Už zase se za slova vyhazuje z práce, jak v 50 letech.. (Cikorky...)

Optimismus je opium lidstva! Zdravý duch páchne blbostí. Ať žije Trockij!. Věta z pohlednice, který Ludvík Jahn poslal své přítelkyni-funkcionářce a kolotoč který rozpoutala je podstatou Kuderova románu ŽERT o společnosti 50 let  

Kolotoč opovržení, nenávisti a likvidace života i perspektiv hlavního hrdiny, který tato zdánlivě nevinná věta, nemající větší význam než "popíchnout" přítelkyni, rozpoutala, je pak věrným obrazem stádního a zfanatizovaného myšlení ovčanů v totalitní společnosti. Dnes, ani ne tak dlouho po plyšárně  (z historického hlediska)  tady máme onu dobu zpět. A stejně tak jako tehdy, stačí se jen otřít o  některou z "posvátnýcvh krav" součaného multikulti friendly sluníčkářského režimu.

  Na to že o práci může člověk přijít když se nevybíravě "non multikulti" vyjádří v online diskuzi, to jsem si zvyknul. Že můžete jít do kriminálu když oslovi namalujete oslí uši - když jest ten osel zrovna na volebním plakátě, to jsem taky, se skřípěním zubů - zaznamenal.

Profesní a lidský pád Petra Knötiga, dnes již bývalého mluvčího Nejvyššího soudu odstartoval jeden příspěvek na Facebooku. Na co v 50 letech musely být tři věty, na to dnes stačila tři slova komentáře pod fotkou s hločkem Romů koupajících se v městské kašně. "Cikorky, samý cikorky", doplněno smajlíky. Výrok, který sám o sobě má informační  a významovou hodnotu asi jako zvolání nadšeného dítěte v cirkuse "Jééé ... mluvící lachtan !"

Kvůli takové prkotině se rozpoutal kolotoč tahání v médiích a výpovědi z práce. Jako OBČAN s tímto přístupem, jak médií tak i zaměstnavatele - kterým je státní instituce - OSTŘE   NESOUHLASÍM. Dělá se totiž z mikrokomára  megavelbloud a sutečné problémy, ty utíkají mezi prsty.

Vzpomínám také se slzou v oku na zlaté časy. Když se ještě na multikulti tak nehrálo a na naší "alma mater" kromě Slováků - od záhoráky po východňiary  a maďary - studovalo i pár  čínanů a sem tam černoch. Zvláště jeden z nich Sáleh, zapadl do kolektivu skvěle. Ještě dnes slyším pokřik kamarádů, když jej potkali na městě "Sálehu, ty  naše držko jedna černá ! Tam v africe běháte s opicama !" načež si padli kolem krku a šlo se společně kam ? No chlastat - takovým stylem, že s teho musel měť aj Alláh kocovinu. Sáleh totiž byl - jak bylo v jeho zemi běžné... muslim. A patřil k nám.

Nic takového by dnes už nebylo možné. Kamarády by dnes patrně "za rasizmus" udala jakákoliv uvědomělá multi-kulti-krysa, lokální redaktor novinářské žumpy by z nich šmahem udělal nacisty, rasisty a kukluxklan a pochybuji, že by akademičtí funkcionáři, v obavě o svoje křesla pod zadelí se věci vzepřeli - a kluci by tudíž nedostudovali. A jsem si naprosto jist, že dnes v naší multikulti atmpsféře by Sáleha nikdo nečastoval takzvaně rasistickými průpovídkami, ale také mu nikdo nepadnul kolerm krku a do hospody s ním taky nechodil.

Je to vůbec  dnes divná doba, když na jednu stranu dokáží tři slova člověka lidsky a profesně likvidovat, zatímco...

Zatím, co udělat ze státní vlajky rohožku není ani přestupek, přestoželajka je nejen symbol státu ale i národa/národů v něm žijících a tudíž zhanobení vlajky  zcela jistě naplňuje podstatu trestného činu "hanobení rasy, národa, přesvědčení"atd.

Zatím, co nadávka "ty bílá svině" učiněná při pokusu člověka zlynchovat prý není rasistická....

Zatímco se sexuálním deviantům Romského etnika, provedivší brutáůní a rasově motivované znásilnění a zmrzačení Patrika z Krupky snižuje trest, místo aby jim byly ufiknuty kule a z detenčáku už nevylezli... 

Zatímco výhrůžky cituji "Bílé svině, my si vás najdeme, zabijeme vás, zmlátíme vás, my víme, kde bydlíte, zabijeme i celou tvoji rodinu" nejsou součástí rasistikého násilí  - protože byly proneseny teprve potom, co  ten nebožák již byl zmlácen do bezvědomí..... (Chomutice, zdroj IDNES)

Zatímco...  je běžné že Romské děti v Přerově napadají  majoritu a dokonce kopou do kočárků....        (mimochodem, myslíte že nějaký s těch Romů dostal za svoje rasistické chování výpoveď z pracáku a vyloučili jej z pobírání sociálních dávek ? )

Zatímco....  mohli bychom pokračovat jen z denního tisku desítkami a desítkami podobných incidentů. Stačí zagooglit - a prohledat Youtube :-/

Opravdu si myslíte že reakce jak novinářů, tak i zaměstnavatele  na tyto tři slovana facebooku je adekvátní ?  Já si to nemyslím.

Vymknuta z kloubů, doba bude šílet,napsal básník. Chceme to opravdu  my všichni dotáhnout tak daleko ?

Místo PS si na závěr dovolím jedno podotknutí. Chápal bych celou hysterii, kdyby se jednalo o označení založené na něčem hnusném. Jako například slangové označení snědých lidí  v Americe "Billy Reuben" - což má původ v bilirubinu jež  cituji "je barvivo činící hovno hnědým", jak nás  poučí Racial Slur Database - tedy jakýsi slovník, vysvětlující jazykové základy pro slangová označení různých etnik a národů  v Anglicky mluvících  komunitách. Ano včetně  bílých a včetně čechů..

Označení "cikorky" je sice také čistě barvopisné, mající na mysli barvu kůže  bílé kávy. Na rozdíl od označení "Kofoly" však nemá negativní konotaci (kofola jak všichni víme je nezdravá, jedovatá, žere maso, rozpouští rez a leptá zuby, způsobuje obezitu a cukrovku). Zato zde, u cikorky - tedy kávoviny, pochází její  jméno ze jména hlavní suroviny, která jí dodává chuť.  Cichoria intybus. neboli česky - čekanka. Roztomilá květina s modrými květy. Což přeci není tak špatné.

A možná veškeří "obránci lidských práv" při svém horlení na ten pravý význam, na ten modrý kvítek zapoměli....

 

 

Autor: Martin Prášek | středa 17.6.2015 9:06 | karma článku: 36,55 | přečteno: 1420x