Kradou rukou společnou a nerozdílnou: ODS, ČSSD a KSČM!

Jestli ještě někdo z občanů, co si říkají voliči, věří, že v tomto státě se politici dělí na pravicové a levicové, pak se šeredně mýlí. Bohužel je to tak, že tuhle sortu spojuje jen jediná společná touha, tedy nahrabat si co nejvíce do vlastní kapsy.

Marcela Justova. Spolecne se svym milencem Neubergem ziskali v Praze 7 dohromady 5 obecnich bytu.

Sebekriticky musím přiznat, že jsem skoro deset let působil na radnici Prahy 7 a téměř mlčky přihlížel zdejším rozkrádačkám. Jsem totiž ze staré školy a v životě mě nenapadlo, že bych se na úkor daňových poplatníků nějak obohatil. Řeknu to upřímně – dnes se nad sebou zamýšlím, proč jsem nebyl gauner a třeba svým synům „nepřihrál“ obecní byt. To zdejší místostarosta Neuberg přihrál staršímu klukovi 1+1 za 127 000, mladšímu 2+1 za 372 tisíc, to vše na lukrativních adresách, kde se normální hodnota pohybuje minimálně o nulu za konečnou cifrou výš. TV Nova si toho všimla a natočila pořad o podivuhodném přidělování bytů. Spadla do toho i Neubergova někdejší milenka, dnes radní Justová, ta dohodila byt své dceři 2+0 za 384 tisíc a sama sobě  3+1 za 191 000. Dodnes se traduje na Praze 7 komická historka o milenecké dvojici Justová – Neuberg, že když starší místostarostův syn získával zprvu byt ze sociálních důvodů, argumentace zněla, že se nesnáší s otcovou milenkou (byť otec a milenka měli – a dodnes mají – svůj vlastní byt). Tedy tato podivuhodná rodinka má tedy dohromady bytů, původně obecních, celkem pět!

V pětadvacetičlenném zastupitelstvu Prahy 7 je jedna jediná komunistka M. Moučková, tak jí dala koalice ODS - ČSSD padesátitisícový plat a funkci šéfky kontrolního výboru. Ta se koukla na ty milenecké Neubergovsko-Justovské hrátky a zjistila, že vše je v pořádku, neb každý občan měl stejnou možnost na výše zmíněné byty dosáhnout. Prý to viselo na internetu… Jinak paní Moučková privatizovala byt po svém otci, legendárním policejním vyšetřovateli, který vymlátil přiznání ke špionáži i z někdejšího tajemníka KSČ Rudolfa Slánského. Ona sama byla poslední šéfredaktorkou Mladé fronty před listopadem 1989, pak dlouhou dobu kočírovala komunistické Haló noviny. Ovšem ODS Prahy 7 je ochotna spojit se i s ďáblem, jen aby obhájila své rejdy.

Aby v tom Neuberg nebyl sám, tak jen přikládám některé další ceny bytů, které spadly do rukou zastupitelů. (Miroslav Fabián, ČSSD, zastupitel, 2+1, Ortenovo nám. 484 000, místostarosta Kaštovský (ODS) pro sestřenici své partnerky byt 3+1 za 569 000, zastupitel Konopa pro svého bráchu 2+1 za 395 000 a tajemník úřadu Dušek (ODS) pro svoji dceru byt za 340 tisíc.

Jak jsem se od komunistky Moučkové dozvěděl, Praha 7 si z toho vezme ponaučení a příště bude o luxusních, ale levných bytech, informovat daleko lépe a přijme jakási opatření. Jen zapomněla jaksi dodat, že podobné byty jsou již dávno v soukromých rukách a nebojme se toho slova – jsou již rozkradeny! Rukou společnou a nerozdílnou:  KSČM, ODS i ČSSD!

 

Autor: Aleš Presler | úterý 11.6.2013 9:13 | karma článku: 31,98 | přečteno: 1272x