Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demonstrace levicových extrémistů proti Izraeli

Jisté skupině levicových extrémistů vadí návštěva Izrealského premiéra Benjamina Netanjahu v České republice. „Ne našim jménem“ chystá jakousi demonstraci na 8.4.2011 v Praze. ICEJ (Mezinárovní křesťanské velvyslanectví v Jeruzalémě) v této souvislosti prosí všechny, kdo nesouhlasí s jednostranným očerňováním Izraele:

Premiér Izraele Benjamin Netanjahu Zdroj: Internet

Vážení přátelé,

věnujte prosím pozornost této urgentní a závažné informaci. V tomto týdnu je na oficiální návštěvě ČR izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Při této příležitosti organizátoři iniciativy „Ne naším jménem!“ pořádají sérii akcí, které oni sami nazývají „protestním Akčním týdnem a Iniciativou za spravedlivý mír na Blízkém východě“. Ve skutečnosti ale nejde o nic jiného než o jednostrannou neobjektivní kampaň, která překrucuje fakta  a podrývá snahu o mírové řešení a dialog mezi Palestinci a Izraelci. Hlavní shromáždění plánují na 8. dubna 2011 ve 14 hodin na náměstí Jana Palacha. Věříme, že je potřeba, aby zazněl i jiný hlas, a žádáme všechny, kdo mohou, aby ukázali, že tyto osoby nepředstavují názor všech obyvatel České republiky. Přijďte proto 8. dubna 2011 ve 13:30 hodin na náměstí Jana Palacha v Praze a vezměte s sebou izraelské vlajky a případně vhodné transparenty. Sejdeme se na rohu Palachova náměstí a Mánesova mostu.

ICEJ

Jaká je reálná situace palestinských Arabů? Arabové dávají přednost životu v Izraeli!

Na toto téma vyšel nedávno (1.4.2011) článek Yorama Ettingera v Y net.com: Současné otřesy v arabském světě odsunuly blízkovýchodní „šetřič obrazovky“ a ukázaly skutečný stav Blízkého východu: vyniká v násilí, roztříštěnosti, nestálosti, výchově k násilí a zrádcovství, je slabý v předvídavosti, jistotě, spolehlivosti a demokracii. Kolaps arabských režimů odráží selhání povrchních přepokladů, které provázely západní politické snahy a vývoj veřejného mínění. Otřesy v arabských společnostech zvýrazňují dramatický rozdíl mezi izraelskou demokracií a jejími arabskými sousedy. Nedávné události v Tunisku, Egyptě, Jemenu, Bahrajnu, Ománu, Libyi, Sýrie (a to jste ještě nic neviděli.) zvětšily touhy arabské ulice po svobodách a výhodách izraelské demokracie.

Například: po izraelských občanských průkazech se sháněli dlouholetí představitelé OOP a Hamásu a jejich příbuzní, stejně jako tři sestry Izmaele Hanijy, vůdce Hamásu. Vdaly se za izraelské Araby a přestěhovaly se z Gazy do Tel Ševy v izraelském Negevu. Dvě jsou již vdovy, ale dávají přednost setrvání v Židovském státě, syn třetí sestry slouží v IDF.  Akrame Sabri, přední islámský náboženský vůdce ve východním Jeruzalémě, známý pro svá antisemitská a proteroristická kázání, si drží svůj izraelský občanský průkaz, stejně jako Hanan Ašráviová z OOP, Muhammad Abu Tir z Hamásu, manželka Džibrila Radžúba atd.

Od roku 1993 do r. 2003 si cca 150,000 neizraelských Arabů, většinou z Judska a Samařska, vzalo partnera s izraelským občanstvím a obdrželo izraelské občanské průkazy. Navíc mnoho tisíc nelegálních arabských přistěhovalců preferuje izraelské a ne palestinské bydliště. Významná vlna čisté emigrace - ročně 30,000 Arabů z Judska, Samařska a Gazy-která začala roku 1950, se v roce 1968 podstatně snížila díky tomu, že Arabové získali přístup na izraelský trh práce, ke zdravotnictví, vzdělávání a díky tomu, že Izrael v těchto regionech začal budovat tato odvětví. Roční úroveň arabské emigrace se snížila během vrcholných let alíja (Židovské imigrace do Izraele), protože Arabové byli významně zaměstnáni v budování imigrační infrastruktury. Izraelští Arabové vehementně odmítají jakoukoli dohodu-např. výměnu území mezi Izraelem a Palestinskou samosprávou-která by je mohla přetransformovat na palestinské subjekty a odebrat jim izraelské občanství.

