Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

meloun.rudy

31. 3. 2008 15:39
Autor se tady rozplývá nad důchodci

Koho ale zajímají mladí lidé, kteří přijdou po VŠ do Prahy, nastoupí někde na zkušebku za mizerný plat čekají 6-12 měsíců až jim někdo přidá. Když nemají bohaté rodiče, kteří jim vypomůžou, tak si můžou o nějaký hypotéce nechat zdát. Musí jít bydlet za deregulované a nikdo se jich neptá jestli 8500,- za garsonku je přiměřené nebo ne. Pak musí šetřit a šetřit dřív na stavební, ale to teď  už není tak výhodné nebo na hypotéku. Podívejte kolik stojí ceny bytů v Praze a jak dlouho na to musíte z Příjmu kolem 30000,- hrubého vydělávat. K tomu je potřeba připočítat vybavení bytu atd. A pokud člověk chce rodinu, měl by mít i nějaké auto. Tohle nikoho nedojímá. Jsi mladý a zdravý, tak makej.

Lidi, co zdědí po babičce útulný byteček někde na P1, P2, P3 nebo P5 tak o 120 m2 s vysokýma stropama a velkýma oknama a platí za něj cca 4500,- se vším všudy se vám pak z dovolené v Thajsku můžou smát, zatímco vy v potu tváře platíte tak 12000,- hypotéku.

0 0
možnosti
G

Gmur

31. 3. 2008 18:02
DVA omyly a lzi v prispevku

Mladi budou bydlet za deregulovane v budoucnu furt. Protoze se regulovane ZRUSI.

120 m 2 v Praze stoji podle tabulek, a podle zakona v nejblizsi  budoucnosti

X12 000 Xmesicne BEZ POPLATKU, ktere mohou delat dalsi 4000. To tem mladym , kteri se pristehuji do prahy taky nepomuze. !

0 0
možnosti
LD

strycek_Pompo

31. 3. 2008 15:29
Pane Polanecký,

dnes vám opravdu nerozumím. Co je to za alibismus "jsem pro deregulaci, ale ne teď a tak rychle". To je něco jako jsem pro reformy, ale takové, které nebudou bolet? Kdy podle vás přijde ta doba, kdy na to ty vaše babičky a dědečkové budou připraveni?

0 0
možnosti
NB

j@ck

31. 3. 2008 15:31
Re: Pane Polanecký,

Pan Polanecky by se rad vykoupal, ale nechce se u toho namocit, jak se tak rika :-)

0 0
možnosti
ZK

SID09

31. 3. 2008 15:23
Jsem nestraník !

Pane Polanecký, zapněte vlastní mozek a veňte tužku do ruky a přestaňte snít !

Pletete si milosrdenství a socální spravedlnost s tkzv. vych..aností. Ty peníze, které nájemníci  ušetřili na regulovaném nájemném dali do čeho ? Cestování, nových modelů aut, oblečení, chlastu, vzdělání, dětí …. ?  Celý život jsme jim mohli jen závidět, protože my jsme žádného hodného strýčka, který přiděluje levně cizí byty, neměli a proto jsme platili a  platíme plnou cenu elektriky, plynu, potravin, ale i nájemného.

Hoďte si do kalkulačky ceny bytů a zjistíte, že za 2 pokojový byt by nemělo být nájemné nižší než 10 tis Kč. Vždyť jenom takový fond oprav činí měsíčně cca 1.200 Kč. Ano je to hodně! Kdo na to nemá, nemůže v takovém bytě bydlet a musí jej uvolnit tomu, kdo na to má. Bohužel tak to chodí. Já také běžně nejezdím taxíkem, ale řada lidí si to může dovolit. Důchodci na celém světě se na důchod stěhují někam jinam, kde je levněji, proč ne u nás ? 

0 0
možnosti
NB

j@ck

31. 3. 2008 15:25
Re: Jsem nestraník !

V USA zijou duchodci v maringotkach (takove ty pojizdne drevene domy) a u nas si bydli v centru prahy v 6+1 za 3000 Kc.

0 0
možnosti

s-s-in

31. 3. 2008 15:20
todde

to uz ti v te nhl mozek z hlavy vymlatili? to neni jen o zamcich...

0 0
možnosti
LD

strycek_Pompo

31. 3. 2008 15:24
Re: todde

to nebyl Todd, kdo argumentoval zámkama...

0 0
možnosti
RS

leonet

31. 3. 2008 15:03
Může být ODSák milosrdný?

Pane Polanecký.

Přečetl jsem si většinu příspěvků a jen jsem si ověřil, že mnozí přívrženci této strany jsou "dočasní". Jen do rychlého zbohatnutí. A co jím tuto "rychlost" zbohatnutí brzdí, je špatné.  Nenechte se znechutit těmito "přívrženci". Oni stejně zase rychle převrátí kabát, stejně  jak to udělali předtím. Mají plná ústa pravicových slov, ale  ve skutečnosti soc. myšlení. Neni divu, většinou vyrostli za soc.  a jinak neumí uvažovat. A nikdo je nenaučil co je to milosrdenství.  

0 0
možnosti
TB-VC

Todd Bertuzzi - vrah cenzorů

31. 3. 2008 15:05
Re: Může být ODSák milosrdný?

Já pořád nevěděl proč ty stáda nedouků se základní školou, co tráví dny povalováním u automatů a utrácením socialních dávek volí levici. A ono je to z milosrdenství. 8-oR^

0 0
možnosti
ZK

SID09

31. 3. 2008 14:54
Regulované nájemné je hnus !

