Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

Že jsou oba procesy politicky motivované je bez diskuze, ale tím srovnání končí. Rathův je ryze kriminální delikt, Nečesův nikoliv.

1 0
možnosti
VH

No vidíte. A jsou lidé, kteří to vidí úplně naopak.  Pročpak se asi vnímání vaše a jejich tolik liší? Přemýšlel jste o tom?

  PS:  Buď se jedná o čin, popsaný v trestním zákoníku - a pak je to ryze kriminální delikt. Nebo v tomto zákoníku popsán není a nebude možné trestat. Toť vše.

1 0
možnosti
Foto

nelze vskutku srovnávat procesy Ratha a Nečase s procesy Horáková a Píky, protože jak Horáková, tak i Píka byli souzení nikoliv za své politické názory, či postoje, ale za velezradu, které se dopustili. Byť Píka možná omylem.

0 1
možnosti
VH

Blb zůstane blbem. Od pionýrského věku až do senility.

0 0
možnosti
MP

Oba procesy jsou bohužel politické. Můžeme se k oběma vrátit příští léto a žádné důkazy stále nebudou. I o příštích vánocích se nic nenajde. Jsem si jistý, že nebude tak jako dnes jediný žádný důkaz. Jak je možné, že najednou nejsou úniky?!? Novináři čekají na každou senzaci a tady nemají o čem psát? Není to divné?!??

0 0
možnosti
AM

Je to divné. V ČR je totiž divné pomyšlení, že by justice mohla normálně pracovat. Těším se, až my občané budeme muset přenastavit "čidla podivnosti".[>-]

1 0
možnosti
SB

Domnívám se, že ani jeden z těchto dvou procesů není politický, ale na rozdíl od autora tohoto článku shledávám naprosto pozitivním, že příslušní lidé ho za takový mohou označovat. Opravdu bych nechtěl návrat doby, kdy podobné právo svobody slova bylo lidem upíráno.

1 2
možnosti
Foto

O80t49a42k89a23r 93S45e22k57l

14. 11. 2013 10:39

Trochu rozdílu v obou kauzách přece jen vidím. V pečlivém až pedantském suchém intelektuálovi a ouředníkovi Nečasovi se v době pánského přechodu vzbouřily hormony. Důsledkem je dokonce i dnešní politický marasmus.

Rath je gigolo a podvodník už drahně let.Od dob zešvindlované vojenské náhradní služby přes zlodějnu a korupci při vydávání lékařského časopisu až po "nevinný" transport sedmimiliónového vína.

Pravdou je to, že ani jeden proces není politický.

6 2
možnosti
Foto

Není divu, že je tolik nevyřešených případů svědčících o pohrdání okrádanými občany, o organizovaném vykrádání země. Ztráta soudnosti nekompetentních došla tak daleko, že bezpečnostní složky mohla úkolovat premiérova holka. Kdo nás to tedy chrání? Jací bezpečnostní experti? Před čím? Možná před před pravdou :-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 27,02
  • Průměrná čtenost 2124x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik