Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Okresní soud Plzeň - jih rozhodl zavřít mě do blázince.

Včera dne 22. 02. 2016 ve 13.00 hod. se konalo druhé soudní stání, kde se rozhodovalo o nařízení tvz. ochranné léčby - ústavní formou, tedy zavření do blázince na dobu neurčitou, nejdéle ale prý na 2 roky. 

Aspoň, že tak. 

U soudu - samosoudkyně Mgr. Simony Kobouškové jsem nedostal šanci, ačkoliv jsem uvedl veškeré argumenty, co jsem mohl. 

 Ačkoliv nemám žádné příznaky duševní choroby, kdy mám údajně trpět paranoidní schizofrenií, což je podle mě velmi závažná choroba. Na moje dotazy proč mám mít schizofrenii a když už, proč zrovna paranoidní mi bylo sděleno, že jsem ve stavu, kdy nejsem schopen náhledu na svojí chorobu a příznaky, které mám účelově před doktory a soudem skrývám, jelikož jsem inteligentní (to si opravdu nedělám legraci - to byla argumentace MUDr Krejčiříkové, kterou soud vzal okamžitě i hned za své). 

Proč jsem paranoidní, když už schizofrenik v čem jsme paranoidní, jak sem paranoidní, jsem se dále ptal. Kdy jsem uvedl, že paranoidní člověk, má podle mě strach vyjit na ulici nebo každého podezřívá nebo si myslí, že ho sledují zelená nebo červená auta, jsem si naběhl. Byl jsem ze strany soudkyně Kobouškové okřiknut s tím, že se projevuje, jak jsem agresivní a bylo mi sděleno, že jsem paranoidní právě proto, že jsem u soudu řekl, že MUDr. Krejčiříková je ve věci podjatá, to jsem si prý vymyslel a je to příznak paranoidity. Dalším příznakem je zas to doplnila MUDr. Krejčiříková to, že jsem se v roce 2012 říkal, že mě sledují auta.

Na moje upozornění, že šlo reálné o skutečnosti, že jsem byl, jako policista, sledován Generální inspekcí bezpečnostních sborů mi byl odpovědí pouze hlasitý povzdech.

Na moje prohlášení, že jsou moje argumenty vůbec nebere v úvahu a řídí se jen podle nepravdivého znaleckého posudku z podkladů MUDr. Krejčiříkové a účelové výpovědi psychiatričky MUDr. Radky Krejčiříkové, jsem byl důrazně ze strany samosoudkyně Mgr. Kobouškové upozorněn, že tomu tak není, soud prý bere v potaz všechny okolnosti, toto se však, jak se ukázalo,  nestalo ani ve snu (možná tak v tom o Noční můře v Elm Street nebo spíš E. Beneše Street). 

Dále jsem sdělil, že proč bych si měl pořád vymýšlet, proč bych to dělal, kdybych měl nějaké zdravotní problémy, už bych to přece dávno lékařům soudu nebo někomu jinému řekl, co bych měl z toho, kdybych svoje duševní problémy zakrýval, co bych tím získal? Jsem prý ale rafinovaný a dokážu to skvěle skrývat a spolupracovat jen na oko – formálně, jak bylo konstatováno.

Na moje upozornění, že jsem byl sledován ze strany Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) – tedy proč ty auta v roce 2012 - a ukázal soudu listiny, které jsem si vyžádal ze strany GIBS  viz můj předchozí článeček http://blog.idnes.cz/admin/article/495713/edit , abych  věcně doložil svoje tvrzení, na to se mi soudkyně i MUDr. Krejčiříková potutelně vysmáli a dali mi najevo, že tohle pro ně nemá žádnou hodnotu.

K jasně nestandartnímu uložení ochranného léčení ústavní formou bylo přikročeno i přesto, že se nepodařilo soudu i přes veškerou snahu, dokázat mojí nebezpečnost pro společnost, která byla stvořena připsáním jedné věty do znaleckého posudku, z účelových důvodů na základě urgence MUDR. Krejčiříkové, ačkoliv se jedná úplně o absurdní nesmysl. Ze strany MUDr. Krejčiříkové k tomu bylo úplně lživě řečeno, že jsem měl napadnout svého otce v prosinci 2014. Na moje důrazné oponetní tvrzení, že jde o naprostou lež, že jsme se s otcem pouze pohádali, kde k žádnému fyzickému kontaktu nikdy nedošlo. MUDr. Krejčiříková pouze s úsměvem, který sotva zvládla zadržet, konstatoval, že má informace o tom, že jsem se měl svého otce několikrát pokusit napadnout, na to soudkyně Koboušková souhlasně přikyvovala a já byl upozorněn na to, abych se uklidnil jinak, že můžu dostat pokutu.

Dále bylo MUDr. Krejčiříkovou sděleno, že jsem jí poslal přes sociální síť Facebook zprávu, že díky ní mě propustili z práce a já nemám na vánoce ani korunu a jestli mi dá ona nějaké peníze na vánoce (naprosto výjimečně se jednalo o pravdivou skutečnost), což jsme potvrdil s tím, že to nebylo myšleno nijak urážlivě. MUDr. Krejčiříková k tomu uvedla, že prý z toho měla opravdu velký strach (z toho, že jsem díky ní přišel o práci i o přítelkyni o to nejcennější co jsem měl, z toho strach nikdy neměla).

