Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak vrátit nevhodný vánoční dárek a nepropadnout se hanbou?

Vánoce, Vánoce odcházejí,zpívejme přátelé..,ale abyste nezpívali předčasně. Ještě musíte vrátit nevhodné dárky a přitom si nepřipadat jako zbabělý skunk.

Kolegyně blogerka paní Ortová nás tu vtipně poučila, které vánoční dárky jsou nevhodné. Je tu však ještě jeden problém, jak některé zvlášť nevhodné dárky, které v extrémním případě nejen narušily vánoční pohodu, ale i partnerské vztahy, vrátit? Já vím, že to jde, to se mohu dozvědět z různých právních internetových poraden, ale nikdo už neřekne, jak vrátit dárek a nepropadnout se hanbou do země. Zde je každá rada drahá. Uvedu několik případů.

Jak, jsa ve stavu manželském, vrátit parohy, kterými mě obdaroval v dobré víře můj bratranec -náruživý nimrod? Do nějakého obchodu to nelze, neboť parohy nebyly zakoupeny, ale uloveny. Když je budu nabízet v aukci, stanu se terčem posměchu. Možná se dostanu i na internet, jako svého času exprezident Klaus s chilským perem. Ha,ha,ha, chce se zbavit parohů,trouba.

 Nešťastným nápadem může být i koupě vibrátoru pro manželku nebo partnerku. Když už se u vánočního stromku ukáže, že jste svou partnerku, která se pomalu chystala na půlnoční mši, tímto dárkem věru nepotěšil a zcela  narušil pohodu u  štědrovečerního smaženého kapra s bramborovým salátem, rozhodně neradím navrhnout své do běla rozzuřené partnerce, ať teda vibrátor vrátí do sexshopu a vybere si tam něco vhodnějšího.  Hrozilo by, že palička na maso, která včera přistála na kapří hlavě, nyní přistane na hlavě vaší. Nevhodný dárek samozřejmě budete muset vrátit sami. Ať vás ale nenapadne přistoupit na návrh prodejce, aby jste si odnesl z obchodu něco v přibližně stejné ceně – například levnější druh nafukovací panny s obličejem jak z Hitchcockova hororu.

Dost pitomě se vrací dárky, které se ocitly pod stromečkem ve stádiu složité stavebnice. U těchto fakticky nesložitelných dárků je už problém nepropást zákonnou čtrnáctidenní lhůtu, do kdy můžete dárek vrátit. Součástí dárku je totiž dvoukilový pytlík s různými šrouby, matičkami, utahováky, úhelníky, pružinkami a kdo ví, s čím ještě. Dále je přibalena ještě padesátistránková bichle svým obsahem připomínající vysokoškolská skripta pro budoucí stavební inženýry. V jiných případech je to zase naopak karta velikosti A4 s nějakými nesrozumitelnými piktogramy a náčrtky, z nichž se člověk nedozví, vyjma toho, že je lehce mdlého rozumu,nic dalšího. Jediným výsledkem takovéhoto danajského daru je, že obdarovaný od chvíle, kdy na jednotlivé atomy rozložený prezent rozbalí, prožije sváteční dny a začátek nového roku v chronické depresi. Danajský dárek se sice dá vrátit do Mountfieldu, ale jinak, než potupným způsobem, to nejde. /„Pane, neříkejte, že to nešlo složit. Jste zatím první, který to tvrdí.“/

Průšvihem také je, když partnerka uvěří vaším adrenalinovým příhodám, které jste ji po několika panácích navykládal, a koupí vám k Vánocům skok ze Zvíkovského mostu. Bungee jumping sice nabízí nádherně adrenalinový zážitek spojený s pocitem blízké smrti, ale o ten jako vypravěč „veselých příhod z natáčení“ až úporně nestojíte. Jak se takové poukázky bez totální hanby zbavit? Když ji zahodíte a doma řeknete, že jste ji ztratil, což vás strašně mrzí, partnerka vás utěší, že to nevadí, neboť jste u prodejce evidován a stačí vaše čestné prohlášení o ztrátě. Vykrucování bude situaci ještě zhoršovat a konečnou finální ostudu zvětšovat do gigantických rozměrů. Dovedu si představit i situaci, kdy , sám před sebou totálně znectěný, nakonec ze Zvíkovského mostu skočíte v sebevražedném úmyslu bez záchranného lana. Vánoce, Vánoce odcházejí, ale vyhráno ještě zdaleka není.

Autor: Vilém Ravek | sobota 29.12.2018 17:31 | karma článku: 18,69 | přečteno: 635x
  • Další články autora

Vilém Ravek

Vidět Neapol a zemřít

Někdy se to semele tak, že z poznávacího zájezdu Za krásami Neapole a Neapolského zálivu se stane poznávací zájezd Vidět Neapol a zemřít.

27.6.2023 v 18:36 | Karma: 23,09 | Přečteno: 568x | Diskuse| Cestování

Vilém Ravek

Vcelku dobrý epizodní herec.

Z výrazu režisérovy tváře usoudil, že nežertuje. „Musíš v sobě vyvolat pocit, že jsi ve skutečnosti studený plaz. Mohlo by ti pomoci, že máš výrazně do stran odsazené oči a ústa od ucha k uchu", poplácal ho povzbudivě po zádech.

20.6.2023 v 17:36 | Karma: 29,52 | Přečteno: 4033x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Ranní káva, čaj a rohlík – do tvé rakve další hřebík.

Všem vřele doporučuji. Čtěte rady o tom, co v žádném případě nejíst nalačno, až budete mít po snídani. Lépe v nejistotě býti, než krutou znáti jistotu.

12.6.2023 v 9:40 | Karma: 24,26 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Čekání na rozhodnutí videorozhodčího

Na displeji jeho mobilu se objevil vzkaz od Googlu – Vzpomínáte na tento den?-. Postupně před ním defilovaly černobílé fotky. Autentičnost těch fotek byla nezpochybnitelná, ale přesto nikdy nemohly vzniknout. Vyfotit je neměl kdo.

6.6.2023 v 13:58 | Karma: 11,25 | Přečteno: 316x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Trvale vysoká karma je pro blogera škodlivá. Jak ji snížit?

Vysoká karma je stejně jako vysoký krevní tlak tichým zabijákem. Pokud trvale přesahuje hranici čtyřiceti procent, je zapotřebí ji snížit.

16.5.2023 v 16:16 | Karma: 20,27 | Přečteno: 390x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 284
  • Celková karma 25,75
  • Průměrná čtenost 1541x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik