Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

FrantaPokorny

1. 4. 2008 16:29
Nájem

Raději si už začnu na nájem spořit, proto hledám parťačku. Rozmysli si nejdřív, jestli chceš své

peníze dobře zhodnotit. Pokud ano, tak mě vyhledej na http://www.kontakting.cz

Zn.: ING Konto podmínkou

0 0
možnosti
VK

eso-v-rukavu-rymr

1. 4. 2008 14:38
podobnost jmen?

Polánecký, Polánecký... není to ten fanatický ODSák, který by nejraději všechny chudé viděl chcípat hlady? 8-o

0 0
možnosti
EO

Eva O

1. 4. 2008 10:38
Důchodce je primitiv

Ktery patrne netouzi po nicem jinem,nez na stara kolena radikalne zmenit zivot,odtehovat se na vesnici a okopavat zahradku.Rad se zbavi vsech starych pratel,kterych uz je mozna jako safranu,zapomene na kino,divadlo,koncert,vystavu a v 80tiletech si udela ridicak,aby se vubec nekam z te vysnene chaloupky dostal.Stat vyhazuje oknem miliardy v mire vetsi,nez je obvykle,at doplati i tem nekolika starym castku potrebnou na doziti v prostredi,kde ztravili cely zivot,ale at to nechce po majiteli nemovitosti.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

1. 4. 2008 11:28
Re: Důchodce je primitiv

ale jisteze se nemusi nikam stehovat, niceho se zbavovat, ani nnic menit ... pokud ma dostatek financi na to, aby byl schopen platit trzni najemne. pokud nema, tak holt zrejme bude muset prehodnotit svoje priority ... nevidim jediny duvod, proc by tem duchodcum meli sponzorovat ty pratele, kino, divadlo, vystavu a ja nevim co jeste zrovna majitele SOUKROMYCH domu, kterym jsou nejaci duchodci zcela  a naprosto ukradeni ...

mimochodem, ty statni penize jsou mimo jine i VASE, a co je mnohem horsi, i MOJE. a ja bych opravdu nerad, aby z mych dani se nekomu financoval luxus dotovaneho bytu v centru prahy ...

0 0
možnosti
J

jonee

31. 3. 2008 21:25
eportál

Tak tenhle bolševický článek asi eportál nepřevezme, co, pane Polanecký?

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

31. 3. 2008 18:49
asi tak ...

je pekne, ze stat hodla provozovat nejakou socialni politiku ... ale provozovat ji hodla STAT, nikoliv SOUKROMI MAJITELE cinzovnich domu. tem majitelum je totiz veskera slavna statni socialni politika tak nejak u zadele, a nevidim ani jediny duvod, proc by byt nemela ... majitel domu je podnikatel jako kazdy jiny, neni to zadna armada spasy, a pokud po nich stat neco chce, napriklad provozovani nejake socialni politiky, necht jim to take ten stat proplaci ... a pokud proplacet nehodla, tak at tedy take po tech majitelich nic nechce. kdo chce, muze provozovat socialni bydleni pro socialne slabe, ale proc by takove bydleni MUSEL provozovat kazdy majitel domu jenom proto, ze nejaky stat chce ?

0 0
možnosti
NB

j@ck

31. 3. 2008 19:06
Re: asi tak ...

R^

0 0
možnosti
G

Gmur

31. 3. 2008 17:58
Doplaci na regulovane najmy?

To tezko. To by muselo znamenat, ze ten kdo pronajima POUZE za ne-regulovane najmy, by mel nizsi najem, nez v domech , kde jsou najmy oba. Ten co palti trzni najem plati proste jen a pouze  trzni najem. Ktery sam podepsal. Vzdyt kazdy ten trzni najem chce, ne? Zatim po uz zacate deregulaci, neni nikde , v zadne lokalite v Ceske republice videt nejaky pokles ce. NAopak ceny stale ROSTOU: !

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

31. 3. 2008 20:18
Re: Doplaci na regulovane najmy?

Tady mate clanek z ledna s titulkem "Tržní nájemné klesá, s výjimkou Ostravy a Prahy":

http://www.ihned.cz/c3-22725350-000000_d-trzni-najemne-klesa-s-vyjimkou-ostravy-a-prahy

V bydleni volny trh opravdu funguje a je lepsi kdyz se zrovna do tehle oblasti stat nemicha.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

31. 3. 2008 17:21
Populismus

V čem já vidím nesmyslnost nové snahy ODS? V tom, že teď už nic moc neurychlí. Navýšení v letech 2008 a 2009 by stejně proběhlo, takže jde vlastně o 1/3 dnešního rozdílu, která by byla placena o rok dřív.

Proč tedy teď takový spěch, když díky Klausově politice bylo 20 let dost času (ano Klaus prosadil aby došlo napřed k deregulaci cen energií včetně vody a pak někdy i nájemného).

Přitom postupný nárůst měl na mysli nejen možnost postupné adaptace nájemníků (z nichž mnozí se rozhodují již těžko a složitě). On umožnil (a to je nejdůležitější) i adaptaci tržního nájemného na náhle zcela jiný trh (včetně nově uvolněných bytů, které se na trhu ocitnou). Lze očekávat, že tržní nájemné s postupnou deregulací bude klesat. Z toho nutně plyne dedukce:

ODS chce zřejmě zabránit poklesu tržního nájemného (nebo ho alespoň výrazně oddálit). Proto chce jednorázové zvýšení. Aby se tržní nájemné nemohlo "adaptovat" směrem dolů. Možná, že majitelé domů už mají signály.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

31. 3. 2008 17:55
Re: Populismus

no, já to spíše vnímám jako "křížek po funuse". Štrasburský soud přece jenom tu žalobu svazu majtelů domů posuzuje již dost dlouho.

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

31. 3. 2008 17:12
Ziram

Dovoluji se pripojit k vetsine zde a vyjadrit svuj udiv nad tim co muze z kovaneho pravicaka vypadnout.

Nerozumim tomu, proc by tiha odpovednosti za socialni situaci nekterych lidi mela padat na majitele domu. O to by se snad mel postarat stat ? Navic, kolik lidi bydlici v regulovanem najmu je opravdu socialni pripad ? Ja bydlela  leta v najmu (chuda mlada holka z Moravy - taky Vas to dojima ;-)) neregulovanem v dome plnem regulovanych najemniku. Socialni pripad tam nebyl ani jeden.

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

31. 3. 2008 17:12
Re: Ziram II

Odstupne od regulovane smlouvy majitele domu  napr. na Vinohradech casto stalo pres milion korun. To je dost slusny byznys pro regulovaneho najemnika, ktery nic nevlastni vidte ?

Zda se Vam zavedeni regulovaneho najemneho 18 let po padu komunismu prilis rychle 8-o? To jste mel napsat az zitra, na aprila :-)

0 0
možnosti
PS

xlb2

31. 3. 2008 16:09
vazeny pane

a jakym pravem si dovolujete omezovat vlastnicka prava majitelu domu tim, ze na ne prenasite zodpovednost statu za socialni problemy.

mimochodem, u nas v dome jsou pouze 3 byty s trznim najemnym. vsichni ti ostatni chudaci o kterych hovorite, a kteri maji regulovany najem, maji zaroven chatu a alespon 1 auto. nedobrovolne jim na jejich skvely zivotni standard prispiva majitel domu, ale to Vam je ocividne jedno...

0 0
možnosti
G

Gmur

31. 3. 2008 17:59
Re: vazeny pane

Kdyz podepsali najemni smlouvu, tak ta najemni smlouv a proste plati. At regulovana , nebo neregulovana.

0 0
možnosti
YY

Yeback

31. 3. 2008 16:02
Milej pane, z Vás se stává socialista!

A nejspíš budete modrýma guľama exkomunikován, kamenován a lynčován...;-D;-D;-D

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

31. 3. 2008 16:08
Re: Milej pane, z Vás se stává socialista!

Zrovna vy, jebáku, nechápete rozdíl mezi pojmem sociální a socialistický.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon