Den plný reklam

To, že reklama je všude kolem nás, je snad jasná věc. Pokud nevěříte, tak tedy schválně.

Při zvonění budíku vám nezbývá nic jiného, než ho na nočním stolku nahmatat, vypnout a následně vylézt z postele vstříc novému dni. Líčení začnete s kosmetikou Astor, protože „je krásné být sama sebou“, k snídani si pustíte Evropu 2 s „MaXXimem muziky“, uvaříte si hrnek „poctivé kávy“ Jihlavanka a přečtete si Blesk, protože „Kdo nečte Blesk, ví kulový“.

V koupelně sáhnete po pastě Colgate, abyste „s Colgate MaxWhite nechali mluvit úsměv za vás“.

Před domem nasednete do Škoda Yeti, aneb „vstříc novým začátkům“ a po telefonu ještě s „více možnostmi“ od O2 vyřídíte neodkladný telefonát.

S Milkou, „nejjemnějším potěšením“ přežijete čas v práci, po příjezdu domů otevřete Mattoni, protože „kde je Mattoni, tam je život“, pomocí Maggi „vždy čerstvých nápadů“ uvaříte večeři, při které se vám děti strašně ušpiní, ale ještěže máte po ruce Vanish „skvrn a špíny se zbavíš“, nádobí naskládáte do myčky a přidáte Calgonit, jenž „doporučuje 9 z 10 žen, které se nemohou mýlit“.

S „mojí Novou, mojí televizí“ strávíte večer plný dlouhatánských reklam a během vašeho klidného spánku už někdo vymýšlí nový slogan, který bude za pár týdnů číhat úplně všude.

Po noci se snem jako z reklamy, si řeknete, že je načase změnit svůj životní styl a dál už se nenechat ovlivňovat reklamou. Začnete meditovat, chodit na jógu, vyhodíte televizi…

Na meditačním víkendu poznáte mile vypadajícího chlapíka, který je podle vás na stejné vlně jako vy. Po pár schůzkách je vám jasné, že on je ten pravý. Jenomže, jednoho dne přijde na schůzku s balíčkem. S pěkně zabaleným balíčkem. Položí ho na stůl a do ucha vám zašeptá „vy za to stojíte“. V tu ránu je vám jasné, že i on je komerční a že uvnitř je kosmetika L´Oreal.

Tereza Mikulová

Autor: Jan Novák | středa 10.4.2013 12:17 | karma článku: 15,04 | přečteno: 727x
  • Další články autora

Jan Novák

Ve vlaku

29.11.2023 v 10:31 | Karma: 10,35

Jan Novák

Sexuální násilí v církvi

9.1.2023 v 7:59 | Karma: 10,94

Jan Novák

Kterak děkan fildy knihou šermoval

20.8.2020 v 13:14 | Karma: 19,78