Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropská dobrodružství

EU je společenství za všechny drobné.  

1. Když se jednou zaprčili Poláci s tím, že si chtěli pro sebe vyjednat ve věci dotací nějaké výhody, tak s nimi točila Merkelová, až přišla na skvělý nápad - zasednout bez Polska.

Poláků je v EU kolem 50 milionů. Co by asi v podobném případě udělali s Čechy, kterých je 11 milionů. Domnívám se, že totéž.

2. Sarkozy, rozkazující, jako nějaký náčelník, a rozhodující o tom, kdo a kdy bude předsedat EU ve mně nebudí dobrý dojem. Tento člověk má mimochodem podobných "skvělých" nápadů více.

Evropská utrpení  

Víte, co tento jeho a jeho další návrhy znamenají?

1. Absolutní ztrátu autonomie ČR - musíme přijmout Lisabonskou smlouvu, jinak nám bude Sarkozy bědovat, viz. jeho výrok: "Máme malý problém s našimi českými přáteli". Ten chlap se chová jako Kmotr.

2. Rozhodující úřady, které Vám budou schopné pomoci při nějakých problémech (a nebo Vám také budou znechucovat nebo (chcete-li) oslazovat celý Váš život) budou přemístěny diskrétně do Bruselu, takže až budete chtít s někým něco řešit, tak v Praze těch úřadů už moc nebude a jejich kompetence budou značně omezené. Za českým úředníkem si můžete zajet do Prahy a můžete mu česky vynadat. Naproti tomu zkuste se sbalit na cestu do Belgie a vynadat

spokojenému Bruselskému úředníkovi, za jeho ignorantství, které bude nepochybně silnější než v případě českých úředníků. Vždyť v Bruselu budou úředníci řídit velký Evropský (super)stát a jeden úředník bude mít na starosti tolik desítek tisíc lidí, že to pro něj bude jeden omyl sem, jeden omyl tam, a protože je (z pohledu takového úředníka) lidí na světě jako sraček, tak se na něj budete moci zlobit, ale marně, protože to s ním ani nehne.

Také jsem proti Pragocentrismu, ale Eurocentrismus je už na mě trochu silná káva.

Dále jsem proti tomu, aby české předsednictví vedl Topolánek (alias Tupol) nebo Paroubek (alias Naparoblb).

Parlamentní strany dlouhodobě selhávají

            - Všechny současné parlamentní strany totiž zklamaly.

                        - ODS - poplatky ve zdravotnictví, pochybné a nekoncepční reformy, které národ jen zbytečně poškozují.

                        - ČSSD - jejich sociální rozhazování z peněz pracujícího obyvatelstva je pro pracujícího člověka přímo likvidační. Pracovat od rána až do úmoru za 18 000 hrubého není hezká představa. A když si představíte, že pracujete na to, aby Vám sociální případy v obchodech koupily za výhodné ceny dobré zboží (nejčastěji pečivo) a až se Vy budete vracet v 16:30 nebo ještě později z práce (navíc ne každý má to štěstí být v dálkově vytápěné kanceláři), tak si můžete koupit za velkou cenu koupit oschlý chléb nebo housky.

 

Nebo se můžete přidat k těm zástupům sociálních typů v evidenci úřadu práce a "živ mě systéme". Člověk si aspoň odpočine.

 

A navíc jejich styl kampaní o nich něco vypovídá (např.

"Proč nevolit ODS": jsou to přece modří ptáci, v takovémto případě se ptám, proč volit

ČSSD?).

 

A jako třešnička na dortu něco z mého kraje: Odstavení Tošenovského z pozice hejtmana bylo hloupé, protože jen málo lidí pro MSKraj udělalo tolik, co Tošenovský.

 

Poslechli jste si program Palase, který vyhrál? Jediný a největší bod jeho předvolebního

programu bylo porazit Tošenovského. Při jeho málo známé, a přece známé neschopnosti z dob, kdy byl ministrem zemědělství může tento (možná jediný) bod být mírně inovován o myšlenku "udržme Tošenovského mimo hejtmanství další 4 roky". Mimochodem Palas před 4-5 lety umožnil (ostatně jako ministr musel umožnit) rozkradení 5 miliard z PGRLF (= Podpůrný Garanční a Lesnický Fond).

 

Tvrzení, že ministr je politická funkce neberu. Je to šéf a zodpovídá za vše a ručí svou hlavou na kůlu pod sekerou, i kdyby mu ji měli setnout.

 

                        - KSČM - ti nám 40 let říkali, jak dobře spravovali státní majetek a takhle to v 93 dopadlo: obrovská inflace. O omezování lidských práv nemluvě (všichni musí být hodní soudruzi, … Proletáři všech zemí spojte se – to už tady bylo).

