Čtenář podal trestní oznámení na premiéra Nečase

Čtenář Martin Hruška z Plzně náš server informoval, že podal trestní oznámení na premiéra vlády ČR Petra Nečase. Text trestního oznámení s jeho svolením zveřejňujeme.

Dobrý den,

po přečtení několika článků na zpravodajském serveru iDNES.cz chci tímto podat trestní oznámení proti panu RNDr. Petru Nečasovi, předsedovi vlády České republiky.

Dle mého názoru se dopustil trestného činu podle zákona č. 40/2009 Sb. § 329, Zneužití pravomocí úřední osoby tím, že odvolal nyní již bývalého ministra spravedlnosti JUDr. Jiřího Pospíšila s odůvodněním, cituji: ‚Důvodem je manažerské nezvládnutí resortu, především v rozpočtové oblasti. Všichni ministři dělají velmi bolestivé škrty, snižují platy, propouštějí lidi. Celá vláda škrtá, on navrhl navýšení rozpočtu o jednu miliardu. Má důvěra v jeho schopnosti manažersky zvládnout resort klesla pod bod mrazu‘, konec citátu.

Na druhou stranu však návrh pana ministra práce a sociálních věcí, pana Dr. Ing. Jaromíra Drábka na zvýšení platů ústavních činitelů schvaluje. A to i přes ujištění předsedy Ústavního soudu (US) pana JUDr. Pavla Rychetského o tom, že verdikt US, na nějž se pan RNDr. Petr Nečas odvolává, se týkal jen soudců a ne všech ústavních činitelů, a bez ohledu na probíhající finanční krizi a snižující se příjem státu. Snižuje-li se příjem státu, nelze akceptovat zvyšování příjmu jeho vedení. Toto osobní schválení se pak snaží maskovat schvalovacím procesem v poslanecké sněmovně.

Již jen tyto dva případy jsou dle mého názoru dostatečnou ukázkou rozporu ve vykonávání pravomocí předsedou vlády panem RNDr. Petrem Nečasem. Zneužitím svých pravomocí tak opatřuje neoprávněný prospěch sobě i jiným, ať už finanční, nebo politický.

Vedle těchto skutečností pak i nadále pokračuje v přípravě církevních restitucí bez detailní analýzy vydávaného či vypláceného majetku. Neexistuje řádné ohodnocení tohoto majetku. V současné době je to odhadem asi 134 mld. korun. Nelze tedy na jednu stranu vyčítat žádost o jednu miliardu pro zvýšení bezpečnosti země a na druhé straně nepodloženě rozdávat mnohonásobně víc. Navíc lze předpokládat, že církev nebude schopna takto náhle nabytý majetek řádně spravovat a jelikož je zákon o církevních restitucích pojat tak, že první prodej tohoto majetku nebude zatížen daní z převodu nemovitosti, domnívám se, že je to jen způsob jak tento majetek levně převést z vlastnictví státu do vlastnictví soukromých osob či společností, jež ale s církví samotnou nemají nic společného.

Děkuji

Žádám, abych byl vyrozuměn o tom, s jakým výsledkem bylo moje trestní oznámení prošetřeno.

 

Ing. Martin Hruška

24.7.2012

Plzeň

Kontakt na autora má redakce k dispozici.

Autor: Jan Novák | úterý 31.7.2012 14:26 | karma článku: 35,91 | přečteno: 3136x
  • Další články autora

Jan Novák

Ve vlaku

29.11.2023 v 10:31 | Karma: 10,35

Jan Novák

Sexuální násilí v církvi

9.1.2023 v 7:59 | Karma: 10,94

Jan Novák

Kterak děkan fildy knihou šermoval

20.8.2020 v 13:14 | Karma: 19,78