Ano, bydlení, jídlo, energie….. jsou drahé!  Regulované nájemné je asi jeden z největších nesmyslů, který nemá žádné opodstatnění – kromě nahnání volebních hlasů!

Chápu, že je těžké aby se důchodce stěhoval ze „svého“ 3 pokojového bytu z centra Prahy na který si už zvykl, někam do penzionu pro seniory za dvojnásobek. Tento byt s regulovaným nájemným má jen po stavební stránce cenu minimálně 2 miliony Kč a mnohde i mnohem víc.

Z regulovaného nájemného nejste schopen ani platit hypotéční splátky, natož pak další opravy a investice !!! A kde máte zisk pana domácího, aby měl z čeho žít ?  Regulovaným nájemným zakládáte na devastaci bytového fondu a ožebračování majitelů jeho nájemníky. Když cena potravin je pro všechny stejná, proč nemůže  být i bydlení ?

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

31. 3. 2008 15:07
Re: Regulované nájemné je hnus !

Protože byty nejsou housky na krámě. Pokud zde bude možnost vybrat si byt ve vedlejší ulici, protože se tam platí o dvě stovky méně, žádný problém.

Proč ale neprotestujete proti tomu, že v ČR je čtvrtinový plat oproti sousednímu Německu, ač pracujeme úplně stejně? Chtějme 80000 měsíčně. Pak klidně můžeme platit za bydlení dvacítku.

0 0
možnosti
F

flavy

31. 3. 2008 14:49
Nesouhlasím, ani trochu…..pokračování

Obávám se, že zde nejde o pohodlí a finanční nezatíženost lidí, kteří 18 let po revoluci, na rozdíl od ostatních, stále bydlí v regulovaném nájemném, ale že se zde jedná právě o nepohodlí a nepřiměřenou finanční zátěž těch ostatních, která z toho vyplývá. Bavíme se totiž o 750 tisících bytech s regulovaným nájemným, které tvoří cca 1/3 bytového fondu ČR.

Nevěřím v možnou existenci „citlivé“ deregulace. Míníte-li tím postupnou deregulaci, tak ti, jež budou „deregulováni“ první, budou ve značné nevýhodě oproti později „deregulovaným“. Otázku, kdo bude „deregulován“ první vtipně vyřeší trh, a to trh s úplatky pro úředníky, kteří budou o tomtéž rozhodovat.

0 0
možnosti
G

Gmur

31. 3. 2008 18:34
Re: Nesouhlasím, ani trochu…..pokračování

Nevim presne kolik je regulovanych najmu, ale nezapomente , ze se jedna o byty obecni, pro zamestnance. Ty jsou ve svete VZDY REGULOVANE: Navic josu i silne regulovane byty DRUZSTEVNI.

PAralelnek bytum na volnem trhu. A tyx jsou mnohdy stejne drahe jako byty ceske.

Na Floride stoji dneska ohromna vila 7-10 milionu ceskych korun. Kolik stoji byty v Praze? Obdobne.

0 0
možnosti
F

flavy

31. 3. 2008 14:49
Nesouhlasím, ani trochu…..

Jako argument pro regulaci nájemného jste uvedl skutečnost, že v některých prostorově luxusních bytech s regulovaným nájemným je nájemné menší, než v nejmenších bytech s tržním nájmem a tudíž by si obyvatelé prostorných bytů s regulovaným nájemným po přestěhování do menšího bytu s tržním nájmem nijak finančně nepolepšili.

Ano, to je pravda a právě ta mi připadá obludná. „Tady vidíte, kam až můžete s regulacemi dojít -  do absurdna.“

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

31. 3. 2008 14:45
demagogie

Vy mate vzdy takove svalnate reci ale kdyz dojde na lamani chleba tak otocite a hlasate demagogicke lzi. Zkuste nekdy pomyslet na ty kteri musi platit neregulovane najemne, umele udrzovane silene vysoko. Kdyby doslo k deregulaci tak by ceny najmu znacne poklesly protoze nabidka by vzrostla - napriklad by se nevyplatilo drzet prazdne byty "protoze je to tak vyhodne". Vase dojemna story o lichvarskem majiteli domu ukazuje jen na negativni nasledky regulace.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

31. 3. 2008 14:49
Re: demagogie

hmmm, ze svého okolí (Cheb, Sokolov, Tachov, ...) neznám regulované prázdné byty. Prázdné jsou na papíře, ve skutečnosti tam jsou načerno Vietnamci, kteří platí více než je tržní nájemné, místně obvyklé. Stačí mít byty 2 a člověk se může stát "rentiérem". Rv:-©

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

31. 3. 2008 14:44
Navrhuji téma pro další článek

Můžete se "opřít" do systému invalidních a starobních důchodů, resp. mechanismu výpočtů.

Zkuste vysvětlit pinglovi, který posledních 20 let jel na minimálku a zbytek bral načerno bokem, že dostane důchod 4.580,- Kč a už mu nikdo nepomůže (tedy pomůže, záchranná síť našeho soc. systému je pořádně hustá).  Když se Vám povede ho přesvědčit, že "má, co si zaslouží", budete R^

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

31. 3. 2008 14:52
Re: Navrhuji téma pro další článek

Nesouhlasím s panem Polaneckým, ale nesouhlasím ani s Vámi. Ten pingl moc dobře věděl, jaký v budoucnu dostane důchod. Pokud byl tak dostatečně pitomý, že si z těch na černo vydělaných (navíc nezdaněných) peněz nespořil, tak ať jde pro mě za mě třeba pod most.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon