Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Národy na palubě - Francouzi

Cestování z Čech do Francie a zpět má své světlé i stinné stránky. Jednou z těch světlých je množství nádherných modelek pendlujících mezi Prahou a Paříží. Šance, že s vámi alespoň jedna slavná kráska poletí je poměrně značná.

Poznáte je snadno – všechny jsou vysoké a velmi štíhlé, cestují většinou nalehko pouze s malým příručním kufříkem, mají na očích polotmavé brýle, v ruce třímají nezbytnou malou lahev vody a (možná naštěstí) toho mnoho nenamluví. Z estetického hlediska je taková společnost jistě vítaná, ale nepočítejte s tím, že se po cestě budete bavit. Modelky totiž mají zvláštní dar usnout kdekoli, kdykoli ale především okamžitě. Co se týká cestování s Francouzi, je potřeba se obrnit zvláštní trpělivostí. Francie je stát, kde žádná služba nefunguje tak, jak by měla, tak proč by zrovna letecká přeprava měla být výjimkou? Tak např. Letiště Charles de Gaulle (CDG) v Paříži. Jedná se o komplex šesti navzájem nepropojených terminálů, mezi kterými prý jezdí autobusová doprava a teoreticky je možné se z jednoho na kterýkoli jiný dostat do pěti minut. Skutečnost je taková, že jsem jednou po marném dvacetiminutovém čekání na autobus použil služeb taxislužby. A nutno podotknout, že taxikář nebyl mým přáním, dovézt mě z terminálu B na terminál E nikterak překvapen. Při odbavení ve Francii se na vše ptejte a minimálně třikrát si nechte vše překontrolovat! Jinak se může stát, že poletíte jiným spojem do jiné země, než jste původně chtěli. Zároveň se připravte na kyselé unuděné obličeje, které nezřídka připomínají prodavačky v masně v polovině osmdesátých let. Co se týče zavazadel, nic s sebou raději nevozte, protože byste se se svým zavazadlem stejně v cíli nesetkali. Na druhou stranu existuje a dokonce i funguje procedura na odškodnění za zpožděná, anebo ztracená zavazadla. Dalším specifikem letiště Charles de Gaulle je jakýsi zvláštní druh foot-fetiše místních zaměstnanců. Při každém průchodu detektorem kovů vás přinutí se vyzout, což mi vzhledem k mé tělesné stavbě dost vadí. Nemám snad velké břicho, jen mé ruce jsou poněkud kratší. Sundat obuv jsem tedy musel i při své cestě do Venezuely, kdy jsem měl na nohou pohorky. Rozvázat, sundat, poslat pásem, projít v ponožkách, nazout a zavázat. Ponižující procedura. Ale v duchu jsem si říkal: „však vás přejde chuť zouvat slušné lidi, až pojedu zpátky. Po měsíci chození savanou, džunglí, brody a po horách budou mé boty zbraní samy od sebe.“

Autor: Pavel Pučelík | pondělí 14.4.2008 13:30 | karma článku: 15,65 | přečteno: 1831x
  • Další články autora

Pavel Pučelík

Vrtíme veřejně věcmi?

Pročítám si články o kauze Věcí Veřejných a nestačím se divit. Netrpím sympatiemi ani k jednomu ze zmíněných subjektů, ale na tom celém mi něco nehraje. 1. Škárka zjevně lhal o výši částek, stále měnil výpovědi nejdřív to byly měsíční platby a najednou má obálku (prý) s otisky, ve které je 170 tisíc. 2. Z ničeho nic se ozývají další, kteří platby dostávali. 3. Neříkejte mi, že by byl Bárta tak strašně hloupý, aby jim dával takhle okatě peníze. Proč by to proboha dělal? Vždyť i díky němu jsou všichni na velmi slušně placených místech! 4. Radek John dělal léta investigativní novinařinu a musí vědět, že se taková věc skoro vždycky proflákne a taky musí vědět, jaké metody budou novináři používat, aby se tomu dostali na kloub. Navíc si myslím, že takový novinář dokáže dát komukoli daleko větší sumu, když mu podobné nformace prozradí. 5. Paní Kočí má už nějakou dobu jasné vazby na pana Drobila z ODS a BUM HO, i ona najednou podává trestní oznámení. Viděli jste film Vrtěti psem? Že když má nějaký politik problém, vytvoří se jiný problém, který to přemázne? Neměl náhodou nedávno problém pan Vondra?

7.4.2011 v 15:05 | Karma: 0 | Přečteno: 1708x | Diskuse| Politika

Pavel Pučelík

Kdo má a kdo nemá mít volební právo?

V souvislosti nedávnými vajíčkovými útoky je stále častěji slyšet názory, že mladí lidé neví nic o životě a že by tedy do politiky neměli mluvit. Je to skutečně tak? Kdo by měl mluvit do politiky? Dovolte mi rozvést malou úvahu.

2.6.2009 v 12:28 | Karma: 26,85 | Přečteno: 1506x | Diskuse| Společnost

Pavel Pučelík

ČSSD, hampejzy a to si z nás snad dělají p..el!

Dnes ráno jsem si v MF Dnes přečetl článek o dotacích, které byly poskytnuty z daní nás všech jistému "bordeltatá". No, moc mě to nepřekvapilo. Není to první hambinec pod vlivem ČSSD. Vzpomněl jsem si na paní Barkovou, kámošku pana Grosse. Pak jsem si ale přečetl tiskovou zprávu předsedy této partaje a protočily se mi panenky. To jako myslíte vážně, pane Paroubku?

12.2.2009 v 15:50 | Karma: 37,57 | Přečteno: 1777x | Diskuse| Politika

Pavel Pučelík

O nehodách motorek

Jistě jste si všimli, jak se to v poslední době hemží zprávami o smrtelných nehodách motorkářů. Už dříve jsem psal o jízdě na mašině, a teď bych rád napsal něco o nehodách a jejich příčinách. Vím, že si to zase slíznu a že v diskusi dám prostor k exhibici několika zamindrákovaným jedincům, ale snad si alespoň někdo odnese užitečnou informaci.

28.7.2008 v 8:30 | Karma: 38,05 | Přečteno: 10795x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pučelík

Cyril Svoboda je zřejmě v právu

Se zájmem sleduji kauzu kolem sporného dědictví exministra Cyrila Svobody a nemohu se ubránit pocitu, že ten člověk má asi pravdu!

25.7.2008 v 14:43 | Karma: 21,03 | Přečteno: 1531x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Slováci prověřují verzi, zda za atentátem na Fica nebylo víc lidí

19. května 2024  16:33,  aktualizováno  17:21

Aktualizujeme Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v horské mlze, Raísí je v ohrožení života

19. května 2024,  aktualizováno  17:20

Aktualizujeme Íránská státní televize hlásí nehodu vrtulníku při přesunu prezidenta Ebráhíma Raísího. Stroj...

Českem se prohánějí lokální bouřky a padají kroupy. Přívalové srážky nehrozí

19. května 2024  11:04,  aktualizováno  16:54

Přímý přenos Na většině území Česka se dnes odpoledne objevily bouřky s kroupami a silnými dešti, pravděpodobně...

Zubaři se brání konkurenci ze zemí mimo EU. Šmucler se bojí o pacienty

19. května 2024  16:19

Sněm České stomatologické komory odmítl Sněmovnou přijatou novelu, která by měla usnadnit využití...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Milující manžel, pyšný otec, hrdý motorkář, špatný hokejista, tloustnoucí chlap po třicítce.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám