Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zázraky i ve sportu aneb Třebíč Ústí – Poctivá hra?

Zcela nedávno v společné lize Rakouska, Slovinska a dalších zemí způsobil rozruch podivný případ nájezdu, kdy brankář vůbec nebyl v brance. Prý neslyšel píšťalku. Opravdu soustředěný gólman. Takto to komentoval tisk: „Hodně bizardním způsobem „vybojoval“ pro svůj tým výhodnější nasazení pro play off lublaňský gólman Pintarič. Během penaltového rozstřelu v posledním kole proti Salzburku odjel mimo branku, čímž umožnil soupeřovu útočníkovi Earlovi pohodlně skórovat a rozhodnout utkání.“

Rakušané spekulují, zda postup do play off je tedy férový a odpovídá sportovní etice.

To v naší 1. Hokejové lize se zázraky dějí na potkání. Šušká se, že mistrem zákulisních machinací je hokejový papaláš, bývalý špičkový gólman. Ten se již proslavil ve službách Mladé Boleslavi, když před pár lety, v baráži s tehdy extraligovým Ústím nad Labem, rozšířil fámu, že „má vše zařízeno“. Když pak po první výhře Ústí přišla v druhém zápase prohra, ústecký manažer to neustál a udělal fatální chybu, začal hráče podezřívat, stresovat, vnesl nedůvěru, odstavil ty nejzkušenější…a Ústí se vezlo do první ligy, kde zůstane asi na věky. A po včerejším zápase jim to snad i přeji..... Proč?

Včera se v první lize také děly zázraky, když dva nejlepší kluby – Ústí a Chomutov, poté co s maximálním nasazením, ( a po zásluze za dobrý výkon) v předchozích kolech porazily Litoměřice, kterým tedy k jistotě postupu do play off scházel jeden bod, zejména ústečtí jakoby měli včera v nohách olovo a v nájezdech ten zbývající bod darovali Třebíči. Ten jim stačil k postupu. No to aby se  Ústí již teď chvělo, že je Třebíč v play off vyřadí, to bude senzace….. Tomu ale nevěří ani hokejový snílek.

Trenér ústeckých včerejší zápas komentoval bezstarostně – vždyť jim o nic nešlo…:

Petr Rosol (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Svátek mi středeční prohra nezkazila, naštěstí slavím svátek až v červnu na Petra a Pavla. Náš výkon proti Třebíči nebyl dobrý. Nevím, jestli jsme byli uspokojení z výkonu z Litoměřic, kde jsme hráli velmi dobře, ale proti Třebíči se nám zápas opravdu nepovedl. Na střelecký rekord jsme nedosáhli, na vyrovnání nám chyběla jedna branka, je to škoda. Ve čtvrtfinále play-off musíme porazit každého, ve čtvrtek dostanou hráči volno. Na plánu máme tři tréninky v pátek, sobotu a neděli. Trénovat budeme především taktické varianty, tzn. přesilovky a oslabení."(zdroj: www.hokej.cz). Tak i ve sportu nastává podivná lehkost argumentů?

U politiků jsou podivnosti již obvyklé, skoro nikdo dnes nevěří jejich košatým řečem jak „vnímají“ to či ono, jak si „dovedou představit“ tu či onu situaci. Je to hřiště, ze kterého se férovost vytratila již dávno a Ústecký kraj je toho laboratorním příkladem. Ale že se podivnosti přenášejí do sportu? Dovedeme si „představit“ že šuškanda o zázračném manažerovi je pravdivá?

Za „nepostup“ do play off si litoměřičtí kališníci mohou samozřejmě především sami, a to zbytečnými ztrátami bodů v předchozích zápasech. Ale já v tomto slova smyslu na zázraky nevěřím. Chápu nedostatek motivace ústeckých a chomutovských. Ale je to skutečné férový výsledek? Přiznávám, že jsem podjatý. Petr Bingo Přikryl je můj syn a teď hlídá hokejovou banku Litoměřic. A taky měl včera svátek, který oslavil nulou, i když v Mostě se to čekalo. Ale pochybností se nemohu zbavit ani pod tíhou té podjatosti. A Vy?

Ivan Přikryl, aneb „Bingo senior“

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivan Přikryl | čtvrtek 23.2.2012 8:40 | karma článku: 9,37 | přečteno: 1017x
  • Další články autora

Ivan Přikryl

Máte po přečtení článku pocit, že je starý již 9 let? Já ne!

Kdyby nešlo o vážnou věc, je to k smíchu. Politici, vždy převážně laici, vždy se zvolením stanou všeználky .Téměř bez výjimky od roku 1990 dodnes. Nevidí za hranice naší země a výsledek je jasný. Nedostupné bydlení.

1.3.2024 v 10:00 | Karma: 11,50 | Přečteno: 400x | Diskuse| Politika

Ivan Přikryl

Už jsem z toho NERVozní.

Do problémů s bydlením mluví kde kdo. Povolaní, ti, kteří by měli být kompetentní (jedni ex lege-vláda druzí ex privata industria, jaksi z vlastní vůle, cítivše se povolaní-ministři a jejich rádci). A také NERV.

25.1.2024 v 10:00 | Karma: 17,63 | Přečteno: 351x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivan Přikryl

Krátkodobé pronájmy? Rozhodně ne na turistický pobyt či Airbnb.

Sdílená ekonomika je fenomén současnosti. Uber jezdí na letiště a hádá se s taxikáři. Podnikatelé kupují byty a prostřednictvím aplikací je nabízejí ke krátkodobým pobytům. Ministerstvo pro místní rozvoj mlčky přihlíží, jako vždy.

12.10.2023 v 8:00 | Karma: 10,27 | Přečteno: 300x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivan Přikryl

Zoufalství českých politiků v bytové politice. Epilog?

Mám obavy, že o epilog nejde. Nevšímavost politiků s rituálními tanci okolo "rozvratu" veřejných financí dává prý vládě titul neřešit nic jiného. Ne, nechci tu situaci zlehčovat. Ale pokračování tohoto příběhu je rizikem.

12.5.2023 v 9:00 | Karma: 6,25 | Přečteno: 149x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivan Přikryl

Zoufalství českých politiků v oblasti bydlení- pokračování čtvrté.

Další pokus přimět vládu a politiky se odehrál v roce 2018. Kdybych měl publikovat všechny materiály té doby, tak už by to zoufalství bylo chronické. Kdo opravdu tu sérii článků čte chápe, že jasně říkají co je třeba. Dodnes marně

11.5.2023 v 10:00 | Karma: 4,20 | Přečteno: 162x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Co teď dělají Zemanovi muži. Mynář má novou firmu, Kruliš si v ČNB polepšil

25. května 2024

Premium Někdejší hradní kancléř Vratislav Mynář rozšířil své podnikatelské portfolio o novou firmu. Bývalý...

Po práci na vojnu. Poláci trénují střelbu i první pomoc, vojenský výcvik lidi láká

25. května 2024

Premium Dobrovolnický vojenský výcvik byl v Polsku zaveden v roce 2016. Od té doby jeho popularita strmě...

Útok ze severu už máme pod kontrolou, řekl Zelenskyj. Navštívil Charkov

24. května 2024  21:19,  aktualizováno  21:41

Ukrajinské síly získaly „bojovou kontrolu“ nad oblastmi, kterými ruské jednotky tento měsíc...

Víme, kde má Putin bunkry, tvrdí Kyjev. Šéfa Kremlu přirovnal k upírovi

24. května 2024  20:40

Známe polohu bunkrů ruského vůdce Vladimira Putina, prohlásila ve čtvrtek ukrajinská vojenská...

  • Počet článků 194
  • Celková karma 11,50
  • Průměrná čtenost 906x
Odborník na bytovou politiku, družstevnictví a státní správu, léta pracoval v Mezinárodním družstevním svazu, jako šéf svazu družstev, náměstek ministra MMR pro bydlení a vedoucí úřadu vlády, šéf kabinetu předsedy Poslanecké sněmovny. Jako člen exekutivy MDS navštívil za 27 let více než stovku zemí celého světa. Zahraniční modely i nadále trvale sleduje a analyzuje. "Bytové politice se poctivě dosud žádná vláda po roce 1989 nevěnovala. Jen pokus a omyl, vesměs z iniciativy poslanců. Proto je v takovém stavu v jakém je. Do této oblasti politické hašteření nepatří. Proto vytrvale opakuji, že je třeba toto změnit. Mnohdy by se stačilo rozhlédnout v okolních zemích, protože my jsme smutná rarita."

Seznam rubrik