Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co by poradil krizový manažer A. Babišovi? Zachraňte Slonkovou a Kubíka!

A ven! Taková by asi byla první reakce pana předsedy vlády. Jenže krizový manažer nikdy nevyslovuje rady, které se budou zadavateli líbit. Od toho tu jsou Faltýnek a spol.

Nebudu vám pane premiére opakovat, co jste dělal dobře. Jsem vámi královsky placen za to, abych vám řekl, co jste udělal špatně a poradil vám, jak z celé krize ven. Čapí hnízdo už tu je, nic s tím nenaděláte. Vlastně s ním už nenadělá nikdo nic. Žije svým vlastním dynamickým životem. Je jako oheň, který se i těm nejlepším hasičům vymkl z kontroly. Nezbývá nám, než sledovat plameny a pokoušet se předvídat směr jejich postupu.

A teď ty chyby. S těmi vašimi dětmi, na které jste převedl ty akcie, jste zbytečně tlačil na pilu. Neměl jste říkat, že byste za ně klidně položil i život. Ta transakce s Čapím hnízdem a evropskými dotacemi prostě riziková byla, to si nezastírejme. Vy máte nervy ze železa a přijmete jakoukoliv výzvu ať je sebevíce na hraně, ale nyní i ten váš nejhloupější volič si musí klást otázku, proč jste do toho tahal vaši dceru,o které jste věděl, že má bipolární poruchu? Takto postižení lidé mají deprese i ve chvíli, kdy vyhrají v loterii první cenu. Vy to dáte, ale jak jste si mohl myslet, že to dá i ona? A když vám začalo téci do bot, neměl jste se zaklínat svými dětmi. Tehdy to vypadalo dobře, ale nyní právě naopak.

Taky pane premiére byla chyba, že jste se o svého tolik milovaného syna dost problematicky postaral, když onemocněl zvlášť závažnou duševní nemocí. Zase jste tlačil na pilu...čím? No, že jste tu nemoc vylíčil možná ještě horší, než-li ve skutečnosti byla, nebo ještě dnes je. I váš volič si nyní musí položit otázku, jak je možné, že vy ,jeho otec, druhý nejbohatší Čech v zemi, mu nezabezpečil tu nejlepší lékařskou péči. Místo, abyste mu platil kvalitního psychoterapeuta a vyškolený zdravotní doprovod, angažoval jste svého firemního řidiče bez jakékoliv zdravotní atestace. Místo, aby váš syn pobýval v místech, kam zpravidla se jezdí rekreovat rodinní příslušníci bohatých miliardářů, váš milovaný syn pobýval v místech, kam jezdí na „dovolenou“ jen dobrodružné povahy. Kaliningrad a Krivoj Rog nejsou právě místa pro rekreaci ani pro zdejší chudý lid. I ten, který putinovskému Rusku docela fandí, nepochopí, že vy, takový boháč, pošlete synka do míst, která mají poněkud nevyjasněný statut, čímž mám na mysli Krym. Volič si také musí položit otázku, kdo ty dovolené v Krivom Rogu a Krymu platil? Zdravotní asistent Protopopov z gáže, kterou jste mu vyplácel? I ten, kdo je váš příznivec, musí pochybovat, že tohle je ta nejlepší péče o těžce nemocného syna, kterého máte tak nesmírně rád.

Před pár dny váš syn měl mailovat, že na vás chce něco nepříznivého říci. Je jasné, že se budete chtít bránit způsobem, který je vám vlastní. Ale radím vám, pane premiére, nepřepalte to zas na druhou stranu. Pak i váš obdivovatel nebude vědět, které vaší verzi má věřit. Je proto dobré, že ještě nad ránem jste se za ním rozjel. Jenže takové ty noční a časně ranní přepadovky působí až příliš dramaticky. Někdo by si mohl myslet, že ho chcete ovlivňovat. To by mohl být velký problém.

Také jste to přepálil s kritikou těch dvou novinářů. Měl jste to nechat jiným. Je mi jasné, že vám dost zavařili a zatím ani nelze vyloučit, že jde o nějakou plánovanou akci. Vášně se vám podařilo rozfoukat veliké, to vidí každý a mnohý vám i horečně přitakává. Ani bych se nedivil, kdyby Slonkové a Kubíkovi někdo dal co proto. Jenže zeptejte se vašeho bývalého kolegy expremiéra Fica. Na Slovensku zabili Kuciaka a i Fico, který byl na Slovensku oblíbenější, než-li vy zde v Česku, musel odstoupit. Korunní princ Saúdské Arábie to už má také hodně nahnuté. V Saúdské Arábii rozhodně teď budou padat hlavy. Dovedete si pane premiére představit, když by se nyní anebo klidně i někdy později něco stalo paní Slonkové? Dáte ruku do ohně za každého vašeho do běla rozzuřeného příznivce? Nedáte. Proto vám radím, vyčleňte ochranku a postarejte se o bezpečnost těch, které jinak z lidsky pochopitelných důvodů nenávidíte.

Zvykněte si na to, že jste v situaci, kdy na vás na každém kroku něco neočekávaného číhá. Jakákoliv banalita může být v konečném důsledku pro vás nebezpečná. Kráčíte minovým polem uprostřed šrapnely rozmlácených baráků se slepými okny, za kterými se mohou skrývat odstřelovači. Podejte mi- vašemu krizovému manažerovi ruku. Pokusím se vás převést do vzdáleného bezpečí...ale bude to fuška.

 

Autor: Vilém Ravek | sobota 17.11.2018 15:07 | karma článku: 28,04 | přečteno: 2144x
  • Další články autora

Vilém Ravek

Vidět Neapol a zemřít

Někdy se to semele tak, že z poznávacího zájezdu Za krásami Neapole a Neapolského zálivu se stane poznávací zájezd Vidět Neapol a zemřít.

27.6.2023 v 18:36 | Karma: 23,09 | Přečteno: 568x | Diskuse| Cestování

Vilém Ravek

Vcelku dobrý epizodní herec.

Z výrazu režisérovy tváře usoudil, že nežertuje. „Musíš v sobě vyvolat pocit, že jsi ve skutečnosti studený plaz. Mohlo by ti pomoci, že máš výrazně do stran odsazené oči a ústa od ucha k uchu", poplácal ho povzbudivě po zádech.

20.6.2023 v 17:36 | Karma: 29,52 | Přečteno: 4033x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Ranní káva, čaj a rohlík – do tvé rakve další hřebík.

Všem vřele doporučuji. Čtěte rady o tom, co v žádném případě nejíst nalačno, až budete mít po snídani. Lépe v nejistotě býti, než krutou znáti jistotu.

12.6.2023 v 9:40 | Karma: 24,26 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Čekání na rozhodnutí videorozhodčího

Na displeji jeho mobilu se objevil vzkaz od Googlu – Vzpomínáte na tento den?-. Postupně před ním defilovaly černobílé fotky. Autentičnost těch fotek byla nezpochybnitelná, ale přesto nikdy nemohly vzniknout. Vyfotit je neměl kdo.

6.6.2023 v 13:58 | Karma: 11,25 | Přečteno: 316x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Trvale vysoká karma je pro blogera škodlivá. Jak ji snížit?

Vysoká karma je stejně jako vysoký krevní tlak tichým zabijákem. Pokud trvale přesahuje hranici čtyřiceti procent, je zapotřebí ji snížit.

16.5.2023 v 16:16 | Karma: 20,27 | Přečteno: 390x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  15:56

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

Hrál na počítači a nechodil ven. Policisté u něj doma našli varnu pervitinu

1. května 2024  15:51

V bytě na okraji Brna našla policie varnu pervitinu, podezřelý muž skončil ve vazbě. Stíhaná je i...

Na synagogu ve Varšavě kdosi hodil Molotov, čin odsoudil Duda i ambasáda USA

1. května 2024  14:10,  aktualizováno  15:48

Neznámý útočník v noci na středu hodil tři zápalné lahve na synagogu v centru Varšavy. Případ...

Zatýkáme migranty pro první vlnu deportací do Rwandy, oznámil Londýn

1. května 2024  15:45

Britská policie ve středu začala se zadržováním migrantů, kteří do Británie přišli nelegálně a byli...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 284
  • Celková karma 25,63
  • Průměrná čtenost 1541x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik