- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Na přípravu čokoládového dezertu pro děti je nejvhodnější červená čočka nebo drobná žlutá čočka mung dál. Obě jsou sladké a mají velmi jemnou strukturu. Ze žluté čočky mung dál se připravují i oblíbené oříškové halwy. Doba varu je u obou druhů jen 10- 15 minut. Jejich další výhodou je, že nemají nadýmavý účinek.
Potřebujete: 1/2 hrnku žluté čočky mung dál, větší hrst mandlí, 3 datle bez pecek, 5 lžic agávového sirupu, 3 lžíce kakaa.
1) Čočku propláchněte v sítu a namočte do vody na několik hodin. Vodu slijte a vařte v nesolené čisté vodě 10 - 15 minut. Slijte a nechte vychladnout.
2) Mandle spařte vroucí vodou a odstraňte slupky. Přendejte do kuchyňského robotu a rozmixujte na hladkou pastu. Je to nejpracnější část celého receptu. Rozsekané mandle musíte občas seškrabat ze stěny mísy a opět trpělivě mixovat. Než se rozsekané mandle promění v hedvábnou pastu, trvá to asi deset minut.
3) Uvařenou čočku, mandlovou pastu i ostatní uvedené ingredience rozmixujte tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu dohladka. Hotovou pěnu můžete ještě dosladit nebo dochutit. Pěnu podávejte s kousky ovoce. Vynikající jsou banány, jablíčka nebo jahody.
Tipy na obměnu:
|
Další články autora |
Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...