- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
I u nás doma se v létě začíná výrobou jednoduché zmrzliny z čerstvých jahod a sladké smetany. Ráda ale zkusím i něco jiného a jedna z nejlepších domácích zmrzlin, které jsem kdy vyzkoušela, je tato pistáciová.
Je to přesně ten typ zmrzliny, který v luxusních restauracích podávají k teplému čokoládovému fondant. Pistáciová zmrzlina si s různými dezerty opravdu velmi dobře rozumí - doporučuji zejména k perníku, palačinkám a všem čokoládovým buchtám.
Potřebujete: 2 hrnky sladké 40% šlehačky, 1 hrnek kondenzovaného mléka, 1 a 1 hrnku vody, 1 hrnek sušeného mléka, 1 a 1 hrnku (nesolených) pistácií.
Postup: ??1. Jeden hrnek pistácií rozsekejte v kuchyňském robotu najemno. 1/4 hrnku pistácií rozsekejte nožem nahrubo. Do sušeného mléka vmíchejte hrnek a čtvrt vlažné vody. Dobře promíchejte. Jednu smetanu nechte tekutou a tu druhou vyšlehejte ve velké míse do tuha. 2. Teď všechny připravené ingredience spojte v tomto pořadí: Sušené mléko rozpuštěné ve vodě promíchejte s tekutou šlehačkou a kondenzovaným mlékem. Přisypte a promíchejte pistácie. Vzniklou směs postupně a opatrně smíchejte s dotuha ušlehanou šlehačkou. 3. Nalijte do plastového kontejneru s pevným zavíráním (zavírání je opravdu důležité, aby se ke zmrzlině nedostala vlhkost a netvořily se krystalky). Zmrzlinu ještě posypte většími kousky nahrubo posekaných pistácií a dejte zmrazit.Zmrzlina má vynikající konzistenci a není třeba ji dále prošlehávat. Bude i tak nadýchaná a jemná. Nechte v mrazáku několik hodin.
Jako měrku v receptu uvádím „hrnek“ ve skutečnosti jsem ale použila 200g kelímek od šlehačky. Tedy v receptu uvedené množství lze chápat i tak, že 1 hrnek = 200ml).
Zmrzlina v tenké čokoládové krustěZmrzlinu můžete nalít a dát zamrazit do předem připravených čokoládových košíčků. Potřebujete jen pár kostiček čokolády na vaření, kokosový olej a prázdné papírové košíčky na muffiny. Čokoládu rozpusťte s kokosovým olejem a každý košíček vylijte tenkou vrstvičkou čokolády (nejdříve čokoládu nalijte na dno pohárku a pak krouživými pohyby až do okrajů košíčků). Dejte zmrazit. Zatuhnou poměrně rychle. Zmrzlinu pak plňte do čokoládových košíčků a dejte zmrazit. Papírový košíček stáhněte z jednotlivých porcí až těsně před servírováním. Jde to opravdu snadno, nemusíte se bát, že čokoládu rozlámete. |
Příště se můžete těšit na moji bezkonkurenční limetkovou zmrzlinu. A jakou zmrzlinu (kromě jahodové) připravujete rádi vy?
Další články autora |
V třešňovce, Praha 9 - Hrdlořezy
4 795 000 Kč