V Ostravě rozjel volební kampaň Král Škorpión Paroubek

I kdybych měl rád Jiřího Paroubka a sociální demokraty, po včerejšku bych je rozhodně proklínal ...

... sociální demokracie totiž názorně ukázala svůj přístup ke všem občanům naprostou arogancí, s jakou včera uzavřela centrum Ostravy v okolí Nové radnice.

Ačkoliv na to nikdo předem neupozornil, byli všichni řidiči překvapeni uzávěrkami v poměrně širokém okolí Nové radnice, díky kterým museli celou oblast od odpoledne, až do pozdních večerních hodin objíždět nebo, pokud bydlí v této uzavřené oblasti, vysvětlovat řadě policejních hlídek, proč do uzavřeného prostoru jedou.

Důvodem, proč jsem ani já snadno neprojel k podzemní garáži pod Novou radnicí, kterou mám řádně a za nemalé peníze pronajatou, byl začátek kampaně sociálních demokratů a tzv. Oranžové odpoledne, které vyvrcholilo koncertem skupiny Scorpions.

Začátek celého odpoledne byl zvolen značně nešťastně na 15:00 hodin, zřejmě aby oslovil především nepracující "obyčejné" občany, tj. cikány, důchodce a totálně zoufalé existence, které zjevně nelenily meeting navštívit, dát si klobásu zadarmo a výpít několik piv za 2,- Kč. To jsou totiž hlavní volební taháky sociálních demokratů doplněné stokrát slyšenými sliby.

Ani ženy, které zřejmě nikdy nedostaly doma od muže květiny, nezůstaly stranou a tak mnoho z nich chodilo obdarováno oranžovou růží a posléze rudou, když oranžové došly, se slzou v oku, kterak byly dojaty.

Mě "dojala" především "drzost", s jakou Jiří Paroubek okupoval se svým pojízdným volebním "cirkusem" celé náměstí a přilehlé oblasti, přičemž mu bylo úplně jedno, že tak znepříjemní dojezd rodičů pro děti do školek, škol, zájmových kroužků, protože těch je v oblasti několik, stejně tak jako přístup několika tisícům obyvatel, kteří tam bydlí.

Již počátkem kampaně pod názvem Koncert proti netoleranci, nenávisti a násilí Jiří Paroubek ukázal, že s násilím na obyvatelích celé čtvrti a netolerancí vůči nim si rozhodně hlavu nelámal. Korunu všemu nasadil fakt, že na "Koncert ... " zval lídr kandidátky Moravskoslezského kraje Lubomír Zaorálek, který přitom v Ostravě dlouho žil a jako politik působil.

Upřímně netuším, na co jsou podobně drahé "monster" akce dobré. Pochybuji, že někteří z "voličů", které jsem měl možnost odpoledne vidět na Prokešově náměsí, vůbec najdou cestu k volebním urnám. Pokud se chtějí "obyčejní" občané, kteří čekají, až bude Jiří Paroubek zvolen premiérem, ČSSD ovládne parlament a pečení holubi jim budou lítat přímo do úst, podívat zadarmo na koncert známé skupiny, ať jim příště socialisti připraví třeba koncert Metallicy na fotbalovém stadioně na nedalekých Bazalech.

Myslím si, že omezovat všechny lidi od brzkého odpoledne, ačkoliv se kampaň ČSSD týká, dle volebních průzkumů, pouhé necelé třetiny obyvatel, je značně NETOLERANTNÍ.

PS: V rámci zachování objektivity je třeba napsat, že Scorpions byli skvělí a v jednom jediném měl Jiří Paroubek pravdu. Ostrava si Scorpions zaslouží. Jinými slovy, Ostrava si zaslouží, aby se těšila zájmu politiků napříč politickým spektrem, protože zapomínat na ni se může krutě vymstít. Pokud nebudou v našem regionu náležitě vysvětlovány volební programy jednotlivých stran, mohou jít občané volit podle toho, kdo nakrmil jejich břicha a uši. A jaký bude v takovém případě výsledek?

 

Autor: Roman Potoczný | pátek 23.4.2010 8:25 | karma článku: 46,38 | přečteno: 10337x
  • Další články autora

Roman Potoczný

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

4.8.2021 v 6:00 | Karma: 35,39

Roman Potoczný

Já jsem Prymula, kdo je víc?

27.10.2020 v 13:00 | Karma: 41,32

Roman Potoczný

Koronavirové paradoxy

1.9.2020 v 8:55 | Karma: 23,09

Roman Potoczný

Soumrak sociální demokracie?

6.7.2019 v 23:15 | Karma: 36,76