Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

V Ostravě rozjel volební kampaň Král Škorpión Paroubek

I kdybych měl rád Jiřího Paroubka a sociální demokraty, po včerejšku bych je rozhodně proklínal ...

... sociální demokracie totiž názorně ukázala svůj přístup ke všem občanům naprostou arogancí, s jakou včera uzavřela centrum Ostravy v okolí Nové radnice.

Ačkoliv na to nikdo předem neupozornil, byli všichni řidiči překvapeni uzávěrkami v poměrně širokém okolí Nové radnice, díky kterým museli celou oblast od odpoledne, až do pozdních večerních hodin objíždět nebo, pokud bydlí v této uzavřené oblasti, vysvětlovat řadě policejních hlídek, proč do uzavřeného prostoru jedou.

Důvodem, proč jsem ani já snadno neprojel k podzemní garáži pod Novou radnicí, kterou mám řádně a za nemalé peníze pronajatou, byl začátek kampaně sociálních demokratů a tzv. Oranžové odpoledne, které vyvrcholilo koncertem skupiny Scorpions.

Začátek celého odpoledne byl zvolen značně nešťastně na 15:00 hodin, zřejmě aby oslovil především nepracující "obyčejné" občany, tj. cikány, důchodce a totálně zoufalé existence, které zjevně nelenily meeting navštívit, dát si klobásu zadarmo a výpít několik piv za 2,- Kč. To jsou totiž hlavní volební taháky sociálních demokratů doplněné stokrát slyšenými sliby.

Ani ženy, které zřejmě nikdy nedostaly doma od muže květiny, nezůstaly stranou a tak mnoho z nich chodilo obdarováno oranžovou růží a posléze rudou, když oranžové došly, se slzou v oku, kterak byly dojaty.

Mě "dojala" především "drzost", s jakou Jiří Paroubek okupoval se svým pojízdným volebním "cirkusem" celé náměstí a přilehlé oblasti, přičemž mu bylo úplně jedno, že tak znepříjemní dojezd rodičů pro děti do školek, škol, zájmových kroužků, protože těch je v oblasti několik, stejně tak jako přístup několika tisícům obyvatel, kteří tam bydlí.

Již počátkem kampaně pod názvem Koncert proti netoleranci, nenávisti a násilí Jiří Paroubek ukázal, že s násilím na obyvatelích celé čtvrti a netolerancí vůči nim si rozhodně hlavu nelámal. Korunu všemu nasadil fakt, že na "Koncert ... " zval lídr kandidátky Moravskoslezského kraje Lubomír Zaorálek, který přitom v Ostravě dlouho žil a jako politik působil.

Upřímně netuším, na co jsou podobně drahé "monster" akce dobré. Pochybuji, že někteří z "voličů", které jsem měl možnost odpoledne vidět na Prokešově náměsí, vůbec najdou cestu k volebním urnám. Pokud se chtějí "obyčejní" občané, kteří čekají, až bude Jiří Paroubek zvolen premiérem, ČSSD ovládne parlament a pečení holubi jim budou lítat přímo do úst, podívat zadarmo na koncert známé skupiny, ať jim příště socialisti připraví třeba koncert Metallicy na fotbalovém stadioně na nedalekých Bazalech.

Myslím si, že omezovat všechny lidi od brzkého odpoledne, ačkoliv se kampaň ČSSD týká, dle volebních průzkumů, pouhé necelé třetiny obyvatel, je značně NETOLERANTNÍ.

PS: V rámci zachování objektivity je třeba napsat, že Scorpions byli skvělí a v jednom jediném měl Jiří Paroubek pravdu. Ostrava si Scorpions zaslouží. Jinými slovy, Ostrava si zaslouží, aby se těšila zájmu politiků napříč politickým spektrem, protože zapomínat na ni se může krutě vymstít. Pokud nebudou v našem regionu náležitě vysvětlovány volební programy jednotlivých stran, mohou jít občané volit podle toho, kdo nakrmil jejich břicha a uši. A jaký bude v takovém případě výsledek?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Potoczný | pátek 23.4.2010 8:25 | karma článku: 46,38 | přečteno: 10337x
  • Další články autora

Roman Potoczný

Fotoblog: Dny NATO v Ostravě 18.9.2021

Po roční pauze způsobené epidemií Covidu nebo zkrátka jen neschopností vlády, vypořádat se sofistikovaně s Covidem 19 a zajistit lidem normální život (vyberte si dle libosti) se v Mošnově u Ostravy konaly Dny NATO pro veřejnost.

18.9.2021 v 23:31 | Karma: 16,97 | Přečteno: 472x | Diskuse| Fotoblogy

Roman Potoczný

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Jak odolat krizi středního věku? Dělat hlouposti? Nebýt srab? Říkat pravdu? Nebo si jen užívat jako Šampón? Nová česká komedie „Prvok, Šampón, Tečka a Karel“ jasnou odpověď neposkytuje, ale rozhodně pobaví a překvapí.

4.8.2021 v 6:00 | Karma: 35,39 | Přečteno: 10639x | Diskuse| Kultura

Roman Potoczný

Já jsem Prymula, kdo je víc?

Papalášské manýry se u nás v posledních letech projevují čím dál víc. Stačí si vzpomenout na prezidentův „popelníček“, premiérovy „vysoké stropy a větranou místnost“ nebo aktuální provinění ministra zdravotnictví.

27.10.2020 v 13:00 | Karma: 41,32 | Přečteno: 4670x | Diskuse| Politika

Roman Potoczný

Koronavirové paradoxy

Koronavirus nám nastavil zrcadlo. Vidím v něm apatické občany, které si vodí vláda na drátkách, a v zájmu obav o vlastní život se bojí třísknout do stolu a zvolat: „Už toho bylo dost!“ nebo ještě lépe „Už vás máme dost!“

1.9.2020 v 8:55 | Karma: 23,09 | Přečteno: 570x | Diskuse| Politika

Roman Potoczný

Soumrak sociální demokracie?

Nemyslel jsem si, že někdy napíšu podobný blog. ČSSD jsem nikdy nevolil a nejspíš nikdy volit nebudu. Přesto bych jim chtěl poradit, protože si myslím, že by strana měla zůstat v současné vládě a pracovat, ne páchat sebevraždu.

6.7.2019 v 23:15 | Karma: 36,76 | Přečteno: 5987x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Politici si na Vítkově připomenou výročí konce války, Pavel jmenuje generály

8. května 2024  8:50

Lidé si ve středu na různých místech Česka připomenou výročí konce druhé světové války. Nejvyšší...

Rusko útočilo desítkami střel a dronů, poškodilo tři ukrajinské elektrárny

8. května 2024  7:09,  aktualizováno  8:30

Rusko v noci na středu vyslalo na Ukrajinu více než 50 střel a 20 dronů, uvedl ukrajinský prezident...

Jedenáctý nejteplejší měsíc v řadě. Duben opět trhal historické rekordy

8. května 2024  7:44

Letošní duben se jako 11. měsíc v řadě stal nejteplejším v historii měření. Podle meteorologické...

Kácíš? Pak sázej či plať. Novela zákona zpřísní podmínky kácení stromů

8. května 2024

Premium Pokuta až milion pro jednotlivce, až dvacet milionů pro firmu. Tedy desetkrát víc než nyní. Takové...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!