 

                        - KDU-ČSL - Klidná síla ... břehy bere. Lidé v této straně neví, do čího zadku by se svou nagelovanou hlavou ještě skočili. A když jim někdo slíbí něco víc, okamžitě dorazí toho, po čím boku až dosu věrně šli. Kdyby tato strana měla vládnout jako jediná (většinová) strana, tak bychom byli jako rybky v akváriu během zemětřesení a nevěděli bychom co a jak bude za týden, měsíc, rok. To by byl zmatek.

Když se Čunek snažil dát této straně nové téma k řešení a změnit částečně její tvář a portfolio témat, byl označen za rasistu a okamžitě se objevila ukřivděná Urbanová. Připomíná mi to legendu o Clintonovi a Lewinské.

Zkrátka KDU půjde s každým, jen když bude vždy ve vládě a bude mít možnost přihřívat svou polívčičku (viz. církevní restituce - málo kdo si uvědomuje, že to, co bylo církvi zabaveno, bylo církví nakradeno z dob povinné roboty, desátků, inkvizicí, křížových výprav, dávání mincí do ofěr a dalšího stíhání národa. Vysávali nás několik století a teď nás chtějí okrást ještě jednou? To je nepřijatelné, naopak by měla být (pozdě ale) přece sjednána náležitá spravedlnost (nejlépe takovou jakou oni mají rádi - upálit na hranici jako čarodějnice a čarodějníky s Primasem českým (Vlkem v rouše beránčím v čele))).

 

                        - SZ - Jejich zelené mozky jsou skutečně zaostalé. Kdyby se tito lidé zamysleli, že uhelné elektrárny jsou stará, neúčinná a k životnímu prostředí nešetrná technologie výroby elektrické energie, tak by pod tíhou těchto vědecky dokázaných faktů (ne výcucků z mého palce nebo jiného prstu) by museli výrobu elektřiny z jádra museli automaticky podpořit. Ale oni na to doplatí. S SZ už nesouhlasí ani část jejich (někdejší) volební základny. Důkazem této skutečnosti je její krach v krajských volbách (jejich nejlepší výsledek 4,9 %, téměř ve všech krajích kromě snad dvou je porazila místní krajská uskupení.)

Jak odstranit selhávání? Zkusit bezvládí?

Univerzální recept nemám, avšak jedno řešení mě napadá ...

 

Ze současného stavu plyne, že je třeba se poohlížet po neparlamentních stranách a možná jednou zkusit stav, kdy prostě přijde k volbám do parlamentu tolik lidí, aby preference žádné strany nepřekročily povinných 5 % a nikdo z těch falešníků se tam nedostal a zkusili bychom tak jaké je bezvládí.

 Slepá spravedlnost? 

Třeba by to bylo nejlepší, i když to by se muselo zatočit s takovými Brožovými a jinými soudkyněmi a soudci, protože tito lidé si neuvědomují, že soudnictví je veřejná služba a o spravedlnost a pravdu (ne něčí pravdu nebo pravdu v něčích intencích) zde jde především.

 

Viťa Šimon

 

Student střední školy

Autor: Jan Novák | středa 22.10.2008 23:55 | karma článku: 10,94 | přečteno: 728x
  • Další články autora

Jan Novák

Ve vlaku

Šedivé mraky se líně povalují na horizontu a vítr si zlehka hraje s popadaným listím. František cestuje lokálkou z práce domů. Dívá se zamyšleně z okna a najednou zaslechne rozhovor dvou cestujících:

29.11.2023 v 10:31 | Karma: 10,35 | Přečteno: 324x | Diskuse| Poezie a próza

Jan Novák

Sexuální násilí v církvi

Díky semináři na ETF UK jsem se dozvěděla, v jak veliké míře existuje sexuální násilí uvnitř církví. Věděla jsem sice, že se to děje, ale ne v takovém rozsahu.

9.1.2023 v 7:59 | Karma: 10,94 | Přečteno: 400x | Diskuse| Společnost

Jan Novák

Moje pandemické koleno… aneb Korofejeton neboli Skoro fejeton č. 2

Safra, už podruhé za sebou mě probudila bolest kolene... Jsem nepoučitelná, už zase jsem to přehnala.

9.4.2021 v 8:17 | Karma: 16,53 | Přečteno: 509x | Diskuse| Osobní

Jan Novák

Covidová generace - jaká asi bude? (Aneb generace hozená přes palubu)

Současná doba není pro nikoho jednoduchá. Neznám odvětví, do kterého by pandemie, resp. s ní související restrikce, nezasáhla. Děti jsou ale bezpochyby tou nejvíce zasaženou skupinou, ač si toho zatím většinou nejsou vědomy.

6.2.2021 v 9:08 | Karma: 22,96 | Přečteno: 776x | Diskuse| Společnost

Jan Novák

Kterak děkan fildy knihou šermoval

Tím děkanem je doc. PhDr. Michal Pullmann Ph.D. a onou „fildou“, jak asi většina čtenářů ví, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy.

20.8.2020 v 13:14 | Karma: 19,78 | Přečteno: 712x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik