Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

prouki

31. 3. 2008 14:28
To jste ulít

To snad ani nemyslíte vážně. O deregulaci se mluví (a málo koná) již od revoluce. Za tu dobu už téměř každý mohl něco udělat pro svoje bydlení. Nevím jestli víte kolik dělá rozpočet mladé rodiny s dětmi v bytě s neregulovaným nájmem, ale tito se většinou na 20-30 let zadlužili hypotékami, nebo platí cca 10 tis. za nájem. Nevidím opravdu důvod aby naprostá většina lidí, kteří bydlí ve svém, dotovali zbytek s reg. nájmem. Sociální případy mohou řešit obce dávkami apod.

Kdybyste se nepodepsal, myslel bych si, že to napsal Paroubek. ten také jednou prohlásli, že když dva mají stejný byt v jednom baráku a jeden platí reg. nájem a druhý tržní, že má prostě smůlu. 

0 0
možnosti
TB-VC

Todd Bertuzzi - vrah cenzorů

31. 3. 2008 14:34
Re: To jste ulít

R^

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

31. 3. 2008 14:25
Vážení,

opravdu je tak těžké pochopit, že nelze provést deregulaci okamžitě? Pokud má někdo pravicové názory, neznamená to automaticky, že musí být slepý k těm lidem, kteří mají už tak málo peněz a které může okamžitá deregulace postavit do neřešitelné situace.

A pro ty, kteří snad nedočetli do konce. Jsem pro deregulaci, ale takovou, aby na ní zbytečně nedopláceli desetitisíce lidí, kterým by pak musel zase stát dávat různé dávky - zátěž pro státní rozpočet.

Na příkladu našeho pana domácího jsem chtěl demonstrovat, že už dnes mají majitelé domů slušné zisky a přesto nejsou ochotni do svého majetku investovat. Pouze chtějí co nejrychleji vydělat velký balík.

A už vůbec nechápu, jak diskutující přišli na to, že bydlím v regulovaném. Jen proto že nezavírám oči a vnímám, že v našem domě jsou lidé, co zde žijí i padesát let a kteří po deregulaci nebudou mít na nájemné?

0 0
možnosti
HD

Husákovo dítě

31. 3. 2008 14:29
Re: Vážení,

Každý, kdo má málo peněz a bydlí v deregulovaném bytě v centru města, měl už spoustu příležitostí se přestěhovat.

To mi připomíná horníky, kteří léta věděli o tom, že jeich důl se bude zavírat - a pak byli celí nešťastní, že jsou bez práce a že nic jiného neumí.

0 0
možnosti
TB-VC

Todd Bertuzzi - vrah cenzorů

31. 3. 2008 14:20
Jinak pane Polánecký

v první chvíli jste mně nadchnul , jak jste super oslavil Apríla. Pak mi došlo, že 1.4. je až zítra. :-P

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

31. 3. 2008 14:45
Re: Jinak pane Polánecký

koukám, že admini mají Apríla už dnes. ;-D

ban ?8-o

0 0
možnosti
VK

buchlovann

31. 3. 2008 14:18
kotrmelec paroubkobijce

Proboha , co se Vám stalo? Pořád najíždíte do ČSSD a nyní, jako by jste jim z oka vypadl.Asi bydlíte v domě s regulovaným nájemným a to Vám potom docházejí Vaše ideály. Já bych s touto úpravou nájemného souhlasil. Bydlím ve svém a vše si musím poctivě zaplatit.Proč by takoví vyžírkové, jako Vy, měli nadávat a přitom těžit ze sociálního nájemného. To potom části ortodoxních pravičáků dojde dech. Já osobně taky nemusím Paroubka a s byty s ním vůbec nesouhlasím. A´t to takovým ,jako jste drahý pane pěkně ztržní.

0 0
možnosti
TB-VC

Todd Bertuzzi - vrah cenzorů

31. 3. 2008 14:17
A jsem zpět

Dejme tomu že má každý člověk právo na důstojné bydlení. Má ale každý právo na důstojné bydlení v centru Prahy ? Chci tím říct, že za regulovaný nájem v centru Prahy by možná dotyčný chudý dědeček mohl bydlet v neregulovaným bytě v nějakým okresním městě a ještě by mu zbylo.  A oba majitelé domu by přestali být okrádáni.  :-P

0 0
možnosti
HD

Husákovo dítě

31. 3. 2008 14:19
Re: A jsem zpět

Vám přijde 5000 Kč regulovaného nájemného za čtyřpokojový byt v Pařížské málo?:-)

0 0
možnosti
HD

Husákovo dítě

31. 3. 2008 14:06
Pravičák

Koukám, že jste pravicový člověk, jen když se jedná o slova a ideologická prohlášení. Jakmile jde o něco, co by se mělo dotknout vaší peněženky, argumentujete demagogicky jako ten Paroubek, do kterého se tady s oblibou třikrát týdně navážíte...

0 0
možnosti

Gaston

31. 3. 2008 14:03
Díky!

Děkuji vám za tento článek, pane Polanecký.

Velmi názorně jste ukázal, že všechny vaše rádoby radikální myšlenky jste opustil a smetl do stoupy. Opravdu krásně jste ukázal, co je "zásadový" člověk schopen udělat pro třicet stříbrných.

Inu, košile bližší než kabát. Vaše výmluvy na nemajetné jsou pěkné, ale jsou to jenom výmluvy.

Už raději nic nepište. Toto stačilo.:-©

0 0
možnosti
P

Petrhospoda

31. 3. 2008 14:05
Re: Díky!

Taky mne dneska pěkně naštval.

0 0
možnosti
G

gadun

31. 3. 2008 13:59
Mozna

ziju jinde, ale jen kdyz se poohlednu po sve rodine, mam ctyri byty, ktere nikdo nevyuziva a vyplati se ho platit aby byl  prazdny  pro strycka prihodu.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

31. 3. 2008 13:58
Jak tedy postupovat

Deregulovat se bude - "per huba" - 80 % regulovaných nájemníků se označí za "sociální případy" a budou platit "sociální nájemné". Vlk se nažere a koza zůstane celá (skoro).

Deregulovat a zachovat sociální smír? Ano, lze, ale bude to drahé a kontroverzní. Jenže to Vy, pane autore, asi nechcete slyšet.

P.S. Bydlím v RD, když jsem stavěl, tak jsem byl socka, když jsem dostavěl, byl jsem socka (splátky dluhu), teď mám RD bez dluhů a jsem "prohnilá kapitalistická svině", která si na to nakradla. :-©

0 0
možnosti
TB

Todd Berrttuzzi

31. 3. 2008 13:59
Re: Jak tedy postupovat

Přesně tak. R^

0 0
možnosti
LD

strycek_Pompo

31. 3. 2008 13:57
Hm,

babičky a dědečkové jsou dojemní, ale realita je trochu jiná: http://homr.cz/?s=seznam

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon