Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

ČSSD, hampejzy a to si z nás snad dělají p..el!

Dnes ráno jsem si v MF Dnes přečetl článek o dotacích, které byly poskytnuty z daní nás všech jistému "bordeltatá". No, moc mě to nepřekvapilo. Není to první hambinec pod vlivem ČSSD. Vzpomněl jsem si na paní Barkovou, kámošku pana Grosse. Pak jsem si ale přečetl tiskovou zprávu předsedy této partaje a protočily se mi panenky. To jako myslíte vážně, pane Paroubku?


Tady je to prohlášení v nezkráceném znění, jen mi dovolte každý bod okomentovat.
1.    Titulek článku není pravdivý. ČSSD žádné prostředky na rekonstrukci zmíněného hotelu neposkytla. Prostředky byly poskytnuty ministerstvy místního rozvoje a práce a sociálních věcí. Z tohoto důvodu je nepravdivý a hrubě nekorektní obrat „sociálně demokratický nevěstinec“.
Komentář: Titulek zní - "ČSSD: miliony do nevěstince". To neznamená, že je poskytla strana ze svého, což by byla ještě ta lepší varianta. Ve skutečnosti titulek přesně vystihuje, že ministerstva, která byla ovládána ČSSD tyto dotace poskytla. Tedy, že ČSSD tyto transakce schvaluje.
2.    Vyzýváme MF Dnes, aby buď doložila, že prostředky byly poskytnuty mimo programové financování příslušných resortů a bez rozhodnutí příslušných komisí a úředníků, anebo se nadále vyvarovala spojení ČSSD a jejích představitelů s přímým udělením dotace.
Komentář: No to jste mě uklidnil. Dodnes jsem nevěděl, že financování nevěstinců bylo přímo v programovém prohlášení vlády. Asi jsem holt špatně četl. Není to náhodou i programu ČSSD samotné? Třeba jsem to přehlédl i tam? Hlavně mám ale radost, že to nebyla žádná černota.
3.    Tvrzení MF Dnes, že „v roce 2005 dostal od ministerstva pro místní rozvoj dotaci na přestavbu veřejného domu na hotel“ je nepravdivé. MF Dnes by měla doložit, že v žádosti o dotaci bylo toto uvedeno, anebo přestat vytvářet podobnou konstrukci.
Komentář: No to máte pravdu! Ono tam určitě nebylo napsáno "Přestavba veřejného domu na hotel!" To by se vám autor toho článku měl omluvit. Jen mě trochu děsí, jak mohla vaše mnisterstva přidělit dotaci na něco, co nebylo pravdivě ani pojmenováno?
4.    Vyzýváme MF Dnes, aby se zaměřila na důvod, proč obě zmíněná ministerstva pod vedením ODS zanedbala svoji kontrolní činnost a nepožádala o vrácení dotace, byla-li poskytnuta na základě nepravdivých informací a v rozporu s účelem dotace. V tomto směru musí platit, že pokud se prokáže, že peníze byly použity v rozporu s účelem dotace, popřípadě na základě nepravdivých informací, musí být požadovány zpět a to s odpovídajícím penále.
Komentář: Vy šibale, to jste nás ale pěkně napínal. Už jsem se lekl, že za tohle nemůže ODS. Že jste si dal na čas až do bodu 4! To jste měl napsat hned: "My jsme to ministerstvo jen ovládali. Dali jsme sice prachy na bordel, ale stejně za to může ODS." Mimochodem, dnes mi zapadalo auto sněhem. Mám si stěžovat rovnou na vedení ODS, nebo jim to přepošlete?
5.    Z důvodů uvedených v bodech 2-4 zvažuje ČSSD podat trestní oznámení na neznámého pachatele a to proto, abychom vyloučili jakoukoliv zainteresovanost v této záležitosti. ČSSD to považuje za dostatečný vzkaz veřejnosti, že s touto věcí nemá nic společného a proto se ani možných důsledků neobává.
Komentář: Jasně, to je dobrá taktika. Až někdy něco třeba ukradnu a chytí mě strážník, podám trestní oznámení na neznámého pachatele (to abych nikoho neovlivnil). Tím se od svého činu dostatečně distancuji. Co myslíte, bude to fungovat i třeba na vraždu, nebo tam je potřeba to zažalovat rovnou ve Štrasburgu?
6.    ČSSD se distancuje od praktik, v článku popsaných jako „poskytování služeb veřejného domu“. Nejen na základě těchto informací, ale i vzhledem k sílícím informacím, které zpochybňují minulost pana Miloslava Mrštiny a především jeho lustrační osvědčení, budeme požadovat od krajské organizace ČSSD v Královehradeckém kraji prošetření všech podezření, která se Miloslava Mrštiny týkají.
Komentář: Jasně, ČSSD ty služby asi skutečně neposkytovala. Takovou konkurenci by tam ty k...y asi ani nesnesly.
7.    Vyzýváme redaktora Janka Kroupu, aby také on poodkryl svoji minulost a rozptýlil pochybnosti, že má důkazy o zapojení dalších osob z vedení ODS do tzv. kauzy Morava a dokonce v této věci i připravil reportáž, která nebyla odvysílána. Chceme slyšet jasné ne těmto pochybnostem, které zásadním způsobem zpochybňují nezávislost a objektivnost práce Janka Kroupy.
Komentář: Já vyzývám svoji sousedku, aby se taky odkryla. Štve mě, jak pořád chodí zahalená. A nemusí u toho ani padat kroupy, ani jezdit na Moravu. Ale vážně. Kroupo, jestli něco máte a neodvysílal jste to, tak to koukejte do té bedny šoupnout! Jen bacha aby tam zase bylo něco o ČSSD, to by mohla přilítnout další žaloba!
Jiří Paroubek    a    Pavel Pučelík
předseda ČSSD  a   člověk, který nechce mít s ČSSD nic společného

