Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Už zase se za slova vyhazuje z práce, jak v 50 letech.. (Cikorky...)

Optimismus je opium lidstva! Zdravý duch páchne blbostí. Ať žije Trockij!. Věta z pohlednice, který Ludvík Jahn poslal své přítelkyni-funkcionářce a kolotoč který rozpoutala je podstatou Kuderova románu ŽERT o společnosti 50 let  

Kolotoč opovržení, nenávisti a likvidace života i perspektiv hlavního hrdiny, který tato zdánlivě nevinná věta, nemající větší význam než "popíchnout" přítelkyni, rozpoutala, je pak věrným obrazem stádního a zfanatizovaného myšlení ovčanů v totalitní společnosti. Dnes, ani ne tak dlouho po plyšárně  (z historického hlediska)  tady máme onu dobu zpět. A stejně tak jako tehdy, stačí se jen otřít o  některou z "posvátnýcvh krav" součaného multikulti friendly sluníčkářského režimu.

  Na to že o práci může člověk přijít když se nevybíravě "non multikulti" vyjádří v online diskuzi, to jsem si zvyknul. Že můžete jít do kriminálu když oslovi namalujete oslí uši - když jest ten osel zrovna na volebním plakátě, to jsem taky, se skřípěním zubů - zaznamenal.

Profesní a lidský pád Petra Knötiga, dnes již bývalého mluvčího Nejvyššího soudu odstartoval jeden příspěvek na Facebooku. Na co v 50 letech musely být tři věty, na to dnes stačila tři slova komentáře pod fotkou s hločkem Romů koupajících se v městské kašně. "Cikorky, samý cikorky", doplněno smajlíky. Výrok, který sám o sobě má informační  a významovou hodnotu asi jako zvolání nadšeného dítěte v cirkuse "Jééé ... mluvící lachtan !"

Kvůli takové prkotině se rozpoutal kolotoč tahání v médiích a výpovědi z práce. Jako OBČAN s tímto přístupem, jak médií tak i zaměstnavatele - kterým je státní instituce - OSTŘE   NESOUHLASÍM. Dělá se totiž z mikrokomára  megavelbloud a sutečné problémy, ty utíkají mezi prsty.

Vzpomínám také se slzou v oku na zlaté časy. Když se ještě na multikulti tak nehrálo a na naší "alma mater" kromě Slováků - od záhoráky po východňiary  a maďary - studovalo i pár  čínanů a sem tam černoch. Zvláště jeden z nich Sáleh, zapadl do kolektivu skvěle. Ještě dnes slyším pokřik kamarádů, když jej potkali na městě "Sálehu, ty  naše držko jedna černá ! Tam v africe běháte s opicama !" načež si padli kolem krku a šlo se společně kam ? No chlastat - takovým stylem, že s teho musel měť aj Alláh kocovinu. Sáleh totiž byl - jak bylo v jeho zemi běžné... muslim. A patřil k nám.

Nic takového by dnes už nebylo možné. Kamarády by dnes patrně "za rasizmus" udala jakákoliv uvědomělá multi-kulti-krysa, lokální redaktor novinářské žumpy by z nich šmahem udělal nacisty, rasisty a kukluxklan a pochybuji, že by akademičtí funkcionáři, v obavě o svoje křesla pod zadelí se věci vzepřeli - a kluci by tudíž nedostudovali. A jsem si naprosto jist, že dnes v naší multikulti atmpsféře by Sáleha nikdo nečastoval takzvaně rasistickými průpovídkami, ale také mu nikdo nepadnul kolerm krku a do hospody s ním taky nechodil.

Je to vůbec  dnes divná doba, když na jednu stranu dokáží tři slova člověka lidsky a profesně likvidovat, zatímco...

Zatím, co udělat ze státní vlajky rohožku není ani přestupek, přestoželajka je nejen symbol státu ale i národa/národů v něm žijících a tudíž zhanobení vlajky  zcela jistě naplňuje podstatu trestného činu "hanobení rasy, národa, přesvědčení"atd.

Zatím, co nadávka "ty bílá svině" učiněná při pokusu člověka zlynchovat prý není rasistická....

