Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

falm

19. 11. 2008 12:59
Strašná přehlídka kýčů a klišé!

Rowlingsová ani Pratchett z Vás podle té ukázky nikdy nebudou!

Je to jen rádoby fantasijní prázdné žvanění, které nikoho nezajímá. Pak to v té či oné pdobě dopadne jako to veledílo "Kuba s kozú" alias "Kozí příběh".

Závěrem Vám přeji, ať se to dobře prodává; vygumovaných tupců v podobě    n e k r i t i c k ý c h   milovníků fantasy, se najde jistě dost.

0 0
možnosti
E

Eidam

27. 5. 2009 12:59
Re: Strašná přehlídka kýčů a klišé!

Tak ted jste me pobavil. V jadru souhlasim s Vama, ze se jedna, rekneme o jednodussi cetbu.

Ale jestli Vas jako prvni "dobry autor" fantasy napadla Rowlingova, (ktere za a) namet Harryho ukradla za b) sama se nevyhyba zadnym klise za c) jeji tvorba je velice brakova a jednoducha) tak si dovolim velice pochybovat o vasem vkusu. Prachett mi nikdy k srdci neprirostl, nejspis proto, ze fantasy IMHO spise paroduje, nez aby ji primo tvoril.

Jiste je to vec vkusu, ale kdyz uz se tak ostre ohradit proti nejakemu autorovi, zkuste jako prirovnani priste pouzit nekoho, kdo si opravdu zaslouzil "nalepku" dobry fantasy autor. Jsou jich desitky, staci jen mit o fantasy povedomi...

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 805x
Jsem spisovatel. U nakladatelství Argo mi vyšly zatím první dvě knihy trilogie městské fantasy Městské války (Zlatý kříž a Runový meč) a sbírka nejlepších povídek za posledních deset let - Beton, kosti a sny. Během krátké doby vyjde i román psaný na internetu - Labyrint. Jméno korábu mi vydal v r.2007 Knižní klub a Nepohádku (2004) nakladatelství Straky na vrbě. Píšu především magický realismus a městskou fantasy a velmi rád spolupracuji se čtenáři. Více na WWW.PAVELRENCIN.CZ

Seznam rubrik