Jiří Paroubek se zbláznil, hoďte na něj síť!

Pokud ještě někdo do dnešního dne pochyboval, že Jiří Paroubek není převlečený komunista a po jeho nástupu do čela vlády nenastane masivní znárodňování privátního majetku, tak po dnešku by si už tak jistý být neměl.

Jiří Paroubek dnes v Otázkách Václava Moravce představil plán, jak by si, jako budoucí premiér, ministr sportu a ministr ještě kdoví čeho, představoval financování sportu v naší zemi. Firmy prý dávají málo na sport, jelikož přesto, že pro tyto účely mohou do nákladů vložit "až 5 procent" daňového základu, tuto možnost v současné době naplno nevyužívají. Jaká drzost! Proto by měly firmy s více, než 5-ti miliardovým obratem povinně, což bude pravděpodobně ustanoveno zákonem, odvádět 1% z daní (daňového základu) na sport.

Věřím, že řada lidí nebo abych neurážel všechny občany, voliči ČSSD a KSČM si řeknou "no to je výborné, tak na ně, na zbohatlíky, konečně dostane náš sport dost peněz". Já bych naopak rád dokladoval, že Jiří Paroubek je nekompetentní bloud, který rozhodně po volbách ve vládě nemá, co dělat, jinak se nám zle povede:

1. Kdyby byl Jiří Paroubek tak schopný politik, jak často tvrdí(k), chápal bych, kdyby řekl "až budu premiérem, budu odvádět na sport tolik a tolik peněz. Co vyberu na daních, dám nikoliv na armádu, na zvyšování platů, abych uplatil nejrůznější zaměstnance, pracující ve státním sektoru, aby mě volili, ale dám je na sport". Opak je pravdou, ukazuje se, že jediné, co Jiří Paroubek umí, je zvyšovat daně, vybírat a vybírat a vybírat ...

2. Je vidět, že Jiří Paroubek absolutně nerozumí finanční situaci firem, protože firma, která má obrat 5 miliard vůbec nemusí vygenerovat žádný zisk a platit daně. Klidně může být na nule a neplatit nic nebo naopak dlužit státu na odvodech. Pokud bude Jiří Paroubek zvyšovat daňové zatížení, tak bude takových firem čím dál víc, protože proč by měly firmy, generující zisk neustále doplácet na výplody páně Paroubkova "sexy" mozku?

3. Možnost sponzorovat sportovní, kulturní nebo charitatní čínnost je daná zákonem a jejím limitem je právě oněch magických 5 procent z daňového základu, které mohou firmy dát do nákladů. Naše firma a je to velmi malá firmička, tuto možnost využívá už řadu let na 100%. Je to možnost, jak z vydělaných a ještě nezdaněných peněz podporovat potřebné nebo ušlechtilé věci. Ale musí být na rozhodnutí všech majitelů firem, zda a kolik takto vynaloží, jinak o demokracii tady můžeme okamžitě přestat uvažovat. Kdyby byl Jiří Paroubek rozumně uvažující politik, tak by navrhl zvýšit tuto hranici, nikoliv zavazoval firmy k dalším a dalším pseudodaním.

4. Je vidět, že v Paroubkově sociálně-komunistickém myšlení je neustále majitel velké firmy s obratem přes 5 miliard nepřítel lidu. Proč by jinak daní nezatížil všechny firmy? Dle mého názoru jsou majitelé takových firem schopní podnikatelé nebo spekulanti, kteří to často poctivou prací 20 hodin denně, geniálním nápadem nebo finanční operací dotáhli takto daleko. Proč je zatěžovat dalšími daněmi? Protože mají velký obrat a pan Paroubek si myslí, že i velké zisky? Nechci vidět, jak vysoce zdvižený prostředníček by ukázal Barackovi Obamovi například Bill Gates, kdyby přišel s tak "konstruktivním" nápadem.

5. Nehledě na to, že pokud budou muset firmy vydávat víc na daních, projeví se to jednoznačně na zdražování výrobků, případně na hledání cest, jak daně neodvést, čím tento nový nápad postrádá jakýkoliv smysl, protože to dopadne na všechny konzumenty a nebo se do pokladny nedostane nic navíc. Nemusím asi uvádět, jaké firmy měl Jiří Paroubek především  na mysli, distributory plynu, banky, telekomunikační firmy, tedy všechny ty, které běžně řeší jakýkoliv nárůst svých nákladů pouze a jen zdražením produktů nebo poplatků.

Pane Paroubku, vymyslel jste skutečně "báječnou" věc! Omlouvám se, že jsem tento článek opatřil pro Vás nelichotivým sloganem, ale takto se běžně v historii fandilo na stadionech, pokud rozhodčí dělal věci, které se publiku nelíbíly. A mi se Váš dnešní nápad rozhodně nelíbí!

 

Autor: Roman Potoczný | neděle 7.3.2010 18:40 | karma článku: 36,93 | přečteno: 2214x
  • Další články autora

Roman Potoczný

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

4.8.2021 v 6:00 | Karma: 35,39

Roman Potoczný

Já jsem Prymula, kdo je víc?

27.10.2020 v 13:00 | Karma: 41,32

Roman Potoczný

Koronavirové paradoxy

1.9.2020 v 8:55 | Karma: 23,09

Roman Potoczný

Soumrak sociální demokracie?

6.7.2019 v 23:15 | Karma: 36,76