Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kampaň Me Too : Kladivo na čarodějnice už nehrozí. Hrozí čarodějnice s kladivem v ruce.

Muži jsou už na ručník. Na co budou útočit radikální aktivistky z Me Too příště? Na samou podstatu přírody, která je až příliš sexistická? 

    Když se mnou asi tak v šesté třídě začala mlátit puberta, přestal jsem být až tak úplně hodný kluk. Třeba jsem holkám, co už nosily podprsenku, natáhl gumičku na zádech jako prak a pustil. Pěkně to plesklo. Dnes by asi dotyčná skončila u psychoterapeuta s posttraumatickým šokem a já nejspíše v polepšovně jako potenciální sexuální agresor. Dnešní doba je pro kluky i dospělé muže téměř až nepřátelským světem – pokud zlobí. A zlobí neustále, alespoň pokud poslouchají přírodu a řídí se tím, co za tisíce let vymyslela evoluce. Jediným bezpečným místem se tak stává pokojík s notebookem nebo počítačem. Brzy k nim možná přibude i nafukovací panna. Zatím pouze jen „jedna ruka netleská“.

    Co já vím, třeba je to globálním oteplováním, že doba mužů zvolna končí a doba žen začíná. Aspoň to tvrdí sexuolog Jaroslav Zvěřina. Inu holky nám mají co vracet za všechny ty čarodějnické procesy. Nicméně upalovat by se nemělo. Upálit se dá nejen ohněm. Kromě fyzického trestu smrti existuje i sociální trest smrti. Z Ameriky se zvolna i k nám nad Evropu přesouvá hluboká tlaková níže. Má název Me Too. I přes proklamace radikálních aktivistek, není hlavním tématem až středověké společenské postavení žen v některých zemích, faktická aplikace práva šaria i zde v Evropě, čímž se tu vytváří dvě kategorie žen. Symbolem hnutí Me Too není dívka zmrzačená ženskou obřízkou, ale herečka Salma Hayeková, na kterou se chtěl při sprchování dívat filmový producent Harvey Weinstein. Oběť sexuálního otroctví někde ze subsaharské Afriky není absolutně mediálně zajímavá. Oběť sexuálního násilí z dříve mírumilovného Švédska by jistě mediálně zajímavá byla, ale to se zase takříkajíc nehodí do krámu, protože by to hrálo do not přátelům starých pořádků. Výsledkem investigativní činnosti radikálních aktivistek je, že nejvíce postiženou částí ženské populace jsou přední hollywoodské herečky. Ano, to jsou ty, které ještě předtím, než se na předávání Zlatých glóbů demonstrativně oblékly do černého, se na jiných akcích ukazovaly na červeném koberci téměř jako princezna Koloběžka. Ani nahé, ani oblečené. Docela mě dráždí, že právě ony mi budou upírat právo na pohled nikoliv jen do očí krásné ženy. Ale přesně tohle dělají! Ony sice ve filmech stále nabízejí snový svět plný krásných lidí často spoře oblečených, ale v reálu nám vnucují strohý svět chutnající jako destilovaná voda.

    Syžet příběhu hnutí Me Too v mnohém připomíná děj románu Václava Kaplického Kladivo na čarodějnice. Stejně jako Me Too i inkvizitor Boblig z Edelstadtu se zaměřil především na lidi zámožné a mocné. Jen ti mohou přitáhnout mediální pozornost. I na Dustina Hoffmana došlo i na nejstaršího člena amerického kongresu Conyerse došlo. Člen Sněmovny reprezentantů státu Kentucky Dan Johnston poté, kdy byl obviněn jednou ženou, že ji před šesti lety o silvestrovské noci líbal a osahával, vzal pistoli a zastřelil se. Některá obvinění se týkají skutků i několik desítek let starých. Ne každý osmdesátník si bude pamatovat na své hříchy z roku 1962.

    Říká se, že s jídlem roste chuť. Pro fanatismus všeho druhu to platí dvojnásob. Kdo bude obviněn příště? Nejspíše sama příroda, která je přespříliš sexistická a plná všelijakých predátorů a dominantních samců – například afrických buvolů. Také by se mělo něco udělat i se samotným mechanismem oplodňování. To se přírodě také moc nepovedlo. Každou sebevědomou ženu musí urážet pohled do mikroskopu na nebohé pasivní vajíčko na něhož se hrne smečka spermií vztekle mávajících svými hnusnými bičíky a agresivně pronikajících buněčnou membránou a zavrtávajících se do těla nebohého vajíčka. Určitě by to šlo udělat i nějak jinak. To však bude tématem další fáze boje za stejnoprávnost /čti stejnost/.

Autor: Vilém Ravek | úterý 28.8.2018 8:05 | karma článku: 36,52 | přečteno: 1171x
  • Další články autora

Vilém Ravek

Vidět Neapol a zemřít

Někdy se to semele tak, že z poznávacího zájezdu Za krásami Neapole a Neapolského zálivu se stane poznávací zájezd Vidět Neapol a zemřít.

27.6.2023 v 18:36 | Karma: 23,09 | Přečteno: 568x | Diskuse| Cestování

Vilém Ravek

Vcelku dobrý epizodní herec.

Z výrazu režisérovy tváře usoudil, že nežertuje. „Musíš v sobě vyvolat pocit, že jsi ve skutečnosti studený plaz. Mohlo by ti pomoci, že máš výrazně do stran odsazené oči a ústa od ucha k uchu", poplácal ho povzbudivě po zádech.

20.6.2023 v 17:36 | Karma: 29,52 | Přečteno: 4033x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Ranní káva, čaj a rohlík – do tvé rakve další hřebík.

Všem vřele doporučuji. Čtěte rady o tom, co v žádném případě nejíst nalačno, až budete mít po snídani. Lépe v nejistotě býti, než krutou znáti jistotu.

12.6.2023 v 9:40 | Karma: 24,26 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Čekání na rozhodnutí videorozhodčího

Na displeji jeho mobilu se objevil vzkaz od Googlu – Vzpomínáte na tento den?-. Postupně před ním defilovaly černobílé fotky. Autentičnost těch fotek byla nezpochybnitelná, ale přesto nikdy nemohly vzniknout. Vyfotit je neměl kdo.

6.6.2023 v 13:58 | Karma: 11,25 | Přečteno: 316x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Trvale vysoká karma je pro blogera škodlivá. Jak ji snížit?

Vysoká karma je stejně jako vysoký krevní tlak tichým zabijákem. Pokud trvale přesahuje hranici čtyřiceti procent, je zapotřebí ji snížit.

16.5.2023 v 16:16 | Karma: 20,27 | Přečteno: 390x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Jako v komunistickém Československu. Britský novinář obviňuje vlast z cenzury

2. května 2024  19:20

Velká Británie má problémy se svobodou slova, lidé se bojí říkat nahlas názory o kontroverzních...

Škodlivé ruské aktivity mimo jiné v Česku nás znepokojují, uvedlo NATO

2. května 2024  19:12

Severoatlantickou alianci znepokojují nedávné škodlivé aktivity na území členských států bloku,...

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  19:09

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno 

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 284
  • Celková karma 25,67
  • Průměrná čtenost 1541x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik