Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tento článek nečtěte

Toto je můj první článek pro blog.idnes.cz. Proč se tak jmenuje?? No v pravidlech pro psaní blogu bylo napsáno, že název článku by měl být lehce provokativní a rozhodně ne nudný. A tak jsem zkusil něco trochu podlého, ale vzhledem k tomu, že již čtete tyto řádky, tak svůj účel to jistě splnilo. Téma o kterém chci svůj první článek psát bohužel nemám, ale zkusím popsat některé věci, které tíží moji hlavu.  

Úvaha první - O idiotech v internetových diskusích.

Zjistil jsem, že na internetu je spousta idiotů. Pravidelně navštěvuji některé zpravodajské ale i jiné informační servery, a kromě článku samotného mě zajímá diskuse pod článkem. Nejlepší je, pokud je v diskusi několik desítek příspěvků. V takovémto počtu, lze nalézt zajímavé názory a nehrozí, že se v diskusi ztratíte. Avšak na některých hojně navštěvovaných, méně či více bulvárních serverech jsou však rozsáhlé diskuse, které čítají stovky a někdy i tisíce příspěvků. To už však není v lidských silách přečíst. Nicméně diskuse jsou bohužel plné lidského odpadu, kteří si léčí své komplexy pod anonymní přezdívkou. Každopádně kde jinde se lze navážet do toho druhého, pomlouvat jednu či druhou politickou stranu, případně psát, že za všechno může ODS. Internetové diskuse se tak velmi často stávají internetovou žumpou nebo spíše kanálem, kde se míchají jednotlivé myšlenkové odpady. Jsem poměrně hodně tímto jevem znechucen a nemám sílu do internetových diskusí psát svoje názory a nebo někoho přesvědčovat o svých názorech, nebo snad někoho vychovávat. To však nemám ani v povaze. Anonymita v internetových diskusích nahrává provokatérům, kteří plivou svůj duševní průjem na ostatní. Měl by to být obrázek naší společnosti, a nechce se mi věřit, že tomu tak je i v reálném životě, ve kterém naši existenci necharakterizuje jenom IP adresa.

Úvaha druhá - O idiotech v autech

Jezdím autem, a najedu toho opravdu hodně v poměru s běžnými řidiči. A tak se denně setkávám i s idioty na silnici. I na silnicích jsou uživatelé internetových diskusí. A chovají se možná dost podobně. V poslední době mě nejvíce štvou lidé, kteří neblikají. Přesněji řečeno nedávají znamení o změně směru jízdy. Mě nevadí svižná jízda, která je nad zákonem stanovený limit, pokud tím nikoho kromě sebe neohrožujete. Ale moc mě vadí, to jak někteří idioti neblikají. Skryty za anonymitou silničního provozu a dost často skryti za tmavými skly. Nemám nic proti tmavým sklům, sám je na autě mám, ale vadí mi arogantnost řidičů skrytých za neprůhlednou fólií. Dost často jsou to řidiči vozů Audi. Nemám nic proti Audi, jsou to krásná auta, a myslím, že až doplatím leasing mého současného auta, bude moje další auto Audi. Ale když už sakra jedou rychle, proč neblikají? Já to prostě nedokáži pochopit. Já umím jezdit rychle, ale nikdy bych si nedovolil nezablikat, nebo snad nesvítit. Tyto neblikající řidiči si snad myslí, že jsou nadlidi a že je pod jejich úroveň blikat? Nebo si snad hraji na piloty Formule 1, kteří také žádné blikání neřeší? Mám sto chutí takového řidiče dojet vytáhnout ho z auta a dát mu slovně jednu pořádně mířenou ránu. Nejsem agresivní rváč, ale sprostých slov umím víc než dost.