Jasná volba jeruzalémských Arabů

Nikoli nevýznamné množství jeruzalémských Arabů dává přednost setrvání pod izraelskou suverenitou, jak to ukázal v roce 2011 průzkum veřejného mínění, který provádělo Palestinské centrum pro veřejné mínění, jemuž předsedá Nabil Kukali z Beit Sakhuru. Průzkum byl zadán a dozorován Pechterovým centrem blízkovýchodních hlasování z Princetonu a newyorskou Radou pro zahraniční vztahy. Od roku 1967 byli jeruzalémští Arabové (z izraelských městských částí) trvalými izraelskými obyvateli a držiteli izraelských občanských průkazů. Díky tomu svobodně pracují a cestují po celém Izraeli a využívají výhod izraelské zdravotní péče, důchodového programu, sociálního zabezpečení, péče v nezaměstnanosti, přídavků pro děti a tělesně postižené, a mohou volit v jeruzalémských komunálních volbách,

Podle průzkumu z ledna 2011, provedeného Palestinci v arabských čtvrtích, mimo židovskou oblast, 40% jeruzalémských Arabů by se přestěhovalo do oblasti uvnitř Izraele, pokud by se jejich stávajíci bydliště stalo součástí Palestinské autonomie. Pouze 27% by se přestěhovalo pod Palestinskou autonomii, pokud by se jejich oblast stala mezinárodně uznanou součástí státu Izrael. Mimoto 39% předpokládá, že většina v jejich okolí preferuje izraelské občanství a pouze 31% předpokládá, že většina sousedů preferuje palestinské občanství. Zatímco cca 35% dává přednost izraelskému občanství, pouze 30% preferuje občanství palestinské.

Dá se předpokládat, že v těchto průzkumech hraje roli „faktor strachu“ z pomsty palestinských teroristů- počet jeruzalémských Arabů preferujících izraelské občanství by mohl být vyšší. Co vědí o Palestinské autonomii Mahmuda Abbase Arabové z Jeruzaléma, Judska, Samařska a Gazy mimo to, co by nevěděli západní tvůrci politických názorů a vytvářeči veřejného mínění? Kdy západní politici a formovači veřejného mínění odstraní abbasovský spořič obrazovky a začnou čelit skutečnému Abbasovi?!

Zdroj:

ICEJ PRAHA: http://www.icej.cz

Ynet news: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4050815,00.htm

 

Autor: Martin Pinc | středa 6.4.2011 14:00 | karma článku: 20,66 | přečteno: 1542x
  • Další články autora

Martin Pinc

Klamavá reklama na Idnes propaguje dumping

Jako praktikující architekt sleduji mimo jiná periodika i rubriku Bydlení na Idnes. Někdy tam jsou publikovány zajímavé stavby, jindy se ale divím, z jakého důvodu jsou ty či ony vily či rodinné domy předváděné, a tak trochu podezřívám redakci, že jde o domy nějakých známých či jiných subjektů tak či onak spřátelených s redaktory této rubriky. Čas od času se tu najde i tzv. komerční příloha, v níž je při použití grafického řešení, jenž se nijak neliší od běžných článků v této rubrice, čtenářům dávkována někdy velmi zavádějící reklama.

1.11.2012 v 9:00 | Karma: 13,56 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

„Dejme barvy dohromady“

Pod tímto sloganem se koná letošní Prague Pride. Můj přítel Václav Lamr, evangelista, křesťanský výtvarník a autor mnoha textů, básní a aforismů se zamyslil nad biblickým významem jednotlivých barev duhy v následující úvaze:

15.8.2012 v 19:00 | Karma: 13,06 | Přečteno: 1364x | Diskuse| Společnost

Martin Pinc

Poselství bible

Mnoho lidí se v průběhu dějin domnívalo, že různými argumenty zneváží či zesměšní bibli a její poselství lidem od živého Boha, a až ji definitivně znemožní, bude slovy K. Marxe jako nepotřebná vyhozena na „smetiště dějin“. Těch, kteří „dokazují“ její nepravdivost, či že obsahuje podvrhy a smyšlenky, se i dnes najde mnoho a mnoho. Často je jimi „dokazováno“, že příběhy, popsané v knihách Bible se nikdy nestaly (nebo staly úplně jinak), že postavy v ní uvedené nikdy ve skutečnosti nežily, a nejčastěji, že jde o plagiáty, že bible obsahuje jen špatné opsání nějakých jiných starších mýtů či příběhů. V tomto „očistném díle“ bylo a je zapojeno rovněž mnoho teologů, zejména v období rozmachu pozitivistické vědy 19. století, různí učenci a „badatelé bible“, kteří zpochybňují Ježíše a bibli se ale najdou i dnes.

28.6.2012 v 8:00 | Karma: 17,06 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Příběh bezpráví – Josef Korbel

27. červen je oficiálně Dnem památky obětí komunistického režimu. Tohoto dne byla popravena Milada Horáková, která se tomuto totalitnímu zřízení stavěla aktivně na odpor. Chtěl bych přispět k uctění památky všech obětí komunistické ideologie vzpomínkou na mimořádného člověka, který byl zatčen, vězněn a mučen v kriminále jen proto, že byl aktivním křesťanem. Už to představovalo pro komunisty těžký zločin.

27.6.2012 v 11:00 | Karma: 17,90 | Přečteno: 2639x | Diskuse| Společnost

Martin Pinc

Kde je centrum křesťanství?

Centra většiny světových náboženství zůstala tam, kde tato náboženství vznikla. Islám měl svůj počátek v Arábii, Mecce, a Blízký východ zůstává i dodnes hlavním střediskem islámu. Buddhismus vznikl na Dálném východě a dodnes tam leží jeho duchovní centrum. Stejné je to i s hinduismem – zrodil se v Indii a dodnes tam je jeho středisko. Centrum křesťanství se naproti tomu stále přesouvá, stále putuje.

19.6.2012 v 18:05 | Karma: 17,50 | Přečteno: 1619x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."