Proč nepovolat do čela vlády Štrougala? A co ho zvolit prezidentem?

Za pár desetiletí budou muset historici přiznat, že poslední předseda vlády, který to myslel dobře s lidmi žijícími v tomto prostoru, byl Ladislav Adamec. Ten už bohužel nežije, ale stále existuje možnost dosadit za premiéra zkušeného Lubomíra Štrougala. Někomu by snad mohla vadit jeho komunistická minulost, ale domnívám se, že na rozdíl od některých prezidentských kandidátů byl ze strany vyloučen. Mezi vyloučenými po roce 1968 a 1989 rozdíl nedělám, neb neexistuje, obě katogorie to ve své době myslely dobře…

Lubomir dokazal vyjit s kazdym. Tohle je treba mlady libyjsky vudce Kadaffi...

Inu, můžete se na mě vrhnout s tím, že komunisti po roce 1948 všechno rozkradli a tak. Podniky, provozovny, statky a činžovní baráky. Jo, máte pravdu. Ukradli, teď jen tak z hlavy, ČKD, kde za socialismu pracovalo tisíce lidí (zeptejte se jich, zda mají alespoň volňásek do Sazka Arény), ČZ Strakonice (tu ale zničila italská Cagiva), JAWu a Metaz Týnec (velká nezaměstnanost), proč dovážíme sirky s nápisem SOLO Sušice – a je toho mnohem více.

Takže ještě jednou, shodněme se na tom, že komunisté kradli. Ovšem rozdíl je v tom, že nemůžeme srovnávat ty tzv. dinosaury s těmi moderními v roce 1989, kteří lehce přešli na stranu disentu a dnes se mají jako prasata v žitě. Jména si jistě doplníte sami. Tohle si zřejmě velmi dobře uvědomil Ladislav Adamec, ten muž, který podal Václavu Havlovi jako první ruku a posléze raději odstoupil, než aby se nechal vydírat hospodskou partou, která se samozvaně postavila do čela stávkujících studentů. Jenže pokud srovnáme rok 1948 a rok 1989, pro koho v prvém případě kradli komunisté a co kdo nakradl v případě druhém?! Uvědomme si třeba, že existovala čs. námořní plavba disponující flotilou lodí, patřila odjakživa státu – a kdo ji rozprodal?!

Komunisté typu Husáka, Adamce a Štrougala nikdy nic pro sebe osobně neukradli a ti mladší se možná budou divit, že ani primátoři, starostové a radní měst zázračně nebohatli, ti z menších měst a obcí dokonce vykonávali své funkce bezplatně…

A v současnosti? Naši představitelé se válejí v penězích z úplatků a hlavně nemají dost. Dneska úplatek milion, zítra chci dva… Tomu se říká nenažranost!

Bývalý dlouholetý předseda vlády Lubomír Štrougal snad vlastní chaloupku kdesi v horách a měl i vilku v Praze (teď je jeho dcery?). To takový Standa Gross, Viditelný Macek, Topolánek – ale nechme toho, každý z Parlamentu či Senátu bez rozdílu politické strany si žije tak, jak by se někdejším komunistům ani nezdálo!

Domnívám se, že Lubomír Štrougal má natolik zkušeností, že by si zasloužil nejen post předsedy vlády, ale i prezidenta. Když tak nějak v mezích možností vzdoroval SSSR, tak by to snad dokázal i vůči Evropské Unii!!!

P.S. Zajímavý rozhovor s L. Štrougalem a jak to vidí dnes je zde: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-kruta.php?itemid=14722

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Aleš Presler | pátek 28.9.2012 10:46 | karma článku: 29,17 | přečteno: 1645x