Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Otevřený dopis europoslankyni Šojdrové

Vy působíte v politice dlouhé roky a já se ptám; co jste udělala pro to, aby ti nebozí sirotci nebyli vyráběni velmocemi v uměle vytvářených válkách, maskovaných za ušlechtilé cíle exportu demokracie?

Dobrý den, paní europoslankyně,

Se zájmem, ale především s údivem sleduji Vaši pseudokauzu, týkající se padesáti syrských sirotků. Chápu Vaše pohnutky, jste žena, oplývající jistě vyšší mírou citu než Vaši mužští kolegové v politice, ale zde jste úplně mimo realitu.

Tak trochu mi připomínáte jednoho migranta, který se na olympiádě připravil o zlatou medaili ve střelbě, když mířil poslední ránu omylem do vedlejšího terče. Ten migrant z USA, jmenuje se Matt Emmons, je mimochodem velice adaptabilní a skvěle se integroval do českého prostředí. Má početnou krásnou rodinu, dům, práci, vedle amerického má už i české občanství a mluví výborně česky. Ani vteřinu svého života v České republice nebyl součástí sociálního systému, nikdy nic nevyžadoval, nikdy si nic nevynucoval agresí.

Vy střílíte, stejně jako Matt Emmons, rovněž do vedlejšího terče, ale mám pocit, že i trochu úmyslně, neférově, protože je před volbami. Osud sirotků vždy dojme, že. Rozpoutala jste velké divadelní představení, k němuž se přidávají do vedlejších rolí další politici, kteří chtějí uhrát nějaké předvolební body a získat potlesk voličů. V tomto divadelním kusu je padesát sirotků v roli užitečných kulis, které vůbec nejsou podstatné, mají funkci předvolebního hesla.

Ano, normální je pomáhat, jsme vyspělý, humánní národ. Přijmout 50 dětí není vůbec žádný problém, ale zde jde o principiální hledisko. Znáte to, podáš prst a…

Vy působíte v politice dlouhé roky a já se ptám; co jste udělala pro to, aby ti nebozí sirotci nebyli vyráběni velmocemi v uměle vytvářených válkách, maskovaných za ušlechtilé cíle exportu demokracie? Vždyť těch sirotků ve světě dnes není padesát, ale podle odhadů až půl miliardy! Co jste udělala proti vývozu zbraní z USA, Ruska, Německa, Číny, Česka atd. do zemí konfliktů v arabském světě a v Africe? Co jste udělala proti rozvratu stabilních zemí, ovládaných sice diktátory specifických mravů, kteří ale uměli udržet ve svých zemích mír a pořádek?

Ti sirotci tady nejsou náhodou a zodpovědní jsou za ně politici, kteří jsou řízeni zbrojařskými koncerny jako loutky. Ty konflikty je třeba politicky vytvořit, protože zbraně a střelivo v míru jaksi nejdou na odbyt, nikdo nechce vyrábět „na sklad“. A je známo, že se zbraně dodávají na všechny strany válečných konfliktů. To by měl být váš terč! Ten správný. Bez sofistikovaných moderních ničivých zbraní by nebylo tolik sirotků.

Paní Šojdrová, sedíte v Evropském parlamentu, který je spoluzodpovědný za velkovýrobu sirotků, a přijetí padesáti z nich, malé kapky v oceánu smutku a neštěstí, nic nevyřeší, ani neočistí podíl evropských politiků na vině. Jste zodpovědní za nechránění hranic Evropské unie před muslimskými nájezdy, za liknavou politiku vůči nelegální migraci, omlouvanou falešnou humanitou. A protože ani ti malí, ani dospělí migranti, vyrvaní z přirozeného prostředí s jinou kulturou, náboženstvím, nebudou většinově v Evropě šťastní, jste zodpovědní za vznik no-go zón, za postupný rozvrat Evropy.

Matt Emmons sice střílel do vedlejšího terče, ale má na svém kontě zlatou, stříbrnou i bronzovou olympijskou medaili. Zkuste i Vy cílit na ten správný terč. S těmi padesáti sirotky jste úplně mimo, a medaile se nedočkáte. Ani potlesku.

S pozdravem

Jaroslav Pomp

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Pomp | pátek 21.9.2018 9:30 | karma článku: 48,65 | přečteno: 14185x
  • Další články autora

Jaroslav Pomp

Rada pro veřejné zdraví: Jen trafika

Trafiky v pravém slova smyslu, tedy prodejny cigaret, tabáku, novin a časopisů, mizí. Nahrazují je politické trafiky, u některých ani člověk neví, zda se jejich zřizovatel zbláznil, nebo zkouší, co volič vydrží.

3.5.2024 v 11:08 | Karma: 19,56 | Přečteno: 256x | Politika

Jaroslav Pomp

TOP 09: Hledá se zbytečný ministr

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová skončila, protože sice má prý dobré výsledky, ale je mediálně neviditelná. TOP 09 vadilo, že nešaškuje na tiktoku a instagramu, necpe se do televize. A tak hledá nástupce.

29.4.2024 v 9:04 | Karma: 27,62 | Přečteno: 425x | Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma: 33,86 | Přečteno: 1145x | Politika

Jaroslav Pomp

Povinností politiků je hájit zákony – a oni tak nečiní

Cestou na lyžování do Rakouska přes Německo jsem se setkal s přísným aktuálním evropským bojem proti nelegální migraci: pár policistů či vojáků na hranicích mezi státy Schengenu namátkově zastavuje auta. Velice směšné počínání.

18.12.2023 v 9:34 | Karma: 34,13 | Přečteno: 714x | Politika

Jaroslav Pomp

Rasismus očima hlupců

Ženský fotbalový tým Arsenalu Londýn má problém; byl nařčen z rasismu, protože v kádru jsou jen bělošky. Tým obvinili z rasismu prý fanoušci a klub zjedná nápravu. Jak jinak.

25.10.2023 v 10:55 | Karma: 36,79 | Přečteno: 982x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci kývli na možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  17:55

Přímý přenos Poslanci schválili možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění. Pomoci to má těm,...

Carlson má pořad v ruské televizi. V prvním díle řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46

Konzervativní americký moderátor Tucker Carlson spustil vlastní pořad na ruské státní televizi...

Na sestru vzal nohy od stolu, líčil muž řádění pacienta. Za jeho smrt soudí policisty

21. května 2024  17:36

Trojice sanitářů z Psychiatrické nemocnice v Bohnicích se v úterý u Obvodního soudu pro Prahu 8...

Děda chtěl vnučku do péče kvůli týrání. Zmanipuloval ji k výmyslům, soudí ho

21. května 2024  17:25

Bouchla mě sušákem na prádlo, kopla do břicha, je zlá, křičí, tahá mě za vlasy, sráží na zem. Takto...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 125
  • Celková karma 27,02
  • Průměrná čtenost 2119x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik