Bezohledný arogantní génius kdo je to?

Tajenka má pět písmen a mnoho z Vás to uhodne aniž by museli luštit křížovku. Doposud jsem však nezaregistroval, že by si někdo všiml v čem tato genialita právě nyní spočívá. Náš génius svými výroky a svojí činností vytrvale podrýval autoritu vlády Mirka Topolánka, která mu to někdy i významně ulehčovala a opozičníci nechtěli zůstat pozadu.

Z pohledu českého předsednictví EU a hospodářské recese to může vypadat jako krok málo pochopitelný, z pohledu blížících se voleb do Evropského parlamentu se však věc už jeví jinak.

Jakoby mimochodem se záhy po Topolánkově pádu objeví zpráva, že Strana svobodných občanů schválila kandidátky pro volby do Evropského parlamentu. Český rybníček je malinký a šance na úspěch nově vzniklé pravicové strany, která se v podstatě neliší od velké dobře fungující ODS jsou mizivé. Leda že by... se našli takoví, kteří své přesvědčení dokážou nadřadit zájmům společnosti. Takových v Čechách vždy bylo a pravděpodobně i bude vždy dost. Stačí jim dodat trochu sebevědomí a... ejhle ono to funguje. Šance na úspěch nové strany se s rozkolem vlády a tím i ODS zrodila. Když chce náš génius poslat své syny do politiky, je přeci třeba pro rodinu něco udělat, nebo ne? To přeci tátovi nemůže mít nikdo za zlé. Přitom není třeba až tak moc. Stačí mít dostatek informací a správně načasovat a formulovat své prohlášení, které pak už svou práci vykoná. Ohýnek byl zažehnut a nyní stačí vybrat pořádné poleno, které bude dobře hořet. No uznejte, není to geniální? Vždyť je to tak prosté. Už víte koho napsat do tajenky? (Pokud ještě váháte tady je nápověda – čtěte pozpátku: „SUALK“.)
o:)

--
Tomáš Hodek

Autor: Jan Novák | neděle 29.3.2009 22:08 | karma článku: 15,96 | přečteno: 990x
  • Další články autora

Jan Novák

Ve vlaku

29.11.2023 v 10:31 | Karma: 10,35

Jan Novák

Sexuální násilí v církvi

9.1.2023 v 7:59 | Karma: 10,94

Jan Novák

Kterak děkan fildy knihou šermoval

20.8.2020 v 13:14 | Karma: 19,78