Jak mě chtěla Česká spořitelna připravit o 19 korun!

Právě jsem se nacházel uprostřed lesa na vycházce se psem, když mi zazvonil mobil. Dívčí hlas se optal, zda mám chviličku času a takové ty kydy, já v dobrém rozpoložení souhlasil. Pak že je rozhovor monitorován. Měl jsem dobrou náladu a tak jsem poslouchal, občas i souhlasil. Stálo mě to 19 Kč!

Vždycky jsem se o sobě domníval, že jsem nad věcí a reklamní telefonáty mě nemohou udolat. Takže jsem vyprávění na téma nového produktu České spořitelny o pojištění a následném právním zastoupení v případě zakoupení nějakého výrobku, kdy mi posléze nastanou komplikace s případnou reklamací, bral jako telefonický folklór. Když se mě hlas optal, kolik bych za takovou úžasnou věc zaplatil, řekl jsem dvacet korun. Myslel jsem, že tím je vymalováno, ale reakce z telefonu zněla: „Vidíte, jak jsme senzační, pro vás to bude jen za 19 Kč! Souhlasíte?“ Dostal jsem tím sám sebe a pochopitelně řekl „ano“. Dívka na druhé straně linky tím splnila úkol, vykřikla cosi o tom, že od nynějška mi z účtu začnou strhávat 19 korun, smlouva je tímto uzavřena a bližší informace se dozvím z jakýchsi www stránek. Nestálo jim ani za to pojistit to zprávou sms.

Vymotal jsem se z lesa a vše se mi rozleželo. Nevěděl jsem, co jsem si vlastně objednal a adresu www stránek si vůbec nezapamatoval. Říkal jsem si ale, že 19 Kč je zanedbatelná částka, tak proč se tím vůbec zabývat. Pak mi však došlo, že určitě nejsem jediný, kdo byl takto telefonicky přepaden. Pak jsem si spočetl, kolik by mě to stálo ročně a že takto uvažujících lidí je mnohem víc, zisk spořitelny by mohl činit statisíce či miliony za věc, která je vlastně zbytečná.

V nejbližším možném termínu jsem osobně navštívil nejbližší pobočku spořitelny. Ochotný mladík mi vysvětlil, že na základě telefonátu nemá nikdo přístup k mému účtu, aby z něj cokoli strhával. Když se však zadíval do počítače, nestačil se divit. Bylo to tam! Zdůrazňuji, že jsem nikomu neřekl číslo svého konta, iniciativa vyšla skutečně od České spořitelny.

Dopadlo to tak, že jsem zrušil příkaz na 19 Kč měsíčně z mého konta, nicméně budu muset zaplatit poplatek z tohoto úkonu.

Jaké z toho plyne poučení? Česká spořitelna, jíž nestačí nechutné poplatky, které jí platíte za jakýkoli pohyb na účtu, se vás pokusí obrat ještě jaksi navíc.

 

P.S.: Já řekl, že bych za výše zmíněný produkt dal dvacku. Jsou i tací, co řeknou padesát a víc, pro ty je připraven produkt  ve výši 49 Kč atp.

  

Autor: Aleš Presler | pondělí 4.5.2009 17:27 | karma článku: 33,85 | přečteno: 3463x