Otevřený dopis europoslankyni Šojdrové

Vy působíte v politice dlouhé roky a já se ptám; co jste udělala pro to, aby ti nebozí sirotci nebyli vyráběni velmocemi v uměle vytvářených válkách, maskovaných za ušlechtilé cíle exportu demokracie?

Dobrý den, paní europoslankyně,

Se zájmem, ale především s údivem sleduji Vaši pseudokauzu, týkající se padesáti syrských sirotků. Chápu Vaše pohnutky, jste žena, oplývající jistě vyšší mírou citu než Vaši mužští kolegové v politice, ale zde jste úplně mimo realitu.

Tak trochu mi připomínáte jednoho migranta, který se na olympiádě připravil o zlatou medaili ve střelbě, když mířil poslední ránu omylem do vedlejšího terče. Ten migrant z USA, jmenuje se Matt Emmons, je mimochodem velice adaptabilní a skvěle se integroval do českého prostředí. Má početnou krásnou rodinu, dům, práci, vedle amerického má už i české občanství a mluví výborně česky. Ani vteřinu svého života v České republice nebyl součástí sociálního systému, nikdy nic nevyžadoval, nikdy si nic nevynucoval agresí.

Vy střílíte, stejně jako Matt Emmons, rovněž do vedlejšího terče, ale mám pocit, že i trochu úmyslně, neférově, protože je před volbami. Osud sirotků vždy dojme, že. Rozpoutala jste velké divadelní představení, k němuž se přidávají do vedlejších rolí další politici, kteří chtějí uhrát nějaké předvolební body a získat potlesk voličů. V tomto divadelním kusu je padesát sirotků v roli užitečných kulis, které vůbec nejsou podstatné, mají funkci předvolebního hesla.

Ano, normální je pomáhat, jsme vyspělý, humánní národ. Přijmout 50 dětí není vůbec žádný problém, ale zde jde o principiální hledisko. Znáte to, podáš prst a…

Vy působíte v politice dlouhé roky a já se ptám; co jste udělala pro to, aby ti nebozí sirotci nebyli vyráběni velmocemi v uměle vytvářených válkách, maskovaných za ušlechtilé cíle exportu demokracie? Vždyť těch sirotků ve světě dnes není padesát, ale podle odhadů až půl miliardy! Co jste udělala proti vývozu zbraní z USA, Ruska, Německa, Číny, Česka atd. do zemí konfliktů v arabském světě a v Africe? Co jste udělala proti rozvratu stabilních zemí, ovládaných sice diktátory specifických mravů, kteří ale uměli udržet ve svých zemích mír a pořádek?

Ti sirotci tady nejsou náhodou a zodpovědní jsou za ně politici, kteří jsou řízeni zbrojařskými koncerny jako loutky. Ty konflikty je třeba politicky vytvořit, protože zbraně a střelivo v míru jaksi nejdou na odbyt, nikdo nechce vyrábět „na sklad“. A je známo, že se zbraně dodávají na všechny strany válečných konfliktů. To by měl být váš terč! Ten správný. Bez sofistikovaných moderních ničivých zbraní by nebylo tolik sirotků.

Paní Šojdrová, sedíte v Evropském parlamentu, který je spoluzodpovědný za velkovýrobu sirotků, a přijetí padesáti z nich, malé kapky v oceánu smutku a neštěstí, nic nevyřeší, ani neočistí podíl evropských politiků na vině. Jste zodpovědní za nechránění hranic Evropské unie před muslimskými nájezdy, za liknavou politiku vůči nelegální migraci, omlouvanou falešnou humanitou. A protože ani ti malí, ani dospělí migranti, vyrvaní z přirozeného prostředí s jinou kulturou, náboženstvím, nebudou většinově v Evropě šťastní, jste zodpovědní za vznik no-go zón, za postupný rozvrat Evropy.

Matt Emmons sice střílel do vedlejšího terče, ale má na svém kontě zlatou, stříbrnou i bronzovou olympijskou medaili. Zkuste i Vy cílit na ten správný terč. S těmi padesáti sirotky jste úplně mimo, a medaile se nedočkáte. Ani potlesku.

S pozdravem

Jaroslav Pomp

Autor: Jaroslav Pomp | pátek 21.9.2018 9:30 | karma článku: 48,65 | přečteno: 14185x