Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Politické procesy Ratha a Nečase

Jsou to vykonstruované politické procesy, tvrdí tento týden o svých kauzách hlasitě unisono David Rath a Petr Nečas do televizních kamer. Je to hrubá urážka Milady Horákové, Heliodora Píky a dalších obětí opravdových politických procesů.

David Rath je po propuštění z vyšetřovací vazby opět ve svém živlu. Skvělý rétor a narcis si svobody zcela evidentně užívá a novináři mu nevadí ani na noční procházce. A neustále opakuje: jde o politický proces, snahu o politickou likvidaci mé osoby. Co na tom, že fakta hovoří o kriminální kauze.

Představa, že konkurenční zadlužená ODS, které by měl Rath jako politický oponent z ČSSD vadit, napěchovala dům jeho kamarádů Kotta a Pancové sumou 30 milionů, vyměnila v krabici víno za dalších sedm milionů a zavolala policii, je stejně nevěrohodná, jako představa, že 99 procent obyvatel této země někdy v životě sedm milionů pohromadě vůbec vidělo nebo drželo v ruce. A i kdyby někdo tolik peněz měl, uložil by je doma? Kdo má důvod držet peníze v domě a přenášet je v krabicích v době online bankingu? Důvod může být jediný; jde o špinavé peníze z trestné činnosti.

Je tu ovšem ještě jedna varianta, kterou by mohl obhájit Dominik Duka: Bůh proměnil vodu ve sklepních prostorách osvíceného rodinného domu ve víno a poté víno v peníze. Dobrý právník by mohl s tímto vysvětlením u soudu uspět.

Dnes po dlouhém mlčení promluvil v ČT24 také expremiér Petr Nečas. I jeho kauza, respektive kauza Nečasovy z našich daní bezprecedentně přeplácené exmilenky a současné manželky, je optikou bývalého premiéra politickým procesem. Když tehdy paní Nagyová nařídila generálům sledovat paní Nečasovou, nebylo to prý v žádném případě nezákonné zneužití Vojenského zpravodajství, stejně jako nebylo nezákonné uplacení tří zrádců z řad ODS trafikami.

Je to v Nečasově interpretaci zajímavý precedens: pokud budete chtít dokázat, že vám žena/muž zahýbá, zapomeňte na soukromé detektivy a obraťte se s důvěrou na Vojenské zpravodajství. Vždyť i vy jeho sledovací experty platíte ze svých daní a nezákonné to, alespoň podle Nečase, není.

Pokud by někdo přistál v české kotlině po dlouhodobém pobytu na Marsu, muselo by mu být Davida Ratha a Petra Nečase po jejich prohlášeních v mediích líto. Kdo tu žije, ví, že účelová lež se stala normou chování českého politika a není vnímána politiky v žádném případě jako etické selhání. Rath a Nečas nejsou prvními politiky, kteří provalení jakýchkoliv problémů označují za politický proces. I exposlanec Jaroslav Škárka, odsouzený za podvod, se přirovnal k obětem politických procesů z 50. let minulého století.

Přirovnávání evidentně nepolitických kauz k politickým procesům, které jsou temnou skvrnou v historii této republiky, je drzé, neslušné a opravdu nechutné.

Autor: Jaroslav Pomp | čtvrtek 14.11.2013 10:26 | karma článku: 24,53 | přečteno: 979x
  • Další články autora

Jaroslav Pomp

Rada pro veřejné zdraví: Jen trafika

Trafiky v pravém slova smyslu, tedy prodejny cigaret, tabáku, novin a časopisů, mizí. Nahrazují je politické trafiky, u některých ani člověk neví, zda se jejich zřizovatel zbláznil, nebo zkouší, co volič vydrží.

3.5.2024 v 11:08 | Karma: 19,37 | Přečteno: 254x | Politika

Jaroslav Pomp

TOP 09: Hledá se zbytečný ministr

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová skončila, protože sice má prý dobré výsledky, ale je mediálně neviditelná. TOP 09 vadilo, že nešaškuje na tiktoku a instagramu, necpe se do televize. A tak hledá nástupce.

29.4.2024 v 9:04 | Karma: 27,62 | Přečteno: 425x | Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma: 33,86 | Přečteno: 1144x | Politika

Jaroslav Pomp

Povinností politiků je hájit zákony – a oni tak nečiní

Cestou na lyžování do Rakouska přes Německo jsem se setkal s přísným aktuálním evropským bojem proti nelegální migraci: pár policistů či vojáků na hranicích mezi státy Schengenu namátkově zastavuje auta. Velice směšné počínání.

18.12.2023 v 9:34 | Karma: 34,13 | Přečteno: 714x | Politika

Jaroslav Pomp

Rasismus očima hlupců

Ženský fotbalový tým Arsenalu Londýn má problém; byl nařčen z rasismu, protože v kádru jsou jen bělošky. Tým obvinili z rasismu prý fanoušci a klub zjedná nápravu. Jak jinak.

25.10.2023 v 10:55 | Karma: 36,79 | Přečteno: 982x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Oslavili nejdéle trvající manželství v Německu, dohromady jim je 200 let

18. května 2024  15:22

Manželský pár ze západního Německa oslavil 80. výročí svatby. Stal se tak nejdéle sezdaným párem v...

Gruzie je podbřišek Ruska. Ale hru o ni už částečně prohrálo, říká expert

18. května 2024  15:04

Podcast Gruzie se potácí mezi Ruskem a Západem. Parlament v úterý přijal zákon o zahraničním vlivu, který...

Střet vlaku s člověkem zastavil provoz na trati mezi Olomoucí a Prostějovem

18. května 2024  14:31,  aktualizováno  14:59

Na trati mezi Olomoucí a Prostějovem srazil po sobotním poledni vlak člověka. Provoz na trati mezi...

Střelec na Fica jde do vazby. Premiérův stav se lepší, převoz ještě není možný

18. května 2024  11:09,  aktualizováno  14:44

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale...

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč

  • Počet článků 125
  • Celková karma 26,95
  • Průměrná čtenost 2124x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik