Poslední věc.

Franc Kafka a Miloš Forman věděli o co jde.  Nahání mi to mráz po zádech, sice nejsem Jack Nicholson a můj Proces se neodehrává na půdě činžovního domu, ale podobnost je nikoliv náhodná.   

Můj pradědeček Petr Kadlec byl za to, že v okolí Traplic na Uhersko-hradišťsku pomáhal parašutistům za 2 svět. války v roce 1944 popraven ve Vídni, kdy byl předem krutě mučen. Zemřel jako odbojář a obdržel in nemoriam vysoké státní vyznamenání, abychom my mohli žít, jak se někdy říká, bojoval za republiku.
Za pár desítek let mám být já zavřen na dobu neurčitou do blázince, kde mám být, v případě potřeby i za použití násilí nadopován léky, tak dlouho než se ze mě nestane lidská troska. Za to, že jsem měl jako policista jiný názor, že sem na věci měl jiný pohled, nevěděl jsem že to je tak hrozný zločin. To je to za co naši předkové bojovali? Aby za mě někdo dělal feťáka, zloděje, šílence a kdo ví co všechno? A ještě si to nechal proplatit od zdravotní pojišťovny nebo si rozdělil prémie.
To jsem jen slyšel a jde mi z toho mráz po zádech. Připadám si jako alter ego France Kafky, kde je hlavní postava v Procesu stejně bezbranná jako já. Teď už vím, že Franc Kafka byl Génius.
Také jste většina viděla zajisté film Přelet nad kukaččím hnízdem s Jackem Nicholsonem. Já to nechci hrát na živo a nepochybuji o tom, že by to dopadlo stejně tragicky. Nebo jak někdo poznamenal dokonce Kajínek č. 2.
Jestliže to jde, takhle někoho zlikvidovat, pak je demokracie ohrožena v těch nejzákladnějších principech a to za co naše předkové položili život, nic pro tyhle lidi neznamená.

To není žádná paranoidita, to mají na svědomí konkrétní lidé. 

Již se dělo příklad z minulosti:

http://www.katyd.cz/clanky/otresny-pripad-zneuziti-psychiatrie-vuci-knezi.html

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastimil Prosr | čtvrtek 24.3.2016 10:02 | karma článku: 12,54 | přečteno: 504x