Tomio Okamura jako největší osobnost ČR?

Poslední měsíc se nemluví o nikom jiném než o Tomio Okamurovi. Před televizním pořadem Den D ho znala menšina obyvatel ČR, jeho popularita prudce stoupla po odvisílání premiérové první řady. Nekteří spoluobčané, ale jeho jméno slyšeli prvně teprve před několika týdny díky anketě portálu idnes.cz ,,Čtenáři iDNES.cz "volí" prezidenta,, .

Okamura vyrůstal v Japonsku i v Česku. V obu zemích se mu posmívali, v Česku tomu že je ,,šikmooký,, a v Japonsku pro změnu že je ,,míšenec a cizinec,,. Jednou se japoncům postavil a ihned se změnil jeho život, přestali se mu posmívat a Tomio začínal být hrdý na to že je z ČSSR.

Dostal se tam, kde je teď jen díky prosté náhodě, nikdy by ho dříve nenapadlo, že se bude pohybovat v cestovním ruchu. Každý z nás v životě dostal, nebo dostane svou životní šanci, stačí se jí jen ujmout a dotáhnout ji do konce. Pokud se šance jednou promrhá, tak se už těžko čeká na další. On, ale nezaváhal a dotáhl to tam, kde je teď. Od doby kdy cestovní kancelář založil dovezl do Česka přes 1,5 milion asiátů. Jiné cestovky mohou jen závidět, získal totiž turisty, kteří mají velkolepý zájem zavítat do Prahy.

Jak jsem už zmiňoval Tomiovo jméno se octlo v několika anketách na prezidenta, spolu s Fischerem se umisťoval na 1. a 2. místě. Sice nemá zájem o prezidentování, ale naše zem mu není až tak ukradená. Přeje si, aby jsme byli hrdí na svou zem, tak jako on byl hrdý v Japonsku na tu svou Československou. Nikdy něchtěl být známý, nikdy nechtěl být osobnost! Ale nyní už osobnost je a to neuvěřitelná, dalo by se možná tvrdit, že je největší osobností Česka.

Mohu se jen domýšlet jak ,,šikmooký,, moravák, japonec a korejec dokázal tak vysoce uspět. Japonská pracovitost a píle ho dovedla na vrchol, nikdy nic nevzdá, nic ho nezastaví, to je TOMIO OKAMURA.  Kdo by si to dřív pomyslel, vždyť byl šikanován, do 20 let koktal, byl popelář, boxer, prodavač občerstevní v kině a učitel japonštiny v Praze.

Stanislav Mozgva

Autor: Jan Novák | sobota 14.1.2012 20:00 | karma článku: 30,28 | přečteno: 3101x
  • Další články autora

Jan Novák

Ve vlaku

29.11.2023 v 10:31 | Karma: 10,35

Jan Novák

Sexuální násilí v církvi

9.1.2023 v 7:59 | Karma: 10,94

Jan Novák

Kterak děkan fildy knihou šermoval

20.8.2020 v 13:14 | Karma: 19,78