Kryje šéfstrážník Kotrouš kmotra pražské ODS „Rudlu“ Blažka?

Kdo o kause ředitele pražských strážníků Kotrouše něco ví, pak mu neuniklo, že byl s úplatkem ve výši mnoha desítek tisíc korun zadržen státní policií v okamžiku, kdy vezl peníze na pražský magistrát. Komu asi?

Nerozlucna dvojice. Kotrous a Blazek.

Dlouholetý náměstek pražského primátora Rudolf „Rudla“ Blažek měl v náplni své práce šéfování městské policii v hlavním městě. Byl dokonce i jejím prvním historickým ředitelem, jenže si z ní udělal vlastní kšeft a z jejího rozpočtu financoval své velkolepé narozeniny v Karlových Varech. Přišlo se na to a když politici z bohatého rautu vystřízlivěli, řekli:

„Rudlo, tos přehnal, za obecní peníze se přece nechlastá!“

A kámoši z ODS „Rudlu“ tvrdě potrestali. Přestal být ředitelem MP, ale aby neplakal, dali mu trafiku na pražském magistrátu ve formě náměstka, kde měl pod sebou, světe div se, právě ředitele městské policie. Pan Kotrouš se řídil jeho příkazy, vydávali společně časopis Pražský strážník (luxusní papír a hlavně vysoké náklady), který zveřejňoval hlavně jejich fotografie a co pěkného zase  učinili. Nikdo, dokonce ani strážníci, o tento časopis, který vyšel na statisíce, vůbec nestál.

Takhle probíhala léta a najednou Kotrouše zavřeli kvůli úplatkům, zatímco „Rudlu“ rychle vyexpedovali z magistrátu na náměstka ministra obrany. Jenže Saša Vondra měl sám máslo na hlavě a „Rudlu“ po čase vyhodil, nyní rezignoval sám. Blažek se prý zase chce věnovat své práci na pražském zastupitelstvu.

Já jako občan Prahy 7 však vidím, že „Rudla“, ač je občanem Prahy 5, k nám byl importován coby šéf ODS. Z Prahy 8 nám zase dodali za starostu jistého Marka Ječménka, zkrachovalého podnikatele. A už to jelo! Teď chtějí postavit radnici Prahy 7 za 1,5 miliardy (možná to půjde levněji), koupili si za peníze Prahy 7 horskou chatu v Peci pod Sněžkou (i když Praha 7 vlastní málo využívanou chatu v Jizerských horách)! ODS v Praze 7 je zkorumpovaná a k tomu jí tvrdí notu KSČM, ČSSD a zčásti strana Zelených. Prostě hnus, kam se podíváš, ale ten Blažek z toho tak nějak ční, všichni se ho v Praze 7 bojí.

Ale abych se vrátil k někdejšímu policejnímu pražskému řediteli Kotroušovi. Můj názor je, a mám na něj plné právo a případně jsem ochoten svědčit u soudu, že Kotrouš byla jen hračka v rukách kmotra „Rudly“ Blažka. Blažek je totiž inteligentní, dá-li se to tak říci, ódeesák, Kotrouš dosti omezený člověk. Jen se divím, že na Kotrouše nebyl vyhrabán jeho největší životní poklesek, kvůli kterému byste mu nepodali ani skývu suchého chleba. To není o úplatcích, ale…

Nejsem bulvární novinář, tak vám to neprozradím. Ale do vězení by měl jít „Rudla“, ne Kotrouš!

Autor: Aleš Presler | čtvrtek 29.11.2012 8:43 | karma článku: 30,60 | přečteno: 1863x