Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jiří Paroubek se zbláznil, hoďte na něj síť!

Pokud ještě někdo do dnešního dne pochyboval, že Jiří Paroubek není převlečený komunista a po jeho nástupu do čela vlády nenastane masivní znárodňování privátního majetku, tak po dnešku by si už tak jistý být neměl.

Jiří Paroubek dnes v Otázkách Václava Moravce představil plán, jak by si, jako budoucí premiér, ministr sportu a ministr ještě kdoví čeho, představoval financování sportu v naší zemi. Firmy prý dávají málo na sport, jelikož přesto, že pro tyto účely mohou do nákladů vložit "až 5 procent" daňového základu, tuto možnost v současné době naplno nevyužívají. Jaká drzost! Proto by měly firmy s více, než 5-ti miliardovým obratem povinně, což bude pravděpodobně ustanoveno zákonem, odvádět 1% z daní (daňového základu) na sport.

Věřím, že řada lidí nebo abych neurážel všechny občany, voliči ČSSD a KSČM si řeknou "no to je výborné, tak na ně, na zbohatlíky, konečně dostane náš sport dost peněz". Já bych naopak rád dokladoval, že Jiří Paroubek je nekompetentní bloud, který rozhodně po volbách ve vládě nemá, co dělat, jinak se nám zle povede:

1. Kdyby byl Jiří Paroubek tak schopný politik, jak často tvrdí(k), chápal bych, kdyby řekl "až budu premiérem, budu odvádět na sport tolik a tolik peněz. Co vyberu na daních, dám nikoliv na armádu, na zvyšování platů, abych uplatil nejrůznější zaměstnance, pracující ve státním sektoru, aby mě volili, ale dám je na sport". Opak je pravdou, ukazuje se, že jediné, co Jiří Paroubek umí, je zvyšovat daně, vybírat a vybírat a vybírat ...

2. Je vidět, že Jiří Paroubek absolutně nerozumí finanční situaci firem, protože firma, která má obrat 5 miliard vůbec nemusí vygenerovat žádný zisk a platit daně. Klidně může být na nule a neplatit nic nebo naopak dlužit státu na odvodech. Pokud bude Jiří Paroubek zvyšovat daňové zatížení, tak bude takových firem čím dál víc, protože proč by měly firmy, generující zisk neustále doplácet na výplody páně Paroubkova "sexy" mozku?

3. Možnost sponzorovat sportovní, kulturní nebo charitatní čínnost je daná zákonem a jejím limitem je právě oněch magických 5 procent z daňového základu, které mohou firmy dát do nákladů. Naše firma a je to velmi malá firmička, tuto možnost využívá už řadu let na 100%. Je to možnost, jak z vydělaných a ještě nezdaněných peněz podporovat potřebné nebo ušlechtilé věci. Ale musí být na rozhodnutí všech majitelů firem, zda a kolik takto vynaloží, jinak o demokracii tady můžeme okamžitě přestat uvažovat. Kdyby byl Jiří Paroubek rozumně uvažující politik, tak by navrhl zvýšit tuto hranici, nikoliv zavazoval firmy k dalším a dalším pseudodaním.

4. Je vidět, že v Paroubkově sociálně-komunistickém myšlení je neustále majitel velké firmy s obratem přes 5 miliard nepřítel lidu. Proč by jinak daní nezatížil všechny firmy? Dle mého názoru jsou majitelé takových firem schopní podnikatelé nebo spekulanti, kteří to často poctivou prací 20 hodin denně, geniálním nápadem nebo finanční operací dotáhli takto daleko. Proč je zatěžovat dalšími daněmi? Protože mají velký obrat a pan Paroubek si myslí, že i velké zisky? Nechci vidět, jak vysoce zdvižený prostředníček by ukázal Barackovi Obamovi například Bill Gates, kdyby přišel s tak "konstruktivním" nápadem.

