Česká telenovela,další díly.

Tak nám skončila zase jedna telenovela.Lékaři dostali přidáno,což se dalo téměř s jistotou předpokládat.Neužijeme si tak létajících armádních lékařů,pacienti budou trošku zklamáni,že se neproletí vrtulníkem,některým se nesplní sen,že budou operováni v Praze,krizové a pohotovostní scénáře jsou zastrčeny do šuplíku.

Účel byl splněn,kdo si po těch hektických týdnech vzpomene na Drobilovu aféru,Bártovu sledovačku nebo Grossovo uhlí?
A při tom to nic nestálo.Dvě miliardy se našly zcela snadno,jen se prostě vyměnily cedulky na postelích-jak prosté.
Tak jaképak dílko je na nás připraveno příště?Blíží se ten nebezpečný asteroid-to by nebylo špatné,konec světa je vždycky vděčné téma,navíc to není jisté,že ke srážce dojde.
Takže každý chytrolín může rozvíjet smělé teorie,vymýšlet plány,čechrat si peří.A bude jedno,jak to dopadne,když špatně,bude to fuk a když dobře,bude hodně slávy.
A ty možnosti.Armáda by mohla koupit moderní luky a šípy-ty ještě nemají,aby soustředěnou střelbou asteroid odklonila z kolizní dráhy,doprava by mohla začít stavět ve spolupráci s číňany betonové kryty-cement bych nepoužíval-bude to levnější a je to stejně jedno,zemědělci by mohli dostat další dotace,aby se zajistilo dostatečné množství řepky-bionafta pak bude strašně žádané zboží.
Na životním prostředí by se mohli pustit do stavby novodobé Archy-sběr živočichů a rostlinek nám zaměstná všechny ekology,kteří tak nebudou mít čas protestovat proti těm bunkrům,bude potřeba sestavit pořadníky,umístěnky,koordinovat,ale to určitě zvládnou na ministerstvu práce a sociálních věcí hravě,když tak bravurně dokážou sestavovat seznamy nezaměstnaných.
Radiologa Engela postavme do čela ministerstva zdravotnictví-tahle specializace se bude hodit.
Na financích by se mohli zase pustit do nějaké té nové asteroidické daně-navrhuji rovnou stoprocentní daň-všechno se tak výrazně zjednoduší,nikdo nebude mít nic,takže konečně ideální stav(nezapomenout na nějakou tu výjimku pro pana prezidenta a pár vyvolených)
Na školství okamžitě přesunou všechny kapacity,školníky,kuchařky,vědce i profesory nevyjímaje,na novou metodu výuky posunkové řeči-třeba se bude hodit.
No a na průmyslu,tam mohou vymyslet cokoliv,koncepci,antikoncepci,na rok nebo na deset,kdo ví co je správně,když nikdo nic neví.
Takže mocní,vzhůru do dalších kulišáren,zlodějin,pletich,uplácení,manipulací,krycí scénáře jsou připraveny.
Petr Kuhn

Autor: Jan Novák | úterý 15.2.2011 16:27 | karma článku: 13,46 | přečteno: 1877x
  • Další články autora

Jan Novák

Ve vlaku

29.11.2023 v 10:31 | Karma: 10,35

Jan Novák

Sexuální násilí v církvi

9.1.2023 v 7:59 | Karma: 10,94

Jan Novák

Kterak děkan fildy knihou šermoval

20.8.2020 v 13:14 | Karma: 19,78