Poslední záchvěv ODS? Její zástupci už kradou zcela bezostyšně!

Chcete porazit jeden jediný přestárlý strom a dáte za to čtvrt milionu korun?! Normální člověk by řekl, že je to nesmysl, ne tak členové ODS, kteří se po volebním výprasku v celostátních volbách stále ještě drží u lizu v místních zastupitelstvech. Tuší, že v podzimních komunálkách dostanou na frak, snaží se tedy rozkrást i to, co ještě po jejich vládnutí tu a tam zbylo.

Jednoho z nich byste měli poznat. Učitel a žák, který se špatně učil mazat stopy?

Případ se stromem, respektive jeho pokácením, je z Prahy 7, kde vládne pozoruhodná koalice ODS – ČSSD – KSČM. Prim ve zdejší radě však stále drží ODS a místostarosta za tuto stranu Josef Neuberg už ztratil veškerou soudnost. Je totiž zároveň předsedou fotbalového oddílu Loko Vltavín, jejímž hlavním sponzorem je firma Vltavín. Tedy alespoň by se tak zdálo, neboť Městská část Praha 7 cpe do Lokomotivy i své vlastní peníze.  Společnost Vltavín však dostává od Prahy 7 lukrativní zakázky, například přestavbu mateřské školky ve výši 35 a půl milionu korun. To však nestačí, zjistilo se, že je třeba částku navýšit o 10% z důvodů viceprací. Inu, jednou z těch viceprací (vybavení bytu školníka nechme stranou, zřejmě to bude další kamarád) je pokácení platanu, co stojí blízko renovované budovy. Prý je na to třeba speciální technika, tak na to Neuberg slyší a ty peníze sponzorovi svého fotbalového klubu pošle. Stejně mu přidělí i další veřejné zakázky, přece jsme už dost staří na to, abychom věřili v institut veřejného výběrového řízení…

Jak jsem se již zmínil, Loko Vltavín čerpá peníze od MČ Praha 7. Tak oficiálně dostala v roce 2013 milion korun na sportovní činnost mládeže, a pak ještě jednou, když se na ten první milion pozapomnělo, pět set tisíc – a světe, div se, zase na sportovní činnost mládeže. V témže roce však mimo tuto dotaci inkasovala Loko Vltavín dvacet tisíc za jednodenní turnaj v minifotbale pro děti 20 000 Kč, jednodenní turnaj pro mládež 45 000 Kč, za turnaj pro žáky ZŠ škol (cca 20 hracích hodin)  dalších 45 000. Hlava mi nebere, proč teda Neuberg a spol. inkasovali ty prachy na mládež.

To, že se koná na hřišti Loko nikým nenavštěvovaný zimní turnaj dospělých, eufemisticky nazvaný O pohár místostarosty (to je ten Neuberg), za který MČ vyplajzne dalších čtyřicet tisíc, už je vcelku marginální. (No, on Neuberg vymyslel i turnaj místních hospod v malé kopané, ale to stálo městskou pokladnu jen zanedbatelných devět tisíc.)

Loko Vltavín je jen malá ukázka toho, jak místostarosta Neuberg v Praze 7 podniká za veřejné peníze. Má však toho za sebou mnohem víc a některé akce byly stejně přínosné pro jeho kapsu (obecní byty pro své syny apod.).

Kdyby orgány v trestním řízení konaly, tak jak mají, místostarosta Josef Neuberg by si dávno odpykával několikaletý trest vězení. Na rozdíl od starosty Prahy 7 Marka Ječménka (ten je coby několikrát zkrachovalý podnikatel o level výše a dokáže svoje pochybné a finančně mnohem lukrativnější kšefty dobře zamaskovat), Neuberg je mouřenín,  co si to jednou odsedí i za něj.

Faktem však je, že spolupráce ODS-ČSSD-KSČM v Praze 7 funguje bezvadně a tamní radní se spoluobčanům mohou chechtat do tváře. Zatím…

 

Autor: Aleš Presler | středa 12.3.2014 13:51 | karma článku: 31,20 | přečteno: 3878x