Odkaz Jana Palacha

Vzpomínka a čest Vám Jane Palachu, určitě by jste nad touto zemí zaplakal.

Neboť není možné, aby nezaplakal člověk, který zažil sny a touhy 60. let po čestné, spravedlivé společnosti a frustraci normalizačních let, aby po krátkém štěstí 89. roku s překvapením zjistil, že zemi převzalo prapodivné pestré společenství zlodějů a podvodníků všeho druhu, kteří ničí vše dobré a ušlechtilé a propagují a praktikují primitivní, vývojem lidstva dávno překonaný pohled na svět a společnost jako místo sloužící k odírání slabších, postižených, nemocných.
Zaplakal by jste nad tím, že vzpomínka na Vašeho popřevratového následníka, který se upálil také pro ušlechtilé lidské ideály, je pomocí nátlaku a dohod s novináři zadupána zrovna tak, jako v době normalizace na Vás.
Zaplakal by jste, jak prezident této země toleruje zločinný způsob získávání peněz a propaguje správnost sprostoty a bezohlednosti, nad tím, že námi opovrhovaní a vysmívaní komunističtí funkcionáři se v dějinném srovnání ukazují jako čestnější, schopnější a morálně vyzrálejší než lidé uchopivší moc po sametové revoluci.
Zaplakal by jste nad ponížením všech lidí naivně za komunistů bojujících za lépe fungující společnost, aby několik let po pádu komunistů s úžasem zjistili, že společnost, která fungovala s mnoha problémy a chybami byla nahrazena společností ve které už nefunguje vůbec nic.


Přes tento vývoj nebyla Vaše oběť marná Jane Palachu, neboť je univerzálním odkazem a posilou všech lidí propagujících a usilujících o čestnou společnost, jenom Vás lituji jestli musíte sledovat jak se na Vaši památce přiživuje a bere si Vaše jméno do svých bezectných úst duchovní a morální spodina této země, která se pomocí lží, podvodů a manipulací prodrala k vládnutí.

Ivan Jireš

Autor: Jan Novák | sobota 15.1.2011 16:10 | karma článku: 11,96 | přečteno: 821x
  • Další články autora

Jan Novák

Ve vlaku

29.11.2023 v 10:31 | Karma: 10,35

Jan Novák

Sexuální násilí v církvi

9.1.2023 v 7:59 | Karma: 10,94

Jan Novák

Kterak děkan fildy knihou šermoval

20.8.2020 v 13:14 | Karma: 19,78