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Pučelík | čtvrtek 12.2.2009 15:50 | karma článku: 37,57 | přečteno: 1777x
  • Další články autora

Pavel Pučelík

Vrtíme veřejně věcmi?

Pročítám si články o kauze Věcí Veřejných a nestačím se divit. Netrpím sympatiemi ani k jednomu ze zmíněných subjektů, ale na tom celém mi něco nehraje. 1. Škárka zjevně lhal o výši částek, stále měnil výpovědi nejdřív to byly měsíční platby a najednou má obálku (prý) s otisky, ve které je 170 tisíc. 2. Z ničeho nic se ozývají další, kteří platby dostávali. 3. Neříkejte mi, že by byl Bárta tak strašně hloupý, aby jim dával takhle okatě peníze. Proč by to proboha dělal? Vždyť i díky němu jsou všichni na velmi slušně placených místech! 4. Radek John dělal léta investigativní novinařinu a musí vědět, že se taková věc skoro vždycky proflákne a taky musí vědět, jaké metody budou novináři používat, aby se tomu dostali na kloub. Navíc si myslím, že takový novinář dokáže dát komukoli daleko větší sumu, když mu podobné nformace prozradí. 5. Paní Kočí má už nějakou dobu jasné vazby na pana Drobila z ODS a BUM HO, i ona najednou podává trestní oznámení. Viděli jste film Vrtěti psem? Že když má nějaký politik problém, vytvoří se jiný problém, který to přemázne? Neměl náhodou nedávno problém pan Vondra?

7.4.2011 v 15:05 | Karma: 0 | Přečteno: 1708x | Diskuse| Politika

Pavel Pučelík

Kdo má a kdo nemá mít volební právo?

V souvislosti nedávnými vajíčkovými útoky je stále častěji slyšet názory, že mladí lidé neví nic o životě a že by tedy do politiky neměli mluvit. Je to skutečně tak? Kdo by měl mluvit do politiky? Dovolte mi rozvést malou úvahu.

2.6.2009 v 12:28 | Karma: 26,85 | Přečteno: 1506x | Diskuse| Společnost

Pavel Pučelík

O nehodách motorek

Jistě jste si všimli, jak se to v poslední době hemží zprávami o smrtelných nehodách motorkářů. Už dříve jsem psal o jízdě na mašině, a teď bych rád napsal něco o nehodách a jejich příčinách. Vím, že si to zase slíznu a že v diskusi dám prostor k exhibici několika zamindrákovaným jedincům, ale snad si alespoň někdo odnese užitečnou informaci.

28.7.2008 v 8:30 | Karma: 38,05 | Přečteno: 10795x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pučelík

Cyril Svoboda je zřejmě v právu

Se zájmem sleduji kauzu kolem sporného dědictví exministra Cyrila Svobody a nemohu se ubránit pocitu, že ten člověk má asi pravdu!

25.7.2008 v 14:43 | Karma: 21,03 | Přečteno: 1531x | Diskuse| Politika

Pavel Pučelík

Mýty o motorkářích II.

V mém prvním článku jsem popsal mýty, které mají lidi o motorkách a motorkářích, ale ono je bylo vlastně jedno, co jsem napsal. Prostě jsem se opět dozvěděl, že jsme všichni dobytci, že jezíme jako prasata, že ohrožujeme všechny kolem sebe apod.

14.5.2008 v 21:56 | Karma: 18,05 | Přečteno: 1811x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Pojď sem, řekl mu útočník. Syn netuší, proč to otec udělal

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:18

Přímý přenos Útočník na slovenského premiéra Roberta Fica si k sobě politika nejdřív zavolal, než pětkrát...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

ANALÝZA: Rusko natahuje frontu do šířky. Putinova letní ofenziva začíná

15. května 2024

Premium Vytváření nárazníkové zóny u hranic, nebo pokus o útok na druhé největší ukrajinské město? Nenadálý...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Milující manžel, pyšný otec, hrdý motorkář, špatný hokejista, tloustnoucí chlap po třicítce.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám