Paroubek v souboji hulvátství skóroval a vede 1:0

Fakt, že se Jiří Paroubek a jeho úhlavní nepřítel Mirek Topolánek občas chovají jako hulváti, už vyrazí dech asi málokomu. V disciplíně, kdo z nich si takové pojmenování zaslouží víc, už soutěží docela dlouho.

Po posledním mediálním klání má jednoznačně navrch první jmenovaný. Modrého soupeře v České televizi přirovnal ke klientům Jedličkova ústavu, když hájil pomlouvačnou billboardovou kampaň ČSSD, ve které Topolánek figuruje.

Rádoby vtipnou poznámkou, že Topolánek přece nevypadá, "jako kdyby utekl z Jedličkova ústavu", chtěl říct, že šéf ODS přece nevypadá jako mentálně retardovaný jedinec.  

Rozzlobený ředitel Jedličkova ústavu, což je zařízení pro tělesně, nikoli mentálně postižené lidi, se proti Paroubkovým slovům právem ohradil.

Šéf ČSSD se nakonec znechuceně omluvil a v době předvolební rétoriky nezapomněl dodat, že je kdykoliv připraven jednat o problémech, které tento ústav trápí.  

Tedy, pane Paroubku, vězte, že klienty v Jedličkově ústavu trápí především tělesné neduhy. Některým se například špatně chodí, jiní mohou být zcela ochrnutí a neobejdou se bez vozíčku... Takže utíkat mnohé z nich sotva uvidíte.  

Naopak myslí, vidí, slyší a naneštěstí pro Vás mohou volit.  

Jiří Paroubek toho má zřejmě moc. Nadcházející volby, starost o těhotnou ženu a navíc otravní političtí rivalové - ti člověku dokážou zkazit den!  

Nikdo se pak nemůže divit, že si lídr oranžových potřebuje na adresu svých "protivníků" ulevit nějakou peprnou poznámkou ve snaze je přinejmenším zesměšnit. V ráži už ale jaksi zapomene přemýšlet, co vlastně říká.  

"Většina Paroubkových slov již ztratila jakýkoliv obsah," reagoval čtenář iDNES.cz v diskusi pod článkem, který Paroubkův verbální přešlap popisuje.  

Ztratila.

Veronika Němcová

Autor: Jan Novák | pátek 28.8.2009 15:49 | karma článku: 32,98 | přečteno: 1655x
  • Další články autora

Jan Novák

Ve vlaku

29.11.2023 v 10:31 | Karma: 10,35

Jan Novák

Sexuální násilí v církvi

9.1.2023 v 7:59 | Karma: 10,94

Jan Novák

Kterak děkan fildy knihou šermoval

20.8.2020 v 13:14 | Karma: 19,78