5. Nehledě na to, že pokud budou muset firmy vydávat víc na daních, projeví se to jednoznačně na zdražování výrobků, případně na hledání cest, jak daně neodvést, čím tento nový nápad postrádá jakýkoliv smysl, protože to dopadne na všechny konzumenty a nebo se do pokladny nedostane nic navíc. Nemusím asi uvádět, jaké firmy měl Jiří Paroubek především  na mysli, distributory plynu, banky, telekomunikační firmy, tedy všechny ty, které běžně řeší jakýkoliv nárůst svých nákladů pouze a jen zdražením produktů nebo poplatků.

Pane Paroubku, vymyslel jste skutečně "báječnou" věc! Omlouvám se, že jsem tento článek opatřil pro Vás nelichotivým sloganem, ale takto se běžně v historii fandilo na stadionech, pokud rozhodčí dělal věci, které se publiku nelíbíly. A mi se Váš dnešní nápad rozhodně nelíbí!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Potoczný | neděle 7.3.2010 18:40 | karma článku: 36,93 | přečteno: 2214x
  • Další články autora

Roman Potoczný

Fotoblog: Dny NATO v Ostravě 18.9.2021

Po roční pauze způsobené epidemií Covidu nebo zkrátka jen neschopností vlády, vypořádat se sofistikovaně s Covidem 19 a zajistit lidem normální život (vyberte si dle libosti) se v Mošnově u Ostravy konaly Dny NATO pro veřejnost.

18.9.2021 v 23:31 | Karma: 16,97 | Přečteno: 472x | Diskuse| Fotoblogy

Roman Potoczný

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Jak odolat krizi středního věku? Dělat hlouposti? Nebýt srab? Říkat pravdu? Nebo si jen užívat jako Šampón? Nová česká komedie „Prvok, Šampón, Tečka a Karel“ jasnou odpověď neposkytuje, ale rozhodně pobaví a překvapí.

4.8.2021 v 6:00 | Karma: 35,39 | Přečteno: 10639x | Diskuse| Kultura

Roman Potoczný

Já jsem Prymula, kdo je víc?

Papalášské manýry se u nás v posledních letech projevují čím dál víc. Stačí si vzpomenout na prezidentův „popelníček“, premiérovy „vysoké stropy a větranou místnost“ nebo aktuální provinění ministra zdravotnictví.

27.10.2020 v 13:00 | Karma: 41,32 | Přečteno: 4670x | Diskuse| Politika

Roman Potoczný

Koronavirové paradoxy

Koronavirus nám nastavil zrcadlo. Vidím v něm apatické občany, které si vodí vláda na drátkách, a v zájmu obav o vlastní život se bojí třísknout do stolu a zvolat: „Už toho bylo dost!“ nebo ještě lépe „Už vás máme dost!“

1.9.2020 v 8:55 | Karma: 23,09 | Přečteno: 570x | Diskuse| Politika

Roman Potoczný

Soumrak sociální demokracie?

Nemyslel jsem si, že někdy napíšu podobný blog. ČSSD jsem nikdy nevolil a nejspíš nikdy volit nebudu. Přesto bych jim chtěl poradit, protože si myslím, že by strana měla zůstat v současné vládě a pracovat, ne páchat sebevraždu.

6.7.2019 v 23:15 | Karma: 36,76 | Přečteno: 5987x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Severní Makedonie zvolila novou prezidentku. Předchůdce uznal porážku

8. května 2024  22:19,  aktualizováno  22:35

Severomakedonský prezident Stevo Pendarovski uznal porážku ve středečním druhém kole prezidentských...

Izrael otevřel přechod Kerem Šalom, pomoc se k civilistům přesto nedostává

8. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:28

Do Pásma Gazy ve středu přes klíčové hraniční přechody na jihu oblasti nepřicházela žádná...

USA pozastavily dodávky bomb Izraeli. Nechtějí krveprolití v Rafáhu

8. května 2024  10:51,  aktualizováno  20:49

Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu na jihu...

Plat 200 tisíc čistého, k tomu tučné náhrady. Co čeká na nové europoslance

8. května 2024

Premium Poslední měsíc zbývá do voleb do Evropského parlamentu. A českých 675 kandidátů, kteří usilují o...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!