Podaří se kmotrovi Blažkovi (ODS) spáchat další milionový tunel?

Přátelé ho důvěrně oslovují jako Rudlu, u těch dalších včetně neutrálů má přezdívku „Prasečí oči“. Tak tenhle „Rudla“ se stal prvním ředitelem pražské městské policie ve velmi mladém věku. Za její peníze zorganizoval velkolepý mejdan na oslavu svých narozenin v Karlových Varech a když to prasklo, tak ho mateřská strana ODS sice zbavila funkce, ale zároveň ho povýšila na náměstka primátora. Stal se pražským radním přes bezpečnost, takže městská policie mu podléhala včetně jejího ředitele. Jistě si vzpomenete na nedávný případ Kotrouš. Jednalo se o člověka, ředitele pražské městské policie, který dostal pět a půl roku za přijímání úplatků. Chytili ho v okamžiku, kdy vezl pár set tisíc z výpalného komusi na magistrát. Vladimír Kotrouš je člověk navzdory druhdy svěřené funkci velice jednoduchý, vždy se lísal k nadřízenému „Rudlovi“ Blažkovi a policie (proč asi?) nedokázala odhalit příjemce úplatku. I blbovi muselo být jasné, že se Kotrouš jel na ten magistrát dělit se svým guru Blažkem. Kotrouš se podivuhodně rychle přiznal, Blažek pak opustil pražskou funkci a stal se náměstkem ministra obrany, nicméně i z té byl odvolán. Dalo by se říci – konec dobrý, všechno dobré. Jen zůstává pachuť z toho, proč se Kotrouš tak rychle přiznal a Blažek zůstal čistý jak lilie.

Josef Neuberg, mistostarosta a rozkradac Prahy 7, komplic "Rudly"

Blažek je však muž činu. Byť bydlí na Praze 6, rozhodl se stát se šéfem ODS ve vedlejší čtvrti, tedy v Praze 7. Puč tam uskutečnila milenecká dvojice Neuberg – Justová (společně stačili zprivatizovat pět bytů pro sebe a pro své potomky za pakatel), ovšem starostou se stal jistý Marek Ječmének, zkrachovalý podnikatel provázaný s ruskými podnikateli, importovaný z Prahy 8. Po volbách 2010 přizvala tato blažkovská mafie ke svým rejdům i kámoše z ČSSD a KSČM a udělala si z Prahy 7 zlatý důl. Neuberg rád lyžuje, tak proč nekoupit horskou chatu za 16 milionů v Peci pod Sněžkou? Neuberg je také předsedou fotbalového oddílu Loko Vltavín, tak proč by z peněz daňových poplatníků nevybudoval luxusní stadion?

To jsou ovšem drobné. Městská část Praha 7 rozprodala v privatizaci bytový fond a získala za to několikset milionů korun (Neubergové a mnoho dalších radních byty pro sebe a pro své blízké však téměř zdarma). Jenže tohle těm gaunerům, a říkám to s plnou odpovědností, nestačí. Ty miliony jsou fuč, tak kde si nakrást dál?

Je to jednoduché. Vymyslíte (tedy šéf ODS Prahy 7 „Rudla“ Blažek z Prahy 6), že potřebujete novou radnici a ta bude stát jeden a půl miliardy. Opozice do všeho šťourá, tak bere jako vítězství, když se jí podařilo srazit cenu na poloviční částku, tedy 750 milionů. Kdo někdy pracoval ve státní správě, pak ví, že minimálně deset procent z výše zakázky jde do soukromých kapes zadavatelů, v tomto konkrétním případě tedy radních Prahy 7. Jenže to není tak jednoduché, radní se musí rozdělit i s těmi, co je do funkce instalovali. Počítejme tedy, že „všimné“ pro kmotry bude 75 milionů. Kolik si z tohoto balíku vezme „Rudla Prasečí oči“, kolik stávající starosta Ječmének, kolik Neuberg a další, lze jen těžko předpokládat. Co však je víc než jisté, tak tihle pánové v čele s „Rudlou“ budou zaopatřeni až do smrti.

Je tragédie, že žijeme ve státě, kde policie nekoná a kde politici můžou krást ve velkém. Volby v tom nic nezmění, ti hajzlíci se dokážou dohodnout mezi sebou, hrátky na levici či pravici jsou akorát šidítkem pro občany, které mají za hlupáky.

Takže, kmotře Rudlo Blažku, přeji ti, ať se těmi ukradenými miliony z Prahy 7 udávíš. Přeji i tvým kumpánům, abyste následovali někdejšího přítele Kotrouše do vězení, kam bezesporu patříte!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aleš Presler | středa 5.6.2013 9:46 | karma článku: 37,69 | přečteno: 2640x