Zatímco se sexuálním deviantům Romského etnika, provedivší brutáůní a rasově motivované znásilnění a zmrzačení Patrika z Krupky snižuje trest, místo aby jim byly ufiknuty kule a z detenčáku už nevylezli... 

Zatímco výhrůžky cituji "Bílé svině, my si vás najdeme, zabijeme vás, zmlátíme vás, my víme, kde bydlíte, zabijeme i celou tvoji rodinu" nejsou součástí rasistikého násilí  - protože byly proneseny teprve potom, co  ten nebožák již byl zmlácen do bezvědomí..... (Chomutice, zdroj IDNES)

Zatímco...  je běžné že Romské děti v Přerově napadají  majoritu a dokonce kopou do kočárků....        (mimochodem, myslíte že nějaký s těch Romů dostal za svoje rasistické chování výpoveď z pracáku a vyloučili jej z pobírání sociálních dávek ? )

Zatímco....  mohli bychom pokračovat jen z denního tisku desítkami a desítkami podobných incidentů. Stačí zagooglit - a prohledat Youtube :-/

Opravdu si myslíte že reakce jak novinářů, tak i zaměstnavatele  na tyto tři slovana facebooku je adekvátní ?  Já si to nemyslím.

Vymknuta z kloubů, doba bude šílet,napsal básník. Chceme to opravdu  my všichni dotáhnout tak daleko ?

Místo PS si na závěr dovolím jedno podotknutí. Chápal bych celou hysterii, kdyby se jednalo o označení založené na něčem hnusném. Jako například slangové označení snědých lidí  v Americe "Billy Reuben" - což má původ v bilirubinu jež  cituji "je barvivo činící hovno hnědým", jak nás  poučí Racial Slur Database - tedy jakýsi slovník, vysvětlující jazykové základy pro slangová označení různých etnik a národů  v Anglicky mluvících  komunitách. Ano včetně  bílých a včetně čechů..

Označení "cikorky" je sice také čistě barvopisné, mající na mysli barvu kůže  bílé kávy. Na rozdíl od označení "Kofoly" však nemá negativní konotaci (kofola jak všichni víme je nezdravá, jedovatá, žere maso, rozpouští rez a leptá zuby, způsobuje obezitu a cukrovku). Zato zde, u cikorky - tedy kávoviny, pochází její  jméno ze jména hlavní suroviny, která jí dodává chuť.  Cichoria intybus. neboli česky - čekanka. Roztomilá květina s modrými květy. Což přeci není tak špatné.

A možná veškeří "obránci lidských práv" při svém horlení na ten pravý význam, na ten modrý kvítek zapoměli....

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Prášek | středa 17.6.2015 9:06 | karma článku: 36,55 | přečteno: 1420x
  • Další články autora

Martin Prášek

Požírá Rusko své „užitečné idioty“?

„Revoluce, jako Saturn, postupně požírá své děti.“ Prohlásil před revolučním soudem jeden z předních Francouzských revolucionářů, Pierre Vergniaud těsně před tím, než jej poslali pod gilotinu.

15.5.2024 v 17:30 | Karma: 19,14 | Přečteno: 1001x | Diskuse| Politika

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 22,11 | Přečteno: 541x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 27,05 | Přečteno: 1374x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,20 | Přečteno: 1276x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Volební spoty hrozí zelenými pomatenci i populisty. Ufoni slibují nadhled

22. května 2024  15:04

Česká televize začala vysílat volební spoty stran a hnutí, které kandidují v červnových...

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu. Terorismus se vyplácí, reaguje Izrael

22. května 2024  9:47,  aktualizováno  14:36

Norsko, Irsko a Španělsko formálně uznají Palestinu jako stát. Bez uznání palestinského státu...

Vlaky čím dál častěji narážejí do kamení na kolejích. Na vině je výzva na TikToku

22. května 2024  14:30

Premium Jen o vlásek unikli neštěstí v dubnu cestující na trati mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Na...

Vychytávka jako z Jamese Bonda. Řidič za jízdy měnil na autě poznávací značky

22. května 2024  14:23

Pražští policisté si na začátku května všimli vozu, které nemělo odpovídající poznávací značku a...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 331
  • Celková karma 19,14
  • Průměrná čtenost 2947x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...