Na další moje výtky, že jsem nikomu nikdy nic neudělal, že jsem slušný člověk, který žije řádně, mám přítelkyni a chodím na brigádu do práce a ústavní forma léčby (i jakákoliv jiná) je naprosto neodůvodněná, zbytečná a je eventuálně větším trestem než nepodmíněný trest odnětí svobody, že už sem trpěl dost, nebylo odpovězeno nijak.

Ochranné léčení ústavní formou totiž nařizuje soud na dobu neurčitou a teprve v ústavu doktoři mj. i hlavně z předchozích podkladů (ano, hádáte správně MUDr. Krejčiříkové – jak jinak) stanový délku léčby, která může být sice maximálně na dva roky, ale lze jí soudně ještě prodloužit. Jenže co psychická újma, kdy jsem byl ze strany určitých lidí upozorněn, že po delší době strávené v ústavu nelze vyloučit, že bych se opravdu zbláznil (což je zřejmě účelem). Na to mi bylo sděleno ze strany Mgr. Kobouškové, že ochranné léčení není žádný trest, že bych to měl jako bývalý policista vědět. 

Čili, abych to zkrátil mi byla tedy před soudem "prokázána" i moje nebezpečnost pro společnost a byl vyhlášen rozsudek  formou usnesení o nařízení ústavní léčby.     

Skutečné důkazy, pravdivé skutečnosti, listinné důkazy apod. byli nahrazeny polopravdami, lži, pomluvami. Pravda a spravedlnost dostala pořádně na frak. Stejně, ale pořád tiše doufám, že pravdu a spravedlnost, lze umlčet na nějakou dobu, nikoliv však navždy. Zatím, jsem proti této mašinérii nezmohl vůbec nic jen jsem si tím, že se bráním, více ublížil.

Při vyhlášení usnesení bylo také ze strany Mgr. Simony Kobouškové zdůrazněno, že prý u mě nenastal žádný posun v náhledu, že jsem psychicky nemocen!

Ze strany Mgr. Kobouškové mi bylo také sděleno, že ví, že si píšu o těchto věcech blog. Paní Koboušková, mě se opravdu chtěli u Policie ČR z jistých konkrétních důvodů zbavit a vymysleli to na mě s tím, že jsem schizofrenik po domluvě s určitými konkrétními lékaři – MUDr. Krejčiříkovou (ne všemi lékaři). I když jste to, možná nikdy nezažila, takové věci se stávají, jestli můžete chápat.    

Byl bych rád, kdyby si to přečetla a snad by Vás mohlo i napadnout, že psychicky nemocný a paranoidní člověk si nebude vést takové zápisy. Přál bych si to, i když ty vánoce už byly.     

Autor: Vlastimil Prosr | úterý 23.2.2016 21:58 | karma článku: 20,41 | přečteno: 1316x
  • Další články autora

Vlastimil Prosr

Zpráva o špatných věcech.

Jelikož si už nevím rady ani mě nanapadá na koho se obrátit, s prosbou o pomoc a s tím je informovat jsme se obrátil na některé vybrané instituce a jejich představitele.

27.5.2016 v 18:12 | Karma: 8,69 | Přečteno: 567x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Výzva Krajskému soudu v Plzni

I když již je vše ztraceno, nedá mi to ještě něco napsat, protože nechápu proč Okresní a Krajský soud Usnesením potvrdil rozhodnutí Okresního soudu o tom mě zavřít do blázince.

4.5.2016 v 8:36 | Karma: 11,39 | Přečteno: 543x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Moje výmysly, halucinace a bludy

Pořád si něco musím vymýšlet, protože nejsem normální, kdybych byl pořád bych si nevymýšlel, že mě někdo sleduje a nebyl paranoidní, to normální člověk nedělá.

3.5.2016 v 11:39 | Karma: 8,63 | Přečteno: 503x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Usnesení Krajského soudu v Plzni o zamítnutí stížností.

I přesto, že v podaných stížnostech proti Okresnímu soudu Plzeň - jih, byly podrobně uvedeny důvody proč považuji moje zavření do blázince za nespravedlivé a nesprávné, odvolací orgán Krajský soud v Plzni rozhudnutí povrdil.

25.4.2016 v 22:56 | Karma: 11,26 | Přečteno: 443x | Diskuse| Plzeň

Vlastimil Prosr

Poslední věc.

Franc Kafka a Miloš Forman věděli o co jde. Nahání mi to mráz po zádech, sice nejsem Jack Nicholson a můj Proces se neodehrává na půdě činžovního domu, ale podobnost je nikoliv náhodná.

24.3.2016 v 10:02 | Karma: 12,54 | Přečteno: 504x | Diskuse| Plzeň
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  16:31

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 861x
zákon jsou lidi

proti nespravedlnosti je třeba bojovat

Seznam rubrik