Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kruhy a já - srážka s blondýnou

Někdy je srážka s krásnou, leč hloupou blondýnou horší, než srážka s blbcem.....


Letní přípravu jsme definitivně pověsili na hřebík. Ze štíteckého bazénu už znám každou žábu i každý gram modré skalice - bojovnice proti všemu, co ve vodě plave, včetně nás. Znám i každou bublinu, která mě kdy zachránila od následků poctivého placáka (oční víčka otočená naruby, prasklé ušní bubínky, vodní hladina celoplošně obtisknutá od ksichtu po zadek...) a důvěrně znám i každou trubku na dně nádrže. To když člověk lovil ztracené lyže a v důsledku nedostatku kyslíku si je pletl se zařízením na tvorbu těchto bublin. Letos jsem nebyla zrovna milosrdná k materiálu. Bilancí byly dvě vlastní zlomené lyže a jedno přeražené vázání na lyžích ségřiných. Ve skocích do vody máme sice pro letošek padla, ale naše tréninkové nasazení se nikterak nemění. Kromě každodenních dvou fází doma dojíždím jednou týdně do pražské posilovny za trenérem, který se má snažit udělat z pavouka aspoň jakous takous, trochu svalnatou lyžařku. Snad se mu to i daří, ale pokaždé mám sto chutí ho zabít. Na krku mu visí hodně vrcholových sportovců a v Čechách platí za jednoho z nejtvrdších trenérů vůbec. Petr se jmenuje a když se mu někdo na tréninku vyčerpáním pozvrací, tetelí se blahem. 

Naposledy mě přivítal s ďábelským úsměvem a devítikilovou vestou v ruce. Vestička byla mojí nedílnou součástí skoro tři hodiny a na závěr mi ji Petr vyměnil za těžší, čtrnáctikilovou a smradlavou mrchu a poslal mě ještě na běhátko, kde mi naservíroval největší sklon, abych si to jaksepatří užila. Měl kliku, že už tam nebyl, když jsem se plazila pryč, rána do hlavy čtrnáctikilovým oblečkem by mu mohla slušet. Následných pět dnů jsem byla fyzicky značně indisponována. 

Ještě štěstí, že mám tolik sparingpartnerů. Ono to člověka hned bolí míň, když vidí, jak lezou oči z důlku i někomu jinému. Nejradši trénuju s naší squashovou jedničkou (kombinace Honzy, mě a našich keců Petra naprosto ničí a to nás nevídaně těší). Čas od času se tam trápí hokejisti a velmi početná skupina s pracovním názvem „Kopačky“. Sparťanské trenky, půl kila gelu ve vlasech a v uchu diamant. Na benchi hlavně dobře vypadat, nerozcuchat, nepotit a neunavit se. Většině bych ještě doporučila nemluvit. 
Kapitola sama o sobě jsou cvičící modelky, odměřující intenzitu tréninku počtem dnů, zbývajících do přehlídky ve spodním prádle. Obzvlášť jedna konkrétní mi „přirostla“ k srdci. Blondýnám jsem se nikdy nesmála a všechny ty vtipy mi přišly trapné a morbidní. Teď už ne. Každý trénink po boku téhle slečny je několikahodinovým utrpením pro všechny zúčastněné. Při našem prvním setkání mě dostala seznamem svých hříchů, který na trenéra vysypala ještě mezi dveřma. „Ty vole, včera večer jsem sežrala Horalku a předčírem smetanovou zmrzku, honem to ze mě vyžeň!“ Jal se tedy Petr vyhánět. Hned u prvního cviku se ale slečně zlomil nehet, což si vyžádalo řádnou pauzu. Při každém rychlejším pohybu ji rozbolela hlava a pak se jí udělalo nevolno při předklonu. Jistotou se zdálo být posilování břicha v leže na zádech. „Chyť se za hlavou a zvedni nohy“ poručil trenér. „Jako rukama?“ otázala se blondýnka. Vzápětí se na mě zadívala a vypadlo z ní „Jéééé, sem se tě chtěla zeptat na jedno lyžařský středisko v Itálii“ ....pauza asi minutu...“jenže nevim, jak se menuje.“ Následovala debata na úrovni. Zeptala se mě na ročník narození a když jsem jí ho sdělila, odměnila mě další otázkou, kolikpak je mi let. Dohadování, že Chedar není sýr a Louis Armstrong byl tenista, už mě totálně utlumilo a jen jsem hledala únikový východ. 
Absolutně nechápu, ale všichni s ní mají strpení. Holt je to sice blondýnka, které leccos dochází mnohem, mnohem později, než by mělo, ale na druhou stranu rozkošná, koketní kráska s nohama až na zem a to hodně lidem (chlapům) stačí.
Vždycky, když si to takhle mašíruju na další trénink, doufám, že se s ní u těch činek zase nesrazím. To radši skousnu peprný slovník hordy zpocených hokejistů a pochlapím se s nima! 