 

Úvaha třetí - O idiotech nakupujících v internetových obchodech

Nějaký ten pátek se zabývám internetovým obchodem. Co mě štve je v poslední době to, že si někteří vychytralí lidé, dělají z internetových obchodů bezplatné půjčovny zboží. Zboží si objednají, 14 dní si s ním hrají a pak ho bez udání důvodu vrátí. Celkem často je zboží poškrábané, opotřebované, krabice potrhaná. Řekněte mi, kde je půjčení čehokoliv zadarmo? V dnešní době, když chcete něco půjčit a je jedno jestli jsou to peníze, nebo zahradní stroj, zaplatíte za to, a to dost. Ale 14 denní lhůta pro vrácení zboží v internetovém obchodě tak dost poškozuje lidi, kteří tento druh podnikání provozují. Nechci však vyprovokovat debatu o tom, jestli je tento zákon špatný či nikoliv. Je to prostě riziko podnikání a pokud se mi to nelíbí, nemusím to dělat, že? Ale tíží to moji hlavu a tak o tom píši. A nejlepší zákazníci jsou ti, kteří si myslí, že záruka 24 měsíců znamená bezplatné opravy škod, které si vlastním přičiněním způsobili. Oni si snad myslí, že když koupenou věc rozmlátí, že ji pak strčí obchodníkovi, který se s úsměvem a bezplatně postará o opravu. A po pár dnech kdy zboží poštou zašlou na reklamaci, se už začnou ohánět soudem, policií případně českou obchodní inspekcí, pokud jim nebude zboží bezplatně opraveno, nebo snad vráceny peníze. Tito lidé hltají bulvární noviny a komerční televizní stanice, kde je jim mylně nuceno, že mají na všechno právo. A že můžou po obchodníkovi dupat, poslat na ně soud, či ČOI. Ano občanský zákoník chrání spotřebitele, ale kdo chrání obchodníky, kteří jsou využíváni či zneužíváni vychytralými zákazníky, kteří si myslí, že mají právo na všechno?? A to nemluvím o lidech, kteří uzavřou kupní smlouvu přes internet, zboží si objednají, obchod jim ho zašle a oni si ho pak nepřevezmou? A myslí si, že tím to pro ně končí? Ano obchody to tolerují, a 100,- které vyhodí jen tak do chřtánu české pošty po zákaznících nevymáhají. Ale jakmile se opováží obchodník si účtovat za opravdu zničeného výrobku zákazníkem, třeba jenom 200,- tak to je zle, a hned zákazník začne zvracet slova jako soud, ČOI, policie, atd…

Úvaha čtvrtá - O idiotech pracujících s počítačem


Dělám uživatelskou podporu v IT. Na toto téma se by se jistě mohli psát romány. A já nechci opakovat již napsané. Ale každý den používám větu. Have you tried turning it off and on again? Možná by se měli i lidi občas zkusit vypnout a zapnout…

Tomáš J.

Autor: Jan Novák | úterý 11.11.2008 12:05 | karma článku: 14,60 | přečteno: 874x
  • Další články autora

Jan Novák

Ve vlaku

Šedivé mraky se líně povalují na horizontu a vítr si zlehka hraje s popadaným listím. František cestuje lokálkou z práce domů. Dívá se zamyšleně z okna a najednou zaslechne rozhovor dvou cestujících:

29.11.2023 v 10:31 | Karma: 10,35 | Přečteno: 324x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Novák

Sexuální násilí v církvi

Díky semináři na ETF UK jsem se dozvěděla, v jak veliké míře existuje sexuální násilí uvnitř církví. Věděla jsem sice, že se to děje, ale ne v takovém rozsahu.

9.1.2023 v 7:59 | Karma: 10,94 | Přečteno: 400x | Diskuse| Společnost

Jan Novák

Moje pandemické koleno… aneb Korofejeton neboli Skoro fejeton č. 2

Safra, už podruhé za sebou mě probudila bolest kolene... Jsem nepoučitelná, už zase jsem to přehnala.

9.4.2021 v 8:17 | Karma: 16,53 | Přečteno: 509x | Diskuse| Osobní

Jan Novák

Covidová generace - jaká asi bude? (Aneb generace hozená přes palubu)

Současná doba není pro nikoho jednoduchá. Neznám odvětví, do kterého by pandemie, resp. s ní související restrikce, nezasáhla. Děti jsou ale bezpochyby tou nejvíce zasaženou skupinou, ač si toho zatím většinou nejsou vědomy.

6.2.2021 v 9:08 | Karma: 22,96 | Přečteno: 776x | Diskuse| Společnost

Jan Novák

Kterak děkan fildy knihou šermoval

Tím děkanem je doc. PhDr. Michal Pullmann Ph.D. a onou „fildou“, jak asi většina čtenářů ví, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy.

20.8.2020 v 13:14 | Karma: 19,78 | Přečteno: 712x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ a jih Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:02

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik