Když tlusťoch drží hladovku, není to dieta, ale boj za lidská práva

Někdo je hubený, jiný tlustý. O tlusťoších se píše ale mnohem víc, jsou zřejmě více flustrovaní než hubeňouři. Nikdy jsem neviděl reklamu typu „jezte náš produkt, přiberete!“, ale reklam na zhubnutí je hafo. A když ten tlouštík nechce zhubnout jen tak, pak to vezme politicky, zvláště na iDnes. Jak to je dlouho, co paní, od pohledu vážící čtvrt tuny, hladověla za bývalého prezidenta? Teď jistá blogerka, schválně ji nejmenuji, neb oficiální web iDnes ji označil za nick, údajně přestává jíst ve jménu spravedlnosti pro blogera Ratha a ten ji naopak zase prosí, aby díky němu nehladověla a neničila si zdraví.

Drzi hladovku za nejakeho politika?

Teď všeobecně. Může si čtvrttunový kolos ničit zdraví, když se necpe nejrůznějšími poživatinami? Nejsem odborník, ale domnívám se, že tlusťochovi dieta uškodit nemůže a dokonce ani v tom případě, že ji zahalí do politického hávu. Naopak tvrdím, že dieta všem „metráčkům“ prospěje.

Kolik už v tomto státě bylo politických hladovkářů asi nelze spočítat. Jeden z prvních, jehož jméno již historie zapomněla, ji držel na pražském Staroměstském náměstí krátce po zvolení Václava Havla za prezidenta. Důvod je také již neznámý, nicméně Havel měl také obavy ze zdravotních následků dotyčného a na Staromák naklusal. Hladovkáře však nezastihl, neb prý byl na pravidelné lékařské prohlídce…

Daleko známější je případ nepoživače pevných potravin pana Marečka, ovšem i ten je hodně dávný. Celý národ však díky televiznímu zpravodajství s ním souzněl, disident John Bok dokonce nechal policií vykopnout dveře jeho stavení. Mareček však stačil uprchnout zadním vchodem do lesů, v místnosti po něm zůstala spousta prázdných lahví od piva a údajně i obaly od jistého prostředku na hubnutí… Důvod Marečkovi hladovky je dnes rovněž zapomenut, snad nesouhlasil s někdejšími vládními rozhodnutími.

Na závěr snad jen tolik, že když tlusťoch chce zhubnout, ať se nekryje politickými důvody. Daleko víc bych si vážil hubeňoura, který by na protest ať z těch či oněch důvodů se rozhodl ztloustnout či abstinenta, který by začal nezměrně pít alkohol! Holt jen ti tlusťoši se pořád potřebují zviditelňovat (byť díky svým tělům jsou viditelní dost) a s tímhle přístupem se budou hrochům podobat i nadále. Hubněte ne kvůli politikům, ale hlavně kvůli sobě!!!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Aleš Presler | čtvrtek 25.4.2013 9:10 | karma článku: 16,05 | přečteno: 1305x