou skla brýlí. „Za války jsem si slíbil, že už to nikdy neudělám.“ Pokrčil rameny. „Porušil jsem slovo. Jednou se za to budu zpovídat.“

Nedívali se na sebe, jako by se báli, co objeví jeden druhému v očích.

„To je poprvé, co jsem zabila někoho, koho jsem znala,“ vzlykala Rita. Z nosu jí kapalo.

„Zachránilas nás!“ nesouhlasila Valentýna.

„To nejsem já...“

„Pravda. Dohnali nás k tomu, že nejsme o nic lepší,“ souhlasil Kořínek.

„Proboha, zbláznili jste se?! Vždyť jsme se bránili!“ Po tváři Valentýny stékaly slzy hněvu. „Zdenal tu skoro dodělává, taky pro vás nasadil krk! Co je to za kecy? Jenom jsme se bránili!“

Připravili se na cestu. Podepřeli Zdenala. Rita vzala pod paži desku s mapou. Šinuli se chodbou zpět ke Kraksně. Opírali se jeden o druhého, jako veteráni vracející se z války. Smrt na rukou. Smrt v myšlenkách.

Z posledních sil dorazili ke Kraksně. Nevěnovali jediný pohled panně na přídi s vypálenýma očima. Nevšímali si kostlivců. Ani nenahlédli kulatým oknem do kabiny, ve které zářilo matné světlo. Ohlásilo je Wůdyho pofňukávání a Valentýnin tichý pláč.

Bylo divné, že je Slíva nevyhlíží. Že jim nevyšel naproti. Když vstoupili do kajuty, pochopili proč.

Zády k nim seděl holohlavý muž.

 

více na:

http://www.pavelrencin.cz/labyrint-zapis-57-ma-cherie

Autor: Pavel Renčín | čtvrtek 31.7.2008 11:05 | karma článku: 17,08 | přečteno: 822x
  • Další články autora

Pavel Renčín

Jak Labyrint málem nevyšel

V tomhle krátkém blogu popíšu několik okolností, kvůli kterým knižní verze mého internetového románu málem nevyšla. Bylo toho tolik, až jsem začal pochybovat, jestli některé z podloudných postav pražského Podsvětí (které se v knize vyskytuje) neožily a nepokusily se vydání zhatit.

11.12.2010 v 21:00 | Karma: 8,58 | Přečteno: 889x | Diskuse| Kultura

Pavel Renčín

Pomůžete mi vybrat anotaci pro Labyrint?

Která anotace by vás víc zaujala? Pokud nečtete tento žánr, tak chápu, že asi žádná, ale... :-)

29.10.2010 v 12:46 | Karma: 4,93 | Přečteno: 430x | Diskuse| Kultura

Pavel Renčín

Labyrint míří na papírové stránky!

Dva roky po dopsání internetového románu Labyrint koneně dochází k tomu, na co jsem se já i čtenáři těšili... Brzy vyjde knižně příběh, jehož psaní jsem věnoval celý rok 2008. Labyrint vznikal přímo na internetu, na mých webových stránkách a na blozích iDnes (a současně začal vycházet na pokračování i v časopisu Pevnost). Možná si na to někteří ještě pamatujete, bylo to poměrně velké dobrodružství. Hlavně autorsky, protože nejsem úplně zvyklý psát prvoverzi, kde jednou napsané už nemohu opravovat, a u které netuším, jak skončí.

7.10.2010 v 11:55 | Karma: 7,45 | Přečteno: 904x | Diskuse| Kultura

Pavel Renčín

Neviditelná válka v Praze už začala...

19.11.2008 v 10:02 | Karma: 9,86 | Přečteno: 1490x | Diskuse| Kultura

Pavel Renčín

Labyrint - Zápis 73: Děti otců (poslední díl)

Staré chodby nebraly konce. V labyrintech tunelů z cihel se srážela vlhkost, po zdech se rozlézaly mapy světélkujících plísní. Skupina kráčela nejrychleji, jak jim únava Kořínka a Valentýny dovolovala. Chvílemi čvachtali po kotníky ve studeném páchnoucím bahně. Nemluvili. Suzane i Vojta drželi ruce nadosah jílců mečů, jako by ani chodby sousedící se sídlem pána podzemí nebyly bezpečné.

13.11.2008 v 14:22 | Karma: 10,70 | Přečteno: 883x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Zdanění bezdětných, výpovědi bez důvodu. Fiala chce širokou shodu a klid

4. května 2024  7:55

Z programových návrhů, se kterými přicházejí strany vládní koalice rok před volbami, mají podle...

Rusko do konce srpna zakázalo vývoz cukru, chce zajistit stabilitu na trhu

4. května 2024  7:16

Rusko přechodně zakázalo vývoz cukru ze země. S odkazem na vládní nařízení o tom píší ruské tiskové...

Španělské ministerstvo se rozhodlo zrušit cenu býčích zápasů. Vyvolalo kritiku

4. května 2024  7:05

Španělské ministerstvo kultury se rozhodlo zrušit národní cenu býčích zápasů. Informoval o tom...

Do konce roku by se mohlo konat další jednání české a ukrajinské vlády, řekl Fiala

4. května 2024  6:48

Do konce letošního roku by se podle premiéra Petra Fialy mohlo konat další společné jednání české a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 805x
Jsem spisovatel. U nakladatelství Argo mi vyšly zatím první dvě knihy trilogie městské fantasy Městské války (Zlatý kříž a Runový meč) a sbírka nejlepších povídek za posledních deset let - Beton, kosti a sny. Během krátké doby vyjde i román psaný na internetu - Labyrint. Jméno korábu mi vydal v r.2007 Knižní klub a Nepohádku (2004) nakladatelství Straky na vrbě. Píšu především magický realismus a městskou fantasy a velmi rád spolupracuji se čtenáři. Více na WWW.PAVELRENCIN.CZ

Seznam rubrik