Autor: Šárka Razýmová | středa 9.9.2009 15:45 | karma článku: 27,09 | přečteno: 2664x
  • Další články autora

Šárka Razýmová

Komikem proti své vůli

Exhibujete rádi? Já ani ne. A přesto se v životě podezřele často ocitám na jevišti v záři reflektorů a stávám se proti své vůli oblíbeným komikem. Nic totiž nepotěší víc než cizí neštěstí.

6.5.2024 v 12:00 | Karma: 9,94 | Přečteno: 295x | Diskuse| Ostatní

Šárka Razýmová

Život na gumě

Taky máte za sebou dětství plné rodinných cyklovýletů strávených v závěsu na gumicuku za vašimi rodiči? Kdybych tenkrát tušila, co je to karma, možná bych svému funícímu otci do kopce tak nepřibržďovala.

7.2.2024 v 11:40 | Karma: 16,30 | Přečteno: 486x | Diskuse| Ostatní

Šárka Razýmová

Moc máma

Nedávno mi šéfová vyčetla, že jsem “moc máma“. Ten obrat mě zaskočil. Ale protože jsem pracovnice svědomitá a sebereflexe mi není cizí, postavila jsem se tomu čelem a hluboce se nad sebou zamyslela.

19.12.2023 v 10:32 | Karma: 37,24 | Přečteno: 5565x | Diskuse| Ostatní

Šárka Razýmová

Doba ohluchlá

Taky vám život přijde čím dál tím hlasitější? Umlčujeme pochybnosti o sobě samých, planeta volá o pomoc, ozývají se stárnoucí klouby a celé davy si na telefonu zamilovaly funkci hlasitého odposlechu. Z toho aby jeden ohluchl.

20.9.2023 v 11:26 | Karma: 30,62 | Přečteno: 3245x | Diskuse| Ostatní

Šárka Razýmová

Ňaderná zbraň

Jsou lékařské obory, kde jsou si pacient a lékař prakticky rovni. Třeba psychiatrie, kde oba ví, že mají pravdu. Mnohem víc je ale těch, v nichž se pacient chytá do poněkud nekomfortních diskriminačních pastí.

21.3.2023 v 12:41 | Karma: 40,11 | Přečteno: 10825x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Bylo za útokem na Fica víc lidí? Podle Slováků se chystal i masakr jako v Praze

19. května 2024  16:33,  aktualizováno  18:21

Aktualizujeme Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica...

Policisté skončili cestou za případem na střeše. Havarovali v křižovatce

19. května 2024  18:05

K ohlášenému napadení spěchali v neděli odpoledne policisté v pražských Modřanech. Po cestě na...

Imigrantů z LGBT komunity v Evropě přibývá. Z domovů je vyhání perzekuce

19. května 2024

Zatímco mnoho ze stovek tisíc migrantů, kteří přicházejí do Itálie z Afriky a Blízkého východu,...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v horské mlze, Raísí je v ohrožení života

19. května 2024,  aktualizováno  17:54

Aktualizujeme Íránská státní televize hlásí nehodu vrtulníku při přesunu prezidenta Ebráhíma Raísího. Stroj...

  • Počet článků 127
  • Celková karma 9,94
  • Průměrná čtenost 3495x
Srdcem horalka, tělem lyžařka, duší jogínka. Po životní etapě akrobatických karambolů mezi boulemi zakončené slušivým oceněním Kamikadze roku nyní usiluji o